Restaurant 360°
- July 15, 2016
Restaurant 360° – Vrhunski gastronomski doživljaj
Smješten u srcu dubrovačkih zidina, Restaurant 360 nudi modernu fine dining kuhinju, a posjeduje i impresivan vinski podrum
Ukusan i maštovit menu te ugodan ambijent s predivnim pogledom na staru dubrovačku luku, čine Restaurant 360 elitnom oazom za goste istančanog ukusa. Mnoge poznate osobe česti su gosti restorana zbog osigurane diskrecije, no najbrojniji su oni koji redovito prate gastro scenu i žele probati nešto novo i drugačije. Glavni chef restorana Marijo Curić kreira menu koristeći samo pomno odabrane namirnice. Tijekom zime, kada je Restaurant 360 zatvoren, Curić posjećuje europske destinacije te surađuje sa svjetski poznatim chefovima prateći tako trendove i unoseći novitete u 360. Posljednje dvije godine surađivao je s Enricom Bartolinijem u Milanu te s Marcusom Wareingom u Londonu. Ono što chefa Marija čini posebnim jest njegova povezanost s Restaurantom 360. Svojim radom i entuzijazmom za fine dining kuhinjom, Marijo je preuzeo kuhaču prestižnog restorana prije dvije godine. Najveći utjecaj na njega ostavio je upravo prvi chef restorana Gilles Camilleri, uz kojega je naučio mnoge tajne francuske kuhinje. Kada je odabir namirnica u pitanju, Marijo ne poznaje granice: osobno bira svu ribu iz Jadranskog mora, uključuje u menu namirnice iz domaćinstava dubrovačke okolice, a za najbolji komad mesa seže sve do mesnica u Monte Carlu po irsku govedinu Black Angus.
Njegovu kuhinju možemo opisati kao mediteransku fine dining kuhinju s velikim utjecajem francuske i talijanske, dok posebne tehnike pripreme ponosno pokazuje u svojoj otvorenoj kuhinji. Valja spomenuti i menadžera restorana i glavnog sommeliera Rudolfa Papca. Ovaj veliki ljubitelj i poznavatelj vina živio je izvan Hrvatske dugi niz godina te posjeduje prestižne stručne diplome i certificirani je sommelier. Direktno je uključen u gastro scenu Hrvatske te pomno prati trendove. Kombinirajući svoje menadžerske sposobnosti i strast za vino, Rudi je prvo lice restorana te uvelike zaslužan za vrhunsku poslugu u restoranu. Svim zaposlenicima omogućuje individualni trening s naglaskom na emocionalni odnos prema hrani, restoranu i gostu. I upravo je to što ovaj restoran čini drugačijim od drugih. Kao i vinski podrum s 400 etiketa od kojih je veliki broj internacionalnih vina s fokusom na vina Hrvatske i regije, a već tri godine se, zahvaljujući tehnologiji Coravin, gostima nudi i više od 70 vina na čaše.