Pripreme Chefs’ Stagea u punom jeku

2 MINUTES READ

Otkrivena jaka imena domaće i svjetske gastro-scene

Pripreme za drugo izdanje Chefs’ Stagea – internacionalnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva u punom su jeku. Naime, 18. i 19. ožujka Šibenik će još jednom postati gastronomska pozornica koja će ugostiti brojne domaće i strane chefove. Ove godine u prodaji su jednodnevne i dvodnevne ulaznice, koje su po earlybird cijenama dostupne do 18. veljače, a mogu se kupiti preko Entrio sustava. Među prvim imenima organizatori otkrivaju sudjelovanje jednog od najtraženijih hrvatskih chefova, Davida Skoku. Javnost je zaintrigirao kad je, prije sad već desetak godina, pripremao maštovita i vrlo zanimljiva riblja jela u obiteljskoj konobi Batelina. Briljantne kreacije na tanjuru, posvećenost namirnici i prepoznatljiv stil nedavno su pomogli i da postane prvi Hrvat na 24 Kitchenu, što je za njega bilo ostvarenje jednog od snova. Intenzivno radi na popularizaciji ribljih jela kako bi se ista češće konzumirala u domovima, ali i školama. Novo lice šibenske gastronomske pozornice jest Marina Gaši koja je od vrlo ranog djetinjstva vrlo involvirana u gastronomiju, a njen obiteljski restoran još je 80-tih godina prošlog stoljeća nudio jela od sirove ribe.

Intuitivnost za slaganje okusa očito joj je zapisana u genetskom kodu, a kombinacije slaže po nekom svom unutarnjem osjećaju. Chefica je i vlasnica restorana Marina kojeg vodi sa svojim partnerom Davorom pa je njihova oaza ubrzo postala prepoznatljivo mjesto za riblje specijalitete kako u Istri tako i šire. Što se tiče stranih imena, Maksut Askar je i ove godine dio Chefs’ Stage obitelji. Cijelu je svoju karijeru posvetio anatolskoj kuhinji u koju su utkane njegove emocije i sjećanja na djetinjstvo. Trenutno je chef i vlasnik restorana Neolokal gdje je fokus na modernom zaokretu tradicionalne kuhinje. Julia Jaksic, ekspert na području bistronomije – porijeklom Karlovčanka, također ponovno dolazi na Chefs´ Stage. Ta neka tajna veza između Chefs´Stagea i Julije stvorila se na kongresu još prošle godine tim više što postoji i emocionalna povezanost s rodnim krajem. Trenutačno vodi Cafe Roze, a od prijašnjih angažmana svakako vrijedi istaknuti poziciju glavne chefice u restoranima Employees Only New York u Singapuru i Miamiju te poziciju konzultantske chefice poznatog njujorškog restorana Jack’s Wife Freda. Miroslav Uskoković jedan je od ponajboljih slastičara koji živi i radi u New Yorku više od 20 godina, a od 2013. je pastry chef u Gramercy Tavernu. Godine 2015. uvršten je na listu Top Ten Pastry Chefs in North America in 2015. Prošle godine postao je dio obitelji Chefs´Stage, a ove godine ponovno dolazi prenijeti svoja znanja i iskustva za koja ne sumnjamo kako će biti vrijedna posjete. Ovo je tek dio zanimljivih sudionika koji vas očekuje u Šibeniku, a više o samom kongresu potražite na službenim stranicama i društvenim mrežama Chefs´ Stagea.

Fotografije Chefs’ Stage

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija vinograda na poluotoku Pelješac Plovidba

Pelješac: Poluotok soli, kamenica i vina

Mikrokozmos za sebe – poluotok Pelješac – i danas je svojevrsna ‘terra incognita’ kao i u dugim stoljećima dubrovačke republike, kada se dijelio na urbani …

Ovo je fotografija Otoka Prvić Destinacije

Otok Prvić: Nenametljiv prvak šibenskog arhipelaga

Otok Prvić, sa svoja dva mjesta – Šepurinama i Lukom, jedan je od onih otoka koji kao da plutaju u svom vlastitom moru, pa i …

Ovo je fotografija dvorca Trakosšćn Destinacije

Zagorje: Bajka na dlanu

Nepunih sat vremena vožnje od Zagreba nalazi se Zagorje, regija prepuna zelenih pitomih brežuljaka, starih dvoraca, atraktivnih muzeja, gdje se može uživati u aktivnom odmoru …

Jesenski broj Yachtsa Jahting

‘Epidemija’ novih jahti u jesenskom broju Yachtsa

Na kioscima je jesenski broj Yachtsa Croatia koji, uz uobičajene zanimljive teme, donosi i prilog o novim plovilima za nadolazeću nautičku sezonu Jahte se danas …

Otok Brac Pogled Splitska Vrata 01 Destinacije

Yachtsov vodič za Brač: Otok kulturnog avanturizma

Osebujan i izazovan u svojoj specifičnoj ljepoti, otok Brač njeguje maslinu i lozu, ovcu i kozu, kamenarstvo i klesarstvo… dopunjujući turističku ponudu ljetnim fjerama i …

Plovidba

Zadarski akvatorij: Četiri dana plovidbe u magičnom labirintu između Zadra i Kornata

Posvećujući pažnju otocima najbližim gradu Zadru, pripremili smo prijedlog ‘đite’ koja vas neće ostaviti ravnodušnima. U četiri dana plovidbe upoznajte zadarski akvatorij, uz mogućnost posjeta …

Ovo je fotografija Regent Porto Montenegro Hoteli

Proljetni hedonizam u Regent Porto Montenegru

Regent Porto Montenegro privlači nenametljivim luksuzom, bezvremenskim dizajnom interijera i profinjenim ugođajem, a ovog je proljeća dostupan po posebnoj ponudi za državljane i rezidente zemalja …

Ovo je fotografija Basecamp bubble hoteli Luksuz

Bubble hoteli: Uronite u mjehuriće luksuza

Bubble hoteli omogućavaju jedinstveno iskustvo prirode, savršen pogled na zvjezdano nebo noću i uživanje u spektakularnim izlascima sunca u praskozorje Bubble Luxotel Wadi Rum Rezervirajte …

Ovo je fotografija Mercedes EQB Automobili

Mercedes EQB: Električna mobilnost u obiteljskom paketu

Električna ofenziva Mercedes-Benz automobila ne samo da ubrzava, nego ubrzava kao i sama Mercedes-EQ vozila: dok se prvi EQA modeli pojavljuju u europskim salonima, uz …

Ovo je fotografija grad Rovinj Hrvatska

Rovinj: Grad u kojem Istra ljubi more

Rovinj su slikari, pisci i moderni turistički nomadi proglasili jednim od najromantičnijih europskih gradića. U njemu ljeti na terasama gore svijeće, a putnik namjernik – …

Ovo je fotografija CRN M/Y 142 Jahting

CRN napreduje u gradnji M/Y 142

Kuća CRN, legendarno brodogradilište koje sad pripada grupi Ferretti, lijepo napreduje u gradnji custom jahte CRN M/Y 142. Ovu aluminijsku megajahtu dizajnirao je tehnički ured …

Ovo je fotografija jedrilice ClubSwan 36 u plovidbi Testovi

ClubSwan 36 na testu: Monoklasa na raketni pogon

ClubSwan 36 iznenadit će vas performansama koje su plod izuzetno pametnih rješenja smišljenih u konstrukciji jedrilice, da bi je prilagodili modernim jedriličarskim trendovima u kojima …

Scroll to Top