Splitski salon Prostorije predstavlja namještaj Umomoku2 min

Splitski salon Prostorije posjeduje bogati prikaz svoje kolekcije namještaja namijenjene za interijere i vanjske prostore

U sklopu outdoor kolekcije izdvaja se namještaj Umomoku koji čine fotelja, dvosjed i trosjed, ležaljka, stolić i pladanj, a osmišljeni su da u vanjskim prostorima, poput velikih terasa hotela i vila, služe kao oaza toliko potrebnog osobnog hedonizma.

Prostoria Umomoku Namjestaj Garnitura Fotelja 01
Umomoku je namještaj za udobno i opušteno sjedenje nenametljivog i jednostavnog dizajna koji je izvorno dizajniran za Plažu Mulini u Rovinju

Za Prostoriju je namještaj Umomoku dizajnirao arhitektonski studio 3LHD, poznat po ostvarenjima poput hotela Lone, Grand Park i Adriatic u Rovinju te One Suite i Palace u Dubrovniku. Dizajn ove kolekcije je elementaran, što se posebno ističe u drvenoj konstrukciji i letvicama na leđima sjedaćih elemenata. Međutim, raskošni jastuk koji priziva iskustvo udobnosti dominira kao glavni motiv na fotelji, ležaljki i sofi. Nakon što iziđete iz bazena, izronite iz mora ili se punite sunčevim zrakama na terasi ispijajući koktel ili večernju čašu vina, ovaj vas udobni jastuk prenosi u dimenziju unutrašnjeg komfora gdje ste opušteni i ponovno se osjećate živima.

Ležaljka je posebno funkcionalna jer omogućuje otvaranje naslona za ležanje s obje strane, što je dobrodošla mogućnost za raznolike situacije, dok je pored uzglavlja smješteno proširenje od letvica za odlaganje pića i drugih poslastica. U outdoor kolekciji Prostoria ima i proizvode poput popularne fotelje Polygon i Oblique, stolice Osmo te stoliće raznolikih visina. Materijali i tehnologija od kojih se proizvodi outdoor namještaj zadovoljavaju najteže zahtjeve vanjskih atmosferilija. Riječ je o vrhunski dizajniranim proizvodima koji se u potpunosti izrađuju u Prostorijinoj tvornici u Hrvatskoj.

Prostoria Umomoku Lezaljka 01
Kolekcija Umomoku sastoji se od fotelje, sofe, stolića, klupe, ležaljke (na slici) i pladnja

Prostoria je punih godinu dana prisutna u Splitu sa svojim trećim i najvećim salonom namještaja u Hrvatskoj. On se proteže na šestotinjak četvornih metara na prometnom raskrižju Poljičke i Bušićeve ulice, gdje Prostorijini stručni savjetnici – arhitekti i tekstilni dizajneri – pružaju uslugu savjetovanja pri odabiru materijala za proizvode i projektiranje interijera.

Fotografije Damir Fabijanić/Prostoria Split & Jure Živković/Kolekcija Umomoku

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above