Opatijska oaza dobrog življenja

by Yachts Croatia

Molo Restaurant

Profinjen interijer koji podsjeća na elegantne brodove i kvalitetna mediteranska kuhinja temeljena na sezonskim namirnicama savršena su kombinacija za ljetne večeri

Dugovječna jadranska dama Opatija ima poseban status na hrvatskoj obali. Arhitektura, atmosfera, brojni restorani zaslužni su za status ‘kraljice turizma’ još od 1844. godine. Kraljice i kraljevi, glumci, nobelovci, književnici, kompozitori. Lista slavnih gostiju je brojna. A ako na trenutak zatvorite oči, u glavi možete stvoriti sliku slavne američke plesačice Isadore Duncan koja je inspiraciju za ples pronašla ispod opatijskih maslina. Opatija je bila i ostala mjesto decentnog stila, ukusnih zabava i dobrog življenja. Mjesto koje, poput dobre crne male haljine, nikada ne izlazi iz mode. Jedno od mjesta koje na pravi način slavi opatijsku ‘dolcevitu’ i hedonizam jest restoran Molo, nezaobilazna stanica na kvarnerskoj gastrokarti. Ideja za koncept Mola stvarala se i sazrijevala poput dobrog vina.

Restoran Molo

Molo se profilirao i kao stalna postaja nautičkog i kongresnog turizma, čiji će gosti na novoj, proširenoj terasi još više uživati

‘Iz moje ljubavi prema automobilizmu rodilo se veliko prijateljstvo s jednim od najboljih hrvatskih vozača Nikom Pulićem, koji je kasnije i postao kum restorana. Proveli smo jako puno vremena zajedno putujući po Europi, a u tim smo našim druženjima često posjećivali restorane po velikim gradovima gdje sam tražio neku ideju i koncept koji bih prenio na prostor u Opatiji, poštujući sve opatijske tradicije i visoke standarde. Na koncu sam u Dubrovniku, na jednom neobaveznom druženju s Nikom, dobio inspiraciju’, podvukao je vlasnik restorana Roni Voskion. U srpnju 2015. na prepoznatljivoj lokaciji Zert, koja se tijekom godina profilirala kao centar dnevnog i noćnog života, nastao je restoran koji podsjeća na elegantne brodove koji su česti gosti opatijske rivijere. U vrlo kratkom vremenskom razdoblju Molo je postao sigurna gastronomska luka koja čitavu godinu svojim gostima nudi profinjen mediteranski meni temeljen na sezonskim namirnicama i jedinstven ugođaj, čije je uspješno brendiranje privuklo interes uglednih svjetskih restoranskih lanaca koji su nudili različite oblike suradnje. Istovremeno je kvalitetnim i raznovrsnim programima Molo postao prepoznatljiva event destinacija koja je ugostila gastro-turistički projekt Pink Wing, promociju filma ‘Vatreni’ i Ćiru Blaževića, The Art of Performance Jaguar, Rally Opatija, a u 2019. sezonu je otvorio event 120 godina Opela… Ljubav prema lijepim automobilima i hrani ide savršeno ruku pod ruku. Osim brojnih događanja, Molo se profilirao i kao stalna postaja nautičkog i kongresnog turizma, čiji će gosti na novoj, proširenoj terasi još više uživati u opatijskoj ‘way of lifeu’. Tihoj eleganciji i raskošnoj ljepoti.

Fotografije Arhiva

Istria Gourmet