Restaurant 360°

2 MINUTES READ

Restaurant 360° – Vrhunski gastronomski doživljaj

Smješten u srcu dubrovačkih zidina, Restaurant 360 nudi modernu fine dining kuhinju, a posjeduje i impresivan vinski podrum

Ukusan i maštovit menu te ugodan ambijent s predivnim pogledom na staru dubrovačku luku, čine Restaurant 360 elitnom oazom za goste istančanog ukusa. Mnoge poznate osobe česti su gosti restorana zbog osigurane diskrecije, no najbrojniji su oni koji redovito prate gastro scenu i žele probati nešto novo i drugačije. Glavni chef restorana Marijo Curić kreira menu koristeći samo pomno odabrane namirnice. Tijekom zime, kada je Restaurant 360 zatvoren, Curić posjećuje europske destinacije te surađuje sa svjetski poznatim chefovima prateći tako trendove i unoseći novitete u 360. Posljednje dvije godine surađivao je s Enricom Bartolinijem u Milanu te s Marcusom Wareingom u Londonu. Ono što chefa Marija čini posebnim jest njegova povezanost s Restaurantom 360. Svojim radom i entuzijazmom za fine dining kuhinjom, Marijo je preuzeo kuhaču prestižnog restorana prije dvije godine. Najveći utjecaj na njega ostavio je upravo prvi chef restorana Gilles Camilleri, uz kojega je naučio mnoge tajne francuske kuhinje. Kada je odabir namirnica u pitanju, Marijo ne poznaje granice: osobno bira svu ribu iz Jadranskog mora, uključuje u menu namirnice iz domaćinstava dubrovačke okolice, a za najbolji komad mesa seže sve do mesnica u Monte Carlu po irsku govedinu Black Angus.

360°
Maštovit menu restorana 360°

Njegovu kuhinju možemo opisati kao mediteransku fine dining kuhinju s velikim utjecajem francuske i talijanske, dok posebne tehnike pripreme ponosno pokazuje u svojoj otvorenoj kuhinji. Valja spomenuti i menadžera restorana i glavnog sommeliera Rudolfa Papca. Ovaj veliki ljubitelj i poznavatelj vina živio je izvan Hrvatske dugi niz godina te posjeduje prestižne stručne diplome i certificirani je sommelier. Direktno je uključen u gastro scenu Hrvatske te pomno prati trendove. Kombinirajući svoje menadžerske sposobnosti i strast za vino, Rudi je prvo lice restorana te uvelike zaslužan za vrhunsku poslugu u restoranu. Svim zaposlenicima omogućuje individualni trening s naglaskom na emocionalni odnos prema hrani, restoranu i gostu. I upravo je to što ovaj restoran čini drugačijim od drugih. Kao i vinski podrum s 400 etiketa od kojih je veliki broj internacionalnih vina s fokusom na vina Hrvatske i regije, a već tri godine se, zahvaljujući tehnologiji Coravin, gostima nudi i više od 70 vina na čaše.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Hoteli

Prijeko Palace: Dodir renesanse

U srcu grada Dubrovnika, hotel Prijeko Palace i restoran Stara Loza savršeno skladno spajaju prošlost i sadašnjost Ako tražite nezaboravno i drukčije mjesto za odmor …

Plovidba

Najpopularnija ruta od Splita do Dubrovnika

Plovidba od Splita do Dubrovnika sazdana je od stotinjak očaravajućih nautičkih milja i kao takva idealna je za sedmodnevno krstarenje Jedrenje od Splita do Dubrovnika …

Luksuz

Najbolja chefica svijeta 2022. dolazi u Hrvatsku

Leonor Espinosa stiže na poziv festivala Taste the Mediterranean i inicijative Mediterranean Women Chefs ‘S veseljem prihvaćam ovu nagradu jer sada će se moj glas …

grad split iz zraka Destinacije

Split: Početak i kraj svih nautičkih đita

Grad Split krasi fascinantna povijest koja vam se ‘plete pod nogama’ dok se šetate njegovim ulicama, a istodobno možete uživati u svim blagodatima modernog turizma …

park prirode lastovsko otočje Plovidba

Lastovo: Otok usidren pod zvijezdama

Najjužniji hrvatski naseljeni otok Lastovo je pravi mali zasebni kontinent, koji zajedno s 46 otočića i hridi čini Park prirode Lastovsko otočje Lastovo je pučinski …

restorani brač torta hrapocusa Gastronomija

Najoriginalniji slow food na Jadranu

Originalan put kroz gastronomiju Brača kroz šest sljedova u šest restorana još je jedno bračko čudo kojim se ovaj otok svrstava na kartu gostiju željnih …

Putovanja

Blue Kotor Bay Premium Spa Resort: Moć mora

Dignite sidro i uputite se prema marini Blue Kotor Bay i Retreatu De’MAR u čijem je središtu filozofija wellbeinga Vrhunsko spa odmaralište Blue Kotor Bay …

Automobili

Porsche 911 GT3 RS ultimativni je cestovni bolid

Novi Porsche 911 GT3 RS službeno je predstavljen kao ultimativni sportski cestovni automobil, koji je, s 518 konjskih snaga najsnažniji serijski Porsche s atmosferskim motorom …

Franz Schillinger Jahting

Franz Schillinger: Ispunjavanje snova

Austrijski poduzetnik za naš magazin govori o usponu brenda Sanlorenzo u regiji, poslovnoj filozofiji, Frauscherovim brodovima i Hrvatskoj kao ekskluzivnoj destinaciji Sanlorenzo Adria pokazuje znakove …

Hoteli

Prijeko Palace: Dodir renesanse

U srcu grada Dubrovnika, hotel Prijeko Palace i restoran Stara Loza savršeno skladno spajaju prošlost i sadašnjost Ako tražite nezaboravno i drukčije mjesto za odmor …

Cranchi E26 Rider u plovidbi Testovi

Cranchi E26 Rider na testu: Talijanski žigolo

Klasične gliserske linije i prekrasna tamnoplava boja s efektom, koju je Christian Grande savršeno spario s tamno crvenim kožnim tapecirungom, čine Cranchi E26 Rider modernim …

Putovanja

Nikki Beach: Nova destinacija za jahtaše

Doživite ljetnu idilu kompleksa Nikki Beach Montenegro uz nezaboravan spoj zabave, uživanja i gastro–avanture Nikki Beach Montenegro, dio svjetskog lanca luksuznih odmarališta, je restoran i …

Scroll to Top