Porsche temeljito doradio Cayenne3 min

S opsežno profinjenim dizajnom i snažnijim pogonima, Porsche Cayenne naglašava svoju poziciju sportskog automobila unutar SUV segmenta

Porsche je temeljito doradio uspješan luksuzni SUV. Osvježeni Porsche Cayenne i Cayenne Coupe treće generacije donose dizajnerske promjene, potpuno novu unutrašnjost i dorađene motore kako bi ostali najsportskiji automobil u svom segmentu. Zapravo, šef proizvoda Cayennea Michael Schätzle nazvao je facelift ‘jednom od najopsežnijih nadogradnji proizvoda u povijesti Porschea’ – onom koja će zadržati Porscheov bestseler na vrhu svog segmenta dok tvrtka kreće u opsežnu globalnu inicijativa za elektrifikaciju.

Izgled novog modela Cayenne ima posebno upečatljiv izražaj. Novi prednji dio, u kombinaciji s dodatno zaobljenim blatobranima i novim poklopcem motora, kao i prednja svjetla futurističkog izgleda, naglašavaju širinu vozila, dok stražnji dio karakteriziraju jasne površine i trodimenzionalna stražnja svjetla.

Fokus na luksuz i profinjenost proteže se na digitaliziranu, Taycanom nadahnutu reviziju unutrašnjosti Cayennea. S ciljem pružanja još intenzivnijeg iskustva vožnje uz olakšavanje interakcije, kako s automobilom tako i sa suvozačem, digitalna ploča pune širine sastoji se od tri zaslona: 12,6 inča zakrivljene instrumentne ploče, središnji infotainment zaslon od 12,3 inča i – novo za 2023. – opcijski dodirni zaslon ispred suvozača.

Porsche Cayenne unutrašnjost

U Europi novi Cayenne debitira s tri različite verzije motora. Ulazak u svijet Porscheovog SUV-a donos optimizirani trolitreni V6 turbo motorom koji raspolaže s 353 konjske snage. Šesterocilindrični motor također čini osnovu za pogonski sklop Cayenne E-Hybrid koji sada u kombinaciji s novim elektromotorom ojačanim na 176 KS razvija čak 470 KS, a a zahvaljujući novoj bateriji samo na struju može prijeći 90 kilometara.

Za model Cayenne S je rezerviran unaprijeđeni četverolitreni V8 biturbo motor s maksimalnom snagom od 474 KS. Izvan EU-a, prodavat će se i Turbo GT dizajniran za maksimalne performanse na cesti. Dostupan je isključivo kao coupé s četverolitrenim V8 biturbo motorom koji ima 659 KS.

Porsche Cayenne Turbo GT

S maksimalnom snagom od 349 kW (474 KS) i okretnim momentom od 600 Nm mo- del SUV i SUV Coupé ubrzava do 100 km/h u 4,7 sekundi. Najveća brzina iznosi 273 km/h.

Cayenne Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km (WLTP): 12,1 – 10,8; Kombinirana emisija CO2 u g/km (WLTP): 275 – 246
Cayenne E-Hybrid Coupe Kombinirana potrošnja goriva u l/100 km (WLTP): 1,8 – 1,5; Kombinirana emisija CO2 u g/km (WLTP): 42 – 33; Kombinirana potrošnja električne energije u kWh/100 km (WLTP): 30,8 – 28,6; Električni doseg u km (WLTP): 66 – 74. Status 09/2023.

Fotografije Porsche

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above