Princess S66 na testu: Najbolje od oba svijeta

5 MINUTES READ
00:01:32

Princess S66 besprijekorna je jahta s četiri kabine, udobnim salonom i tri odvojene vanjske cjeline koja zadržava svoj sportski duh, uz nedvojbenu eleganciju i kvalitetu izrade

Princess S 66 Jahta Krstarenje 01
Atraktivna vanjština koja spaja sport i eleganciju prvo je što ćete kod Princessa S66 primijetiti

Kao nasljednik modela S65, nova se ‘princeza’ od svog prethodnika pomakla uglavnom stilski, zadržavajući isti trup, s novim estetskim izgledom postignutim, u prvom redu, dopadljivom novom geometrijom bočnih stakala. Ali u tome nema ništa loše, već je ionako atraktivan model dorađen do najsitnijih detalja, predstavljajući vrlo zanimljivu opciju ‘open’ jahte s malo manjim, ali vrlo funkcionalnim gornjim mostom.

Princess S66 dizajn

Taj koncept nije nepoznat tržištu, a svojim je izravnim konkurentima Princess postavio letvicu jako visoko, jer je S66 estetski izuzetno atraktivan model, po dimenzijama ne spada u jahte za koje vam treba (velika) posada, a ipak ima četiri kabine u potpalublju. Svojim performansama i maritimnim sposobnostima lako nadmašuje tzv. fly modele, te iskustvo Princessa s čuvenom serijom V ovdje potpuno dolazi do izražaja.

Da stvar bude zaokružena, radi se o zaista lijepoj jahti modernog izgleda i pomalo klasičnih linija koje joj garantiraju dugovječnost i s vizualnog aspekta. Stoga ne čude njezini odlični prodajni rezultati, prvi su modeli već u Hrvatskoj, a iako je to neslužbeni podatak, sljedeće godine ćemo na našem moru vidjeti još nekoliko primjeraka ove sjajne jahte.

Jahta Plovidba 01
Princess S66 spada u paletu modela S klase uglednog britanskog brodogradilišta

Možda najbolju potvrdu njezine vrijednosti dao je vlasnik testiranog primjerka na kojoj smo bili u sukošanskoj Marini Dalmacija, a koji je prije nje posjedovao tzv. hard top model jer je ljubitelj sportskih jahti, ali je izuzetno zadovoljan svojim novim morskim ljubimcem i ne bi ga mijenjao nakon iskustva sa S-serijom Princessa. Inače, usprkos malom gornjem mostu, Princess S66 je zadržao krovni prozor po uzoru na hard top modele, koji je važan i s funkcionalnog aspekta (primjerice kada plovite), a i s estetskog kada poželite iz salona gledati zvjezdano nebo. Električno pokretan pokrov stropa ima tri svjetlosna otvora kada je zatvoren, pa u pogledu prema gore možete uživati i kada ga ne otvorite.

Gornji most na Princessovoj jahti nudi još jedan lijepi prostor na otvorenom, u prednjem dijelu se nalaze kormilarsko mjesto i sunčalište, centralno je smješten ‘wet bar’, a krmeni dio izveden je kao veliko sjedište za šest osoba

Opis plovila započet ćemo od krme, tj. uronjive krmene platforme nosivosti 500 kg, koja je izuzetno funkcionalna i omogućuje da osim pomoćne brodice plovite i s morskim skuterom. Kada je platforma spuštena lako je porinuti Williams od 3,45 metara koji se nalazi u krmenoj garaži, a do nje je s desne strane smještena skiperska kabina (ako plovite sami taj prostor možete koristiti kao veliko spremište). U njoj po potrebi mogu biti dva ležaja i ima zaseban toaletni prostor. U strojarnici se nalaze dva MAN motora od 1400 KS (standard je 1200 KS), a naše plovilo je imalo i opcijski Seakeeper.

