Riva Anniversario je već legenda3 min

Aquariva, Aquarama i povijest pretvorena u budućnost i ljepotu: Riva Anniversario je nevjerojatna kombinacija detalja i inspiracije koja spaja ponajbolje od svoja dva prethodnika

Samo je brodograditelj sa 180 godina povijesti – a to je tek prva od nekoliko obljetnica koje Riva obilježava 2022. godine – moglo doći na ideju ovog opena, izgrađenog u ograničenom izdanju, koji strastveno i sa stilom odaje počast povijesti brenda. I dvama legendarnim modelima koji ove godine slave 60. rođendan, Aquarama i 20. rođendan, Aquariva.

riva anniversario detalj drva mahagonij

Jedinstvena Riva Anniversario

Model Riva Anniversario je jedinstveni open gliser od 33 stope koji posjeduje magnetsku privlačnost i koji odaje počast povijesti i legendi. Riva, kuća koja već 180 godina daje svoj uzbudljivi doprinos svijetu plovidbe, dizajna i užitku u životu, stvorila je ovaj model u svega 18 primjeraka.

Stoga je Anniversario već legenda, predmet žudnje i kolekcionarski predmet o kojem sanjaju svi koji vole Rivu i nautiku. Otmjene, profinjene linije modela Anniversario dizajnirali su, kao i dosadašnje moderne modele, Mauro Micheli i Sergio Beretta, osnivači Officina Italiana Design, u suradnji s odborom za strategiju grupe Ferretti, na čelu s Pierom Ferrarijem.

upravljačka ploča riva anniversario riva boje karipsko plava i bijela

Inovativni metalik smeđi lak stvoren ekskluzivno za Anniversario, naglašava blistavu ljepotu modela i stvara dojmljiv kontrast s mahagonijem lakiranim izuzetno sjajnim lakom. Kromatska shema uključuje vješte kontraste između čelika, koji je korišten za razne detalje i ukrase, i klasične boje tropskih mora koju Riva često koristi, kao i s bijelom na svim kožnim presvlakama.

Tradicija ručne Riva izrade

Cijeli krmeni dio modela zauzima prostor za motor skriven pod klasičnim sunčalištem, koje je presvučeno inovativnom kožom spremnom na izazove morskog okoliša, u kombinaciji akvamarin i bijele boje.

potpalublje riva anniversario

Pramčani dio obiluje detaljima u savršenom stilu kuće Riva, a upravljačko mjesto ima komandnu ploču s dva 12-inčna digitalna zaslona i integrirane navigacijske instrumente – kao i niz vintage detalja nadahnutih modelom Aquarama, poput slamnatog džepa Vienna s čeličnim ukrasima iza vozačevog sjedala.

Pramčani dio palube je u potpunosti presvučen daskama od ulaštenog mahagonija. Nastavljajući tradiciju ručne izrade, Riva je sve drvene dijelove modela Anniversario zaštitila sa dvadeset i četiri sloja laka, što je za njih majstorski odradila kuća Sarnico. U potpalublju, unutrašnjost je uređena u koži, u istoj kombinaciji akvamarina i bijele kao na eksterijeru.

riva anniversario u plovidbi

Riva Anniversario opremljena je elektronički kontroliranim mjenjačem s dvije brzine koji precizno surađuje s dva motora YANMAR 8 LV od po 370 KS. Ova konfiguracija motora omogućuje najveću brzinu od 40,5 čvorova i jamči autonomiju od 155 milja pri brzini krstarenja od 36 čvorova.

Fotografije Riva

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above