Prvih deset godina Dogus grupe u Hrvatskoj

by Yachts Croatia

Jedan od najvećih stranih ulagača u hrvatski turizam nastojao je pridonijeti razvoju i promociji pojedinačnih destinacija i Hrvatske u cjelini, a u suradnji s lokalnim jedriličarskim klubovima organizirao je i sponzorirao osam vrhunskih regata u nekim od najatraktivnijih svjetskih jedriličarskih klasa

Ovih dana, Dogus grupa, jedan od najvećih stranih ulagača u hrvatski turizam, obilježava deset godina svojeg poslovanja u Hrvatskoj. Grupa je započela s ulaganjima akvizicijom marine D-Marin Mandalina u Šibeniku, nakon čega su uslijedile i akvizicije D-Marin Dalmacija u Sukošanu te D-Marin Borik u Zadru. U srcu marine D-Marin Mandalina, 2015. godine je otvoren hotel D-Resort Šibenik, prvo greenfield ulaganje grupe u Hrvatskoj, vrijedno 26 milijuna eura. U segmentu luksuznog turizma, Dogus grupa posjeduje najekskluzivniji i najnagrađivaniji hrvatski boutique hotel – Villu Dubrovnik.

dogus-02

D-marin Dalmacija

Sveukupno, grupa je tijekom deset godina u Hrvatsku uložila 270 milijuna eura te zaposlila oko 350 pretežno domaćih radnika. Od samog početka poslovanja u Hrvatskoj, Dogus grupa bila je aktivni sudionik i društveno odgovorni partner lokalnih zajednica u kojima djeluje – pomažući razne projekte u sportu i kulturi, obrazovanju i zdravstvu. Sukladno s poslovnim fokusom na marine i nautički turizam, logično je tijekom niza godina podržavala i hrvatske jedriličare, braću Fantela i Igora Marenića, te i uz njihovu pomoć promicala jedrenje kao sport među mlađom populacijom. A osim usmjerenosti na svoje osnovno poslovanje, Dogus grupa je nastojala pridonijeti razvoju i promociji pojedinačnih destinacija i Hrvatske u cjelini.

dogus-01

D-Marin Borik

U suradnji s lokalnim jedriličarskim klubovima, organizirala je i sponzorirala osam vrhunskih regata u nekim od najkvalitetnijih i najatraktivnijih svjetskih jedriličarskih klasa, poput Farr 40, Melges 20 i Melges 32, 52 Super Series te Svjetskog prvenstva po ORC-u, koji je ove godine u Šibeniku okupio tisuću natjecatelja iz 17 zemalja diljem svijeta. Ovim regatama, Hrvatska je kao zemlja stvorena za jedrenje suvereno zacrtala svoje mjesto na nautičkoj karti svijeta, a Šibenik i Zadar predstavili su se natjecateljima te svjetskoj publici u posebnom svjetlu.

dogus-03

Villa Dubrovnik

Fotografije Dogus grupa

Marine za superjahte na Jadranu