Princess S 66 Jahta 01
Prema podacima Princessa, S66 je sposoban za maksimalnu brzinu od 38 čvorova

Skiper napominje kako su standardni električni potisnici malo preslabi i preporučuje ugradnju jačih ako naručujete novi brod, ali mi nismo imali uvjete po kojima bismo provjerili njegovu tvrdnju. Klasičan kokpit koji podrazumijeva sunčalište nad garažom i sjedište okrenuto prema salonu s tikovim stolom po sredini idealan je za obroke na otvorenom, dok zaista velika brodska kuhinja u krmenom lijevom kutu salona jednako dobro ‘poslužuje’ i kokpit i salon. Prozor između kuhinje i kokpita jednostavno se podiže prema gore otvarajući mali šank prema kokpitu, a s vanjske strane je tu ugrađen mali plastični ormarić. S unutrašnje strane taj je element kuhinjski ‘otok’ L-oblika i taj kutak je pravo malo životno srce broda.

Ulaskom u interijer zamijetit ćete namještaj pun elegantnih zakrivljenih drvenih komada koji su zaštitni znak plovila Princess, a u interijeru prevladavaju topli tonovi orahova drva s mat završetkom, što ovoj jahti daje dodatnu dozu ekskluzivnosti. Preko puta kuhinje nalazi se mali kauč i preklopni stolić od drva i kože, a s lijeve strane se u prednjem dijelu nalazi veliko sjedište U-oblika i dodatni mali stolić. Preko puta njega je komoda u kojoj su skrivena dva dodatna frižidera i TV uređaj koji se iz nje podiže. U prednjem desnom dijelu salona nalazi se kormilarnica s dva kormilarska sjedala i zasebnim izlazom na palubu, te na pramcu nailazimo na udobno sjedište i dodatno sunčalište.

Princess S 66 Salon 01
Salon Princessa S66 smješten na glavnoj palubi prepun je svjetla zahvaljujući velikim prozorima

Četiri kabine u potpalublju

Iako malen po dimenzijama, gornji most na Princessovoj jahti nudi još jedan lijepi prostor na otvorenom, u prednjem dijelu se nalaze kormilarsko mjesto i sunčalište, centralno je smješten ‘wet bar’, a krmeni dio izveden je kao veliko sjedište za šest osoba. Taj dio se po potrebi natkriva sklopivim biminijem. Potpalublje nudi četiri kabine, vlasničku u krmenom dijelu u punoj širini plovila i VIP u pramcu, te one imaju i zasebne kupaonice.

Princess S66 ne treba posebno ocjenjivati jer su sud o tome modelu donijeli brojni (zadovoljni) kupci diljem svijeta i on je svakako jedan od stupova globalnog uspjeha tog britanskog brenda

Princess S 66 Vlasnicka Kabina 01

 Vlasnicka Kabina Sofa 01
Vlasnička kabina posebno je lijepo namještena, a iza kreveta se nalaze garderobni ormar i kupaonica

Naravno da je vlasnička kabina najljepša, među ostalim, ima toaletno-garderobni prostor smješten u stražnjem dijelu (iza kreveta), a nama se svidjelo što svaka od kabina ima mali okrugli prozor gotovo nevidljiv izvana, idealan za prozračivanje prostora. Kabina s desne strane ima dva odvojena kreveta koji se po potrebi mogu spojiti, a s lijeve strane je kabina s krevetima na kat.

Ove dvije kabine koriste isti toaletni prostor koji služi i kao dnevni WC. U prolazu prema vlasničkoj kabini nalaze se skrivene perilica i sušilica za rublje, a nama je simpatično što silaskom u potpalublje silazite u maleni hodnik kojim taj dio plovila dobiva na prozračnosti.

S66 Vip Cabina 01
VIP kabina smještena u pramcu ima zaseban toaletni prostor
Jahta Kabina Dva Kreveta 01
Kabina s dva odvojena kreveta koji se, prema potrebi, mogu i spojiti

Ovaj dio plovila ima klasičan raspored za svoju veličinu i, po našem mišljenju, ‘najobičniji’ je dio jahte, koji jednako kao i izuzetno udoban salon u kombinaciji s tri prostora na otvorenom (kokpit, pramac i gornji most) ‘pogađa’ sve vaše potrebe za udobnim boravkom na moru. Princess S66 ne treba posebno ocjenjivati jer su sud o tome modelu donijeli brojni (zadovoljni) kupci diljem svijeta i on je svakako jedan od stupova globalnog uspjeha tog britanskog brenda.

