Uzbudljiva nova Riva 76 Bahamas Super3 min

Riva 76 Bahamas Super ima ukupnu duljinu od preko 23 metra i predstavlja uzbudljivu kombinaciju praktičnosti, udobnosti i snage

Godine 2016. Riva 76 Bahamas ispisala je novu stranicu u povijesti nautike, dizajna i luksuza, obogativši umjetnost krstarenja svojom bezvremenskom privlačnošću i inovativnom tehnologijom. Šest godina kasnije, ovaj kultni model Riva ponovno je u središtu pažnje, ali s radikalnim i inovativnim novim stilom koji omogućava i nove funkcije, moderne prostore i rješenja za pohranu kao nijedan drugi model.

Riva 76 Bahamas super

 

Redizajnirana Riva 76 Bahamas

Riva 76 Bahamas veličanstven je rezultat suradnje između Officina Italiana Design, tvrtke koju su osnovali Mauro Micheli i Sergio Beretta, odbora za strateške proizvode na čelu s Pierom Ferrarijem i tehničkim odjelom grupe Ferretti. Razvijen na platformi modela 76 Perseo Super, ovaj novi coupé – ali i open – ima ukupnu duljinu od preko 23 metra i predstavlja uzbudljivu kombinaciju praktičnosti, udobnosti i snage.

Ogromni kokpit je prva zanimljiva osobina modela 76 Bahamas, a opuštanje na velikodušnom sunčalištu s pogledom na plažu, na ležaljci ili na udobnoj sofi sastavni je dio iskustva na brodu.

 

Novi stil se odražava i na ovom području, s uvođenjem napredne tehnologije i rješenja za svakodnevni život: nasloni za ruke sunčališta imaju dva panela za jednostavan i neposredan način upravljanja rasvjetom, stereo-sustavom i krmenim vratima.

Moderne prostorije i napredna tehnologija

Upravljačko mjesto i instrumenti još su jedan fokus nove tehnologije modela 76 Bahamas Super: ekrani su osjetljivi na dodir, a upravljački sustav pretvoren je iz hidrauličkog u Xenta elektro-hidraulički radi bolje funkcionalnosti tijekom krstarenja. Velika krmena garaža s automatskim vratima kojima se upravlja s panela u desnom naslonu za ruku sunčališta je dovoljno prostrana za tender Williams do 3,25 metara i igračke za vodu.

Riva 76 Bahamas salon

 

Na pramcu, odjeljak za vitlo sada ima dva poklopca, a ne jedan, za bolji pristup. Aerodinamični profil trupa u boji Shark Grey s kontrastnim detaljima u boji Bright Black sada ima još veću ostakljenu površinu. Vlasnički apartman širine samog trupa opremljen je bračnim krevetom okrenutim prema naprijed i ormarićem na desnoj strani, a ima privatnu kupaonicu s novim rasporedom.

Glavno predvorje ima praktično spremište u kojem se nalazi perilica-sušilica, dok veliki ormarić na suprotnoj strani povećava skladišni prostor na brodu. Riva 76 Bahamas Super opremljena je s dva motora MAN V12 V-drive snage 1550 KS, a s tom konfiguracijom postiže najveću brzinu od 32 čvora i brzinu krstarenja od 28 čvorova (preliminarni podaci).

Naručitelji se mogu odlučiti i za dva motora MAN V12 snage 1.800 KS svaki, u kojem slučaju maksimalna brzina raste na 37 čvorova, a brzina krstarenja na 32 čvora (preliminarni podaci).

Upravljačko mjesto je opremljeno Xenta elektro-hidrauličkim sustavom steer-by-wire s neovisnom kontrolom kormila za optimizaciju pri skretanju i upravljačkom pločom SIMRAD COMMAND s integriranim sustavom nadzora i kontrolama navigacije i manevriranja.

Fotografije Riva

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above