Restaurant 360°

2 MINUTES READ

Restaurant 360° – Vrhunski gastronomski doživljaj

Smješten u srcu dubrovačkih zidina, Restaurant 360 nudi modernu fine dining kuhinju, a posjeduje i impresivan vinski podrum

Ukusan i maštovit menu te ugodan ambijent s predivnim pogledom na staru dubrovačku luku, čine Restaurant 360 elitnom oazom za goste istančanog ukusa. Mnoge poznate osobe česti su gosti restorana zbog osigurane diskrecije, no najbrojniji su oni koji redovito prate gastro scenu i žele probati nešto novo i drugačije. Glavni chef restorana Marijo Curić kreira menu koristeći samo pomno odabrane namirnice. Tijekom zime, kada je Restaurant 360 zatvoren, Curić posjećuje europske destinacije te surađuje sa svjetski poznatim chefovima prateći tako trendove i unoseći novitete u 360. Posljednje dvije godine surađivao je s Enricom Bartolinijem u Milanu te s Marcusom Wareingom u Londonu. Ono što chefa Marija čini posebnim jest njegova povezanost s Restaurantom 360. Svojim radom i entuzijazmom za fine dining kuhinjom, Marijo je preuzeo kuhaču prestižnog restorana prije dvije godine. Najveći utjecaj na njega ostavio je upravo prvi chef restorana Gilles Camilleri, uz kojega je naučio mnoge tajne francuske kuhinje. Kada je odabir namirnica u pitanju, Marijo ne poznaje granice: osobno bira svu ribu iz Jadranskog mora, uključuje u menu namirnice iz domaćinstava dubrovačke okolice, a za najbolji komad mesa seže sve do mesnica u Monte Carlu po irsku govedinu Black Angus.

360°
Maštovit menu restorana 360°

Njegovu kuhinju možemo opisati kao mediteransku fine dining kuhinju s velikim utjecajem francuske i talijanske, dok posebne tehnike pripreme ponosno pokazuje u svojoj otvorenoj kuhinji. Valja spomenuti i menadžera restorana i glavnog sommeliera Rudolfa Papca. Ovaj veliki ljubitelj i poznavatelj vina živio je izvan Hrvatske dugi niz godina te posjeduje prestižne stručne diplome i certificirani je sommelier. Direktno je uključen u gastro scenu Hrvatske te pomno prati trendove. Kombinirajući svoje menadžerske sposobnosti i strast za vino, Rudi je prvo lice restorana te uvelike zaslužan za vrhunsku poslugu u restoranu. Svim zaposlenicima omogućuje individualni trening s naglaskom na emocionalni odnos prema hrani, restoranu i gostu. I upravo je to što ovaj restoran čini drugačijim od drugih. Kao i vinski podrum s 400 etiketa od kojih je veliki broj internacionalnih vina s fokusom na vina Hrvatske i regije, a već tri godine se, zahvaljujući tehnologiji Coravin, gostima nudi i više od 70 vina na čaše.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija pogled odozgo na otok Silbu Destinacije

Otok Silba: Skriveni kutak Dalmacije

Premda je površinom malen otok, Silba obiluje pješčanim i šljunčanim plažama i uvalicama, područjima obraslim crnikom, te nesvakidašnjim znamenitostima Svaka usporedba otoka Silbe odnosno njegovih …

Gastronomija

Kreće 9. izdanje festivala Taste the Mediterranean

Split će od 6. do 9. listopada postati gastronomsko središte Mediterana. Međunarodni Festival Taste the Mediterranean u grad podno Marijana dovodi vrhunske svjetske i domaće …

ovo je fotografija restorana Nebo, Hilton Rijeka Gastronomija

Hrvatska bogatija za još tri Michelina

Hrvatska je bogatija za tri restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom Naime, restoranima Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj) dodijeljena je jedna …

Ovo je fotografija najboljih restorana južnog Jadrana Gastronomija

Nautički restorani na južnom Jadranu: Augusta Insula, Gastro Mare i Kod Marka

Koji su najbolji restorani na Jadranu jedno je od prvih pitanja koje nautičari postavljaju kada dolaze u Hrvatsku. Ako nas pitate, Augusta Insula, Gastro Mare …

Gastronomija

Tri obiteljska restorana na Paklinskim otocima

Vrhunska gastronomija koja je uvijek bila zaštitni znak hvarskog akvatorija nudi se nautičarima u nekoliko oaza na Paklinskim otocima Antonio Patak – Uvala Ždrilca U …

Gastronomija

Kulinarski asovi na spektaklu u Alhambra Boutique hotelu na Lošinju

Gala večera ‘The Mid Summer Epicurean Extravaganza’ održana u Alhambra Boutique hotelu u Malom Lošinju, uistinu je bila svečanost visoke gastronomije. U zalazak sunca na …

Ovo je fotografija Tanya Houppermans, krokodil Umjetnost

Ocean Photography Awards: Priroda je najvještiji umjetnik

Ocean Photography Awards ima jednostavnu misiju: osvijetliti ljepotu našeg prekrasnog plavog planeta i istaknuti mnoge nedaće s kojima se suočava morski svijet Nedavno su proglašeni …

Ovo je fotografija Natali Dizdar Intervjui

Natali Dizdar: Punim jedrima u nove izazove

U svom profesionalnom životu Natali Dizdar spojila je tri zanimanja: skiperica, pop-pjevačica i psihoterapeutkinja, a svaki je brod, kaže, poput pjesme ili čovjeka – priča …

Ovo je fotografija pogled odozgo na otok Silbu Destinacije

Otok Silba: Skriveni kutak Dalmacije

Premda je površinom malen otok, Silba obiluje pješčanim i šljunčanim plažama i uvalicama, područjima obraslim crnikom, te nesvakidašnjim znamenitostima Svaka usporedba otoka Silbe odnosno njegovih …

Ovo je fotografija novog broja u prodaji YC69 Jahting

Novi broj u prodaji: Rapsodija novih jahti

U našem listopadskom broju donosimo vam pregled sajma u Cannesu s dvadeset stranica premijerno prikazanih jahti. Jahting industrija doživljava svoje zvjezdane trenutke, a proizvođači se, …

Ovo je fotografija jahte Prestige X70 Testovi

Prestige X70 na testu: ‘Wow’ crossover

Prestige X70, kao predstavnik nove linije X-Line, najhrabrije je dizajnirana jahta koju je ovo brodogradilište ikada proizvelo. Test u Cannesu pokazao nam je kako se …

Ovo je fotografija novog modela Sealine S390 Jahting

Sealine serija S-line nadopunjena modelom S390

Sealine popunjava prazninu između modela S335 i S430 predstavljanjem novog modela S390 u svojoj sportskoj seriji S-line S390 je savršena ljetna jahta nešto kraća od …

Scroll to Top