Pink Wing

by Yachts Croatia

Pink Wing – Zabava starta u lipnju

150 automobilskih entuzijasta s 80 luksuznih sportskih vozila te više od 350 popratnog osoblja proći će kroz veće hrvatske gradove u svrhu promidžbe hrvatskih ljepota, gradova, regija, spojiti kontinentalnu i morsku Hrvatsku, promovirati nacionalne parkove i naše najljepše prometnice…

Naš časopis imao je priliku dobiti ekskluzivni uvid u razvoj jedinstvenog turističkog, gastronomskog i automobilističkog projekta u regiji pod nazivom Pink Wing. Danas donosimo detalje događanja ili lifestyle eventa, kako ga nazivaju organizatori. Kažu da Pink Wing nije nikako utrka ili rally, a odvijat će se u razdoblju od 17. do 19. lipnja kroz ukupno pet hrvatskih županija. Organizatori kažu kako je to dugogodišnji projekt koji pozicionira Hrvatsku na svjetsku kartu luksuznih destinacija te nudi jedan novi tip aktivnog odmora visokoplatežnoj klijenteli iz poslovnog svijeta. Spoj druženja i putovanja kroz različite destinacije u sklopu aktivnog odmora pruža mogućnost boravka na lokacijama na koje ne stignete ili niste nikada bili, u krugu istomišljenika, uz mogućnost kontakata na osobnoj i poslovnoj razini. Za sudionike Pink Winga jedno je zajedničko –  imaju u vlasništvu skupocjeni sportski automobil. Za ovogodišnji event to su većinom domaći sudionici uz jedan dio stranaca iz regije i zapadne Europe. Originalnosti u programu projekta Pink Wing ne manjka, te neke od ideja, poput večera i ručkova u gradskim i nacionalnim parkovima ili doručka na tvrđavama, daju eventu posebnu draž. Polazna točka u gradu Zagrebu jedna je od najljepših, a to je prsten oko Hrvatskog narodnog kazališta. Kolona vozila krenut će na jedinstveno putovanje točno u podne, te će se uputiti prema autocesti. Prvi dio rute završit će dolaskom u grad Senj uz organizirani ručak na gradskoj rivi, a putovanje će se nastaviti najatraktivnijom rutom eventa, a to je Jadranska magistrala.

Pink Wing

Zahvaljujući prvoj Pink Wing utrci skupocjenih automobila, Hrvatska će se naći na svjetskoj karti luksuznih destinacija

Povratkom na autocestu kod NP Maslenica sve do odmorišta Krka završit će druga etapa, te će se karavana uputiti u centar grada Šibenika. Nakon večere u glavnom gradskom parku uz pregršt delicija dalmatinske kuhinje, sudionici će biti gosti na izboru za Miss Hrvatske, dok će dan završiti na svojoj konačnoj destinaciji u D-Resort hotelu. Subota je rezervirana za jednodnevni izlet i posjet gradu Zadru, gdje će karavana luksuznih sportskih vozila pozirati parkirana na Pozdravu Suncu i Morskim orguljama. Za to vrijeme sudionici će imati organizirani bogat ručak u centru grada na otvorenom, na Trgu pet bunara. Povratkom iz Zadra u Šibenik u D-Resort hotel uslijedit će gala večera, pod nazivom Black Tie Party, organizirana samo za sudionike Pink Wing eventa, gdje će uz delicije šefa kuhinje te degustacije ekskluzivnih pića sudjelovati u humanitarnom dijelu eventa na kojem će se prikupljena sredstva u cijelosti donirati za nezbrinutu i bolesnu djecu. Nakon večere očekuje se veliki vatromet te nezaboravni after party u sklopu hotela. Nedjelja će započeti doručkom na tvrđavi Barone, s nezaboravnim pogledom na šibenski arhipelag i stari dio grada te pripremama za povratak prema Zagrebu. Prije povratka na početnu točku, bit će organiziran ručak u Nacionalnom parku Plitvička jezera. U dogovoru s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, povratak luksuzne karavane Pink Wing grad Zagreb će pozdraviti velikim koncertom na novoizgrađenim fontanama.

Pink Wing

Cjelokupna ideja Pink Wing projekta leži na samo četiri izuzetna organizatora

Cjelokupna ideja Pink Wing projekta, organizacija i logističko-operativni dio leži na samo četiri izuzetna organizatora. Marko Fratrić i Mario Petric zaduženi su za organizaciju sudionika, rute kretanja te sve sadržaje vezane uz vozački dio. Kristijan Semulić, uz iskustvo oko organizacije i vođenja automobilističkih evenata, brine o logistici vezanoj uz savršeno organiziranje događanja. Robert Bajs zadužen je pak za animacijski dio sudionika, PR te sve marketinške aktivnosti vezane uz projekt. U organizaciju je uključen i stručni suradnik eventa Christian Springer koji je na čelu marke Porsche bio punih 17 godina, te će kao licencirani Porscheov instruktor odraditi savršeno kontrolu vozila. Već je u tijeku razrada Pink Wing projekta za 2017. koja će trajati više dana, s više sudionika i više vozila, a trebala bi promovirati Hrvatsku u dijelovima svijeta u kojima do sada nisu saznali za sve ljepote koja naša Hrvatska nudi.

 

BMW Welt
Audi A4