Riva 102 Corsaro Super: Nova era flybridge jahti3 min
00:01:00
00:01:00

Riva 102 Corsaro Super je više od još jednog nasljednika: ona je evolucija uspjeha vođena jasnom vizijom dizajna koji unosi nešto novo, originalno i bolje

Dugačka 30,24 metara i maksimalno široka 6,70 metara, Riva 102 Corsaro Super je rezultat suradnje između Maura Michelija i Sergia Berette, osnivača Officina Italiana Designa, odbora za strateške proizvode pod vodstvom Piera Ferrarija i inženjerskog odjela grupe Ferretti. Među zanimljivim novim osobinama Rive 102 Corsaro Super najviše upada u oči dizajn nadgrađa, temeljen na suvremenom, sportskom konceptu i velikodušnim dimenzijama.

riva 102 corsaro super

Prilikom ukrcaja na Riva 102 Corsaro Super, ne možete ne primijetiti jednu od glavnih novih značajki ovog modela: potpuno redizajniran krmeni dio, sad pravi beach club koji se proteže na više od 35 četvornih metara i nudi raznovrsnu namjenu vlasnicima koji žele sve više dodira s morem i prirodom, ali i opuštajući, komforan prostor.

Platforma za plivanje površine pet četvornih metara nalazi se nisko, ima bočni pristup kokpitu s obje strane, a na njoj se nalazi velika i udobna ležaljka za sunčanje koja krije od pogleda ulaz u garažni prostor. Dostupna u dvije verzije, nova Riva 102 Corsaro Super u obje konfiguracije ima dnevni prostor i blagovaonicu vizualno odvojene optičkom iluzijom koju stvara elegantni okvir od crnog ili bijelog mramora s finišom visokog sjaja koji se proteže uza zidove.

riva 102 corsaro super pramac riva 102 corsaro super krmena platforma

Svjetlo je jedan od zanimljivijih elemenata na cijeloj glavnoj palubi: veliki prozori otvaraju se na bočne prolaze, dopuštajući prirodnom svjetlu da uđe u unutrašnjost i razlije se cijelom palubom. Na lijevoj strani glavnog salona nalazi se ulaz u veliki, elegantni vlasnički apartman, koji se proteže punom širinom trupa i prema pramcu.

Ta kabina je dragulj u kruni nove Rive, s prozorima koji su redizajnirani i produženi na dva metra, koji stvaraju osjećaj prostranosti i nude lijep pogled s obje strane jahte. Prostori za goste izvedeni su kao tri VIP dvokrevetne kabine i gostinjska kabina s dva kreveta, sve s vlastitim kupaonicama i sve uređene u elegantnoj igri svijetlih i tamnih boja, što je prepoznatljiva značajka interijera cijele jahte.

riva 102 corsaro super flybridge riva 102 corsaro super flybridge

Flybridge, do kojeg se dolazi s glavne palube čeličnim stubištem, može na krmi biti opremljen ležaljkama i samostojećim namještajem u neutralnim bojama, poput blijedo sive. Velikodušno pramčano područje, povezano s flybridgeom bočnim prolazom na lijevoj strani, nudi 17 četvornih metara prostora opremljenog velikim sunčalištem i panoramskom sofom okrenutom prema naprijed.

Na zahtjev vlasnika, nova Riva 102 Corsaro Super može biti opremljena standardnim parom motora MTU 16V 2000 M96 od po 2435 KS, pri čemu ima najveću brzinu od 26 čvorova i brzinu krstarenja od 23 čvora, ili parom motora MTU 16V 2000 M96L od po 2.638 KS, pri čemu joj je najveća brzina 28 čvorova, a brzina krstarenja 24 čvora.

Kokpit je također i preuređen: ergonomski oblikovan i elegantan, ima TwinDisc elektro-hidraulički sustav upravljanja s neovisnom kontrolom kormila za optimizaciju sportskog skretanja i navigacijski sustav Simrad Command Loop.

Fotografije & video Riva Yacht

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above