Novi Pardo Endurance 72 pruža udobnost i eleganciju2 min

Na sajmu Boot Düsseldorf 2023. predstavljen je Pardo Endurance 72, novi dodatak uspješnoj seriji Endurance

Novi projekt slijedi istu filozofiju kao i njegov prethodnik, Endurance 60, s naglaskom na veliku autonomiju, ekološku brzinu i dizajn usmjeren na performanse bez ugrožavanja sigurnosti i uz malu potrošnju goriva. Rezultat je jahta izgrađena prema potrebama pojedinačnih vlasnika, za uživanje u dugim krstarenjima u maksimalnoj udobnosti, kako u deplasmanskom načini rada, tako i dok jahta glisira.

Dizajniran za maksimalno iskorištenje raspoloživog prostora i plovidbu velikim udaljenostima, zahvaljujući pažljivoj kontroli cijelog proizvodnog procesa, novi Pardo Endurance 72 pruža udobnost i eleganciju, jednostavnost upravljanja i pouzdanost. Tri dostupne konfiguracije motora mogu se jednostavno ugraditi u motorni prostor bez ikakvih izmjena, a strojarnica je već pripremljena i za ugradnju hibridnog motora. Pardo Endurance 72 uvodi novi parametar: ekološku brzinu; definiran kao brzina pri kojoj se postiže niža potrošnja i optimalna postavka za poboljšanu udobnost u plovidbi.

Pripadnost svojoj seriji novi Endurance 72 odaje prepoznatljivim linijama pramca, kao i u prohodnoj palubi i preglednoj krmi. Područje kokpita nudi i dvije sklopive bočne terase koje omogućavaju stvaranje velikog područja za opuštanje s pogledom na vodu, sve to na 40 četvornih metara životnog prostora i s platformom za plivanje.

Ručni ili automatizirani sustav za vuču za operacije tendera omogućuje skladištenje tendera duljine do 4 metra u krmenoj garaži. Fly paluba nudi 27 četvornih metara otvorenog prostora, zaštićenog T-krovićem koji je moguće zatvoriti, još jednom ekskluzivnom osobinom serije Endurance predstavljenom s novim Endurance 72.

Endurance 72 nudi izbor između dvije različite opcije unutarnjeg rasporeda, s kuhinjom na glavnoj ili donjoj palubi. Prva opcija ima kuhinju na glavnoj palubi s četiri kabine i pet kupaonica na donjoj, a druga smješta kuhinju, tri kabine i četiri kupaonice na donju palubu, ostavljajući sav prostor na glavnoj salonu i društvenim prostorijama.

Fotografije Pardo Yachts

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above