Pripreme Chefs’ Stagea u punom jeku

by Yachts Croatia

Otkrivena jaka imena domaće i svjetske gastro-scene

Pripreme za drugo izdanje Chefs’ Stagea – internacionalnog kongresa gastronomije i ugostiteljstva u punom su jeku. Naime, 18. i 19. ožujka Šibenik će još jednom postati gastronomska pozornica koja će ugostiti brojne domaće i strane chefove. Ove godine u prodaji su jednodnevne i dvodnevne ulaznice, koje su po earlybird cijenama dostupne do 18. veljače, a mogu se kupiti preko Entrio sustava. Među prvim imenima organizatori otkrivaju sudjelovanje jednog od najtraženijih hrvatskih chefova, Davida Skoku. Javnost je zaintrigirao kad je, prije sad već desetak godina, pripremao maštovita i vrlo zanimljiva riblja jela u obiteljskoj konobi Batelina. Briljantne kreacije na tanjuru, posvećenost namirnici i prepoznatljiv stil nedavno su pomogli i da postane prvi Hrvat na 24 Kitchenu, što je za njega bilo ostvarenje jednog od snova. Intenzivno radi na popularizaciji ribljih jela kako bi se ista češće konzumirala u domovima, ali i školama. Novo lice šibenske gastronomske pozornice jest Marina Gaši koja je od vrlo ranog djetinjstva vrlo involvirana u gastronomiju, a njen obiteljski restoran još je 80-tih godina prošlog stoljeća nudio jela od sirove ribe.

Intuitivnost za slaganje okusa očito joj je zapisana u genetskom kodu, a kombinacije slaže po nekom svom unutarnjem osjećaju. Chefica je i vlasnica restorana Marina kojeg vodi sa svojim partnerom Davorom pa je njihova oaza ubrzo postala prepoznatljivo mjesto za riblje specijalitete kako u Istri tako i šire. Što se tiče stranih imena, Maksut Askar je i ove godine dio Chefs’ Stage obitelji. Cijelu je svoju karijeru posvetio anatolskoj kuhinji u koju su utkane njegove emocije i sjećanja na djetinjstvo. Trenutno je chef i vlasnik restorana Neolokal gdje je fokus na modernom zaokretu tradicionalne kuhinje. Julia Jaksic, ekspert na području bistronomije – porijeklom Karlovčanka, također ponovno dolazi na Chefs´ Stage. Ta neka tajna veza između Chefs´Stagea i Julije stvorila se na kongresu još prošle godine tim više što postoji i emocionalna povezanost s rodnim krajem. Trenutačno vodi Cafe Roze, a od prijašnjih angažmana svakako vrijedi istaknuti poziciju glavne chefice u restoranima Employees Only New York u Singapuru i Miamiju te poziciju konzultantske chefice poznatog njujorškog restorana Jack’s Wife Freda. Miroslav Uskoković jedan je od ponajboljih slastičara koji živi i radi u New Yorku više od 20 godina, a od 2013. je pastry chef u Gramercy Tavernu. Godine 2015. uvršten je na listu Top Ten Pastry Chefs in North America in 2015. Prošle godine postao je dio obitelji Chefs´Stage, a ove godine ponovno dolazi prenijeti svoja znanja i iskustva za koja ne sumnjamo kako će biti vrijedna posjete. Ovo je tek dio zanimljivih sudionika koji vas očekuje u Šibeniku, a više o samom kongresu potražite na službenim stranicama i društvenim mrežama Chefs´ Stagea.

Fotografije Chefs’ Stage

 

Novi gourmet festival R'n'B Weekend
Raskošne svjetske gozbe