Princess S66 tehnički podaci
Duljina: 20,32 m
Širina: 5,08 m
Istisnina: 34.276 kg
Gaz: 1,47 m
Spremnik za gorivo: 4100 l
Spremnik za vodu: 873 l
Motori: 2 x MAN V12-1400 KS
Najveća brzina: 38 čvorova
Graditelj: Princess Yachts
Zastupnik: Princess Yachts Adriatic

Tekst Darko Šupuk

Fotografije & video Princes Yachts

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
This is photo of a new Princess Y72 Jahting

Potpuno novi model Princess Y72

Kuća Princess Yachts najavljuje potpuno novi model Princess Y72, postaje najnoviji dodatak sofisticiranoj paleti Y klase i pruža novu razinu dizajna, luksuza, interijera i prostora …

Ovo je fotografija Yachts izlog 2021 nova plovila Jahting

Nova plovila 2021.: Uzbudljive premijere stižu i u Hrvatsku

Najavljujući nova plovila i njihov dolazak u Hrvatsku kroz Yachts izlog 2021 predstavnici vodećih jahting tvrtki priželjkuju još jednu lijepu i zanimljivu nautičku godinu u …

Ovo je fotografija Princess Y72 zastupnik Princess Adriatic Group Jahting

Princess Yachts Adriatic: Nova X serija i SACS u Agani

Direktor tvrtke Princess Yachts Adriatic Sven Delić istaknuo je važnost nedavno predstavljenog prvog modela iz nove linije s nazivom X95, kao i sljedeći model iste …

Ovo je slika Princess X 95 Pramac Testovi

Princess X95 na testu: A sad nešto potpuno drukčije

Igra na sigurno, bez rizika i bez straha, bila bi jednostavnija, ali Princess je očito već prvog dana rada na projektu X95 odbacio sve takve …

Princess R35 Glisiranje 10 Testovi

Princess R35 na testu: Brz, lijep, uzbudljiv i crven!

Sa zavodljivim linijama Pininfarine koje podsjećaju na talijanske sportske automobile i dizajnom trupa za koji je zaslužan BAR Technologies, Princess R35 je jahta koja redefinira …

Princess 00 Jahting

Pet premijera koje predvodi Princess Y78

Kuća Princess na Boot dolazi s pet novih modela – Princess Y78, Princess S66, Princess S62, Princess F50 i Princess V55. Model Princess Y78 rezultat …

Ovo je fotografija WTF, zaklada za očuvanje mora i oceana Jahting

Water Revolution Foundation: Zaštita i očuvanje planeta

Water Revolution Foundation je od svog osnivanja 2018. postao jedna od najprominentnijih inicijativa s ciljem neutraliziranja otiska superjahting industrije, uz promicanje održivih tehnologija i praksi …

Ovo je fotografija Jahorina Resort i Spa Putovanja

Jahorina Mountain Resort & Spa: Raj za ljubitelje planina

Jahorina Mountain Resort & Spa najmoderniji je planinski resort u regiji, koji nudi vrhunski spa centar, dobar provod i poseban gastronomski doživljaj Olimpijski centar Jahorina …

Ovo je fotografija Lokvarskog jezera Gorski kotar Destinacije

Gorski kotar: Moje šume, moji snovi

Zeleno srce Hrvatske idealna je destinacija za sve one koji žele iskusiti boravak u prirodi i održivi turizam Gorski kotar je neodoljiva planinska oaza prekrivena …

Ovo je fotografija pilota Formule 1 Nico Rosberg Intervjui

Nico Rosberg: Novi život svjetskog prvaka

Nico Rosberg za mnoge je nekadašnji svjetski prvak u Formuli 1 i sin legendarnog Keke Rosberga. U svom ‘drugom’ životu, Nico je i dalje ljubitelj …

Ovo je fotografija Vesper Marine Jahting

Garmin preuzima Vesper Marine

Portfelj proizvoda uključuje nagrađivanu tehnologiju svijesnosti o situaciji i daljinskog nadzora Garmin je objavio kupovinu tvrtke Vesper Marine, privatnog pružatelja tehnologija nautičke industrije – AIS, …

Ovo je fotografija degustacije sireva, Južni Tirol Putovanja

Gastro idila Južnog Tirola

Južni Tirol je po mnogim parametrima najpoželjnije mjesto za život. Uz jedinstvenu ljepotu Dolomita, krajolik prožet kontrastom između alpskih vrhova i Mediterana, turizam, gastronomija i …

Scroll to Top