Predstavljen ogranak Sea Shepard Hrvatska

by Yachts Croatia

Hrvatska je ovih dana i službeno otvorila ogranak organizacije Sea Shepard, a kao ambasadorica Hrvatske i promotor njihovih aktivnosti na području zaštite mora i faune, naša je proslavljena apneašica – Lidija Lijić. Istu titulu ambasadora SS nose i svjetske zvijezde Brigitte Bardot, Linda Blair, Sean Connery, Pierce Brosnan, Diane Warren, Pamela Anderson.
Među brojnim uzvanicima na svečanom otvaranju u ‘Oris’ kući arhitekture, a koji su došli podržati osnivanje ogranka ove možda najkonkretnije organizacije za zaštitu mora, našli su se i kapetan Alex Cornelissen CEO SS Global, Andrea Morello iz Italije, Robert Mach iz Austrije, kao i znanstvenik Dr. Sc. Damir Valić s Instituta Ruđer Bošković.

Sea Shepard 04

Jedan od brodova iz flote Sea Shepard

Od osnutka 1977. godine ova organizacija je pod vodstvom kapetana Paula Watsona svojim nebrojenim akcijama, uspjela  skrenuti globalnu pažnju na probleme zaštite Oceana i morske faune. Današnja flota broji trinaest brodova i najveća je privatna flota koja se bavi očuvanjem oceana. Volonteri su glavna snaga ove organizacije i dolaze iz svih dijelova svijeta, pa i tako akcije koje Sea Shepard izvodi u cilju zaštite, ali i dokumentiranja pojedinih morskih vrsta poput tuljana, dupina i drugih stanovnika mora, provode se na svim svjetskim morima. Ipak globalno je ova organizacija postala poznata po akcijama sprečavanja izlova kitova u Pacifiku, čime su spasili oko pet tisuća kitova. Na otvaranju hrvatskog ogranka SS, predstavljen je rad organizacije na globalnoj razini, a trenutno stanje Jadrana prezentirali su domaći biolozi, nakon čega su najavljeni i budući projekti Sea Shepard Hrvatska.

Arcadia Yachts Adriatic
Predstavljen The Luxury Network Adria