Projekt 58wallypower: Evolucija dizajna2 min

Tijekom konferencije za novinare Grupe Ferretti na Cannes Yachting Festivalu 2021. predstavljen je novi projekt 58wallypower

Revolucionarni dodatak seriji Wallypower predstavlja prvi korak u obnovi kultnog programa brenda Wally, a svoj će svjetski debi imati na sajmu Boot Düsseldorf u siječnju 2022. Kao i na 118wallypower, 58wallypower ima čiste linije na kojima se ističu simetrično izvedene promjene kuta na donjem dijelu trupa i usisnicima zraka.

Unutrašnjost jahte okupana je prirodnim svjetlom koje dopire odozgo, što uklanja potrebu za tradicionalnim otvorima i slijeva i zdesna.

Ovo je fotografija novog 58wallypower projekta
Projekt 58wallypower

Nadgrađe 58wallypowera nosi tipičnu Wally DNK sa zakrivljenim staklom bez pregrada, širokim bočnim palubama i prostranim prostorima za goste koji su otvoreni prema okolini, ali zaštićeni od sunca, vjetra i vode. Uređenje kokpita može se prilagoditi različitim klimatskim uvjetima, dok podesivo sunčalište na krmi nudi nekoliko jastuka za odmor do četiri odrasle osobe.

Sklopiva krila-terase po sredini konstrukcije povećavaju iskoristivi prostor na krmenom dijelu palube za dramatičnih 25 četvornih metara, dok hidraulična krmena platforma omogućuje jednostavan pristup vodi i služi kao mjesto za skladištenje pomoćne brodice i igračaka za vodu.

This is photo of a interior at 58wallypower project
58wallypower dizajn interijera

Wallyjev uobičajeni hidraulični mostić je dio serijske opreme. Dizajneri su zamislili društveni dizajn donje palube na 58wallypower koji nudi fleksibilnost i smješta do četiri osobe. Moguća je izvedba s dva salona pune širine ili s dodatnom kabinom za goste, a u umjesto te kabine može biti izvedena kabina za posadu s vlastitom kupaonicom.

Pogonski sustav Volvo IPS uključuje joystick za upravljanje, dinamičko pozicioniranje i softver Assisted Docking koji pomaže u luci, te izbor motora koji omogućuju visoku brzinu krstarenja od preko 30 čvorova. Wally je odabrao tri motora, za nizak gaz, dok trup naglašeno dubokog V-profila nudi stabilnost čak i u najtežim uvjetima.

Fotografije Wally

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above