Potpuna tišina

by Yachts Croatia

Novi trend u proizvodnji ekološki orijentiranih jahti poštuje prirodu i vlasniku jamči apsolutni komfor

Održivost luksuza
Ova inovativna aluminijska jahta duljine 23,9 metara rezultat je petogodišnjeg istraživanja, pa ne čudi da je krase sami superlativi. Spremna je mirno preploviti čak i valove od nekoliko metara. Jahta je temeljena na konceptu SWATH – Small Waterplane Area Twin Hull – koji omogućava smanjenje valjanja do čak 90 posto. Trup mirno leži na vodi, a SolarImpact je idealna za moreplovce koji žele putovati daleko, ali se pritom ne žele odreći komfora, elegancije ili najnovije tehnologije orijentirane na poboljšanje plovidbe. Jahta može smjestiti deset putnika u velikim dvokrevetnim kabinama i ima vrlo prostranu vlasničku kabinu, salon izveden prema konceptu otvorenog prostora bez pregrada i niz prozora koji u unutrašnjost propuštaju dovoljno prirodnog svjetla.

Pure Silence Yachts

SolarImpact

Otmjena i brza sportska jahtica
Četiri godine nakon predstavljanja modela Frauscher 740 Mirage Air, brodograditelj predstavlja i novu verziju svojeg najvećeg električnog modela, opremljenog impresivnim motorom. Pogonski sustav Torqeedo Deep Blue 100i omogućava novom modelu ne samo veću brzinu, nego i zadivljujuću efikasnost, te je novi model obdaren nizom sigurnosnih funkcija nadahnutih ili preuzetih iz svijeta automobila. Novi pogonski sustav razvija snagu do 100 kW i omogućava novom 740 Mirage Air postizanje najveće brzine od čak 50 čvorova. Model je opremljen i pramčanim potisnikom, električnim vitlom za sidro, sidrom i lancem od nehrđajućeg čelika, kao i audiosustavom JL Audio, rashladnom ladicom i prilagodljivim svjetlima. Raskošna krma od najfinije tikovine daje modelu 740 Mirage Air i profinjen izgled, a svaki je detalj na novom modelu optimiziran za sigurnu i komfornu vožnju.

Pure Silence Yachts

Frauscher 740 Mirage Air

Solarno srce luksuza
Novi model Silent 80 spreman je suočiti se s oceanom. Ovaj katamaran koji koristi tihi električni pogon ne stvara vibracije, ni buku, ni štetne emisije, u potpunoj tišini plovi brzinom od 6 do 7 čvorova, a autonomija mu je gotovo beskonačna, s time da tijekom jednog dana može prijeći oko 100 nautičkih milja. Opremljen je sa 70 solarnih panela koji stvaraju 25 kW snage i litijskim baterijama kakve koristi i Tesla, koje jamče mogućnost kretanja tijekom noći. Solarni paneli raspoređeni su po fly palubi, koja izgleda sportski, a vodoravne rešetke ventilacije samo pojačavaju taj dojam. Model ima dva salona na otvorenome, jedan na pramcu i jedan na krmi, otprilike podjednakih dimenzija i jednako ugodne atmosfere. Silent 80 je dostupan u nekoliko rasporeda prostorija, a osnovna verzija ima salon površine 60 četvornih metara na glavnoj palubi, kuhinju, još jedan salon i veliku blagovaonicu, te 4 do 6 gostinskih kabina.

Pure Silence Yachts

Silent 80

Najveći i najekstravagantniji Wider dosad
Wider 165 je beskompromisan brod nakrcan multifunkcionalnim rješenjima i tehnologijom koja olakšava život, a lako se koristi. Pokretan dizelsko-električnim pogonom, plovi u harmoniji s okolišem. Wider 165 ima beach club krmu, platformu za lakši pristup moru, balkone i bazen s morskom vodom. Građen je u potpunosti od aluminija, a njegov elegantan profil osmislio je Fulvio De Simoni u suradnji s Leliom Fallettom. Unutrašnjost je prostrana, pa na modelu ima dovoljno mjesta i za radnu sobu, koja ima i vlastitu terasu na lijevoj strani trupa, za privatnu teretanu s terasom na desnoj strani, kao i za saunu – uz, naravno, prostranu i komfornu vlasničku kabinu s velikom privatnom kupaonicom. Srce projekta Wider 165 je hibridni pogonski stroj spojen s litijskom baterijom snage 544 kWh i čahurama Azimut, koji jamči nisku potrošnju goriva i iznimno niske razine buke i vibracija. Pogonski sustav je modularan, pa tako Wider 165 može ploviti samo uz pomoć baterija, u načinu rada Zero Emission, ili biti opremljen s najviše četiri dizelska generatora.

Pure Silence Yachts

Wider 165

Jedrenje budućnosti
Umjetnost brodogradnje vraća se u Veneciju