Da roštilj prelazi oblike, dimenzije i koncept na koji smo navikli, potvrđuje nizozemski OFYR, koji u Adria regiji zastupa tvrtka Haby
Riječ je o roštilju na drva ili drveni ugljen koji definitivno predstavlja novi pristup pripremanju hrane na otvorenom. Osim što izlazi ususret svim potrebama gastronomije, jednostavan je za korištenje, atraktivan i multifunkcionalan. I estetski je na visokoj razini, pa se uklapa u svaki ambijent.
Posuda ložišta vatre stožastog oblika ima širok ravni obod koji udvostručuje visoku učinkovitost ploče za kuhanje izrađene od posebne čelične legure koja se ne zagrijava više od 300°C. Toplina se iz središta širi u gradacijama, tako da se na istoj ploči istovremeno mogu pripremati različita jela, a hrana se neće zalijepiti za OFYR ploču i neće zagorjeti.

Ova vrsta roštilja je odlično rješenje za privatnu upotrebu, ali i hotele, restorane i cateringe, te obiteljski smještaj i vile, s obzirom da omogućuje novu vrstu show cookinga i druženja na otvorenom. Također, za razliku od klasičnih roštilja, OFYR ne zahtijeva nikakvo održavanje jer je napravljen od Corten čelika otpornog na sve vremenske uvjete, a trodijelni modularni sistem čini ga jednostavnim za premještanje.
Lako se čisti jer višak ulja, zahvaljujući blagom nagibu ploče prema sredini, odlazi direktno u vatru, nakon čega je dovoljno samo ostrugati ostatke hrane s ploče, a ploču premazati jestivim uljem, čime će ploča biti zaštićena od svih vremenskih uvjeta. U ponudi je više modela koji će zadovoljiti potrebe i najzahtjevnijih gurmana.
Fotografije OFYR