Novi projekti tvrtke Marinetek Adriatic

by Yachts Croatia

Najznačajniji noviji projekt tvrtke Marinetek Adriatic je izgradnja maritimnog dijela marine u novom hotelskom resortu Portonovi u Crnoj Gori, kao i temeljita rekonstrukcija ACI marine Rovinj

Proizvodnjom opreme za marine te savjetovanjem pri izgradnji luka nautičkog turizma, Marinetek Adriatic zadovoljava potrebe za kvalitetnom rekonstrukcijom postojećih marina, a modernim tehnološkim rješenjima i potrebe za izgradnjom novih kapaciteta vezova. Uz široki asortiman plutajućih pontona, u rasponu od lakih drvenih pontona do teških valobrana, Marinetek nudi i bogat izbor standardne i sigurnosne opreme za pontone i marine. Poslovna politika tvrtke jest ‘one stop shop’, dakle mjesto gdje investitor može dobiti stručni savjet, podršku, opremu, dostavu, ugradnju, razvoj i održavanje – sve na jednom mjestu i po sistemu ‘ključ u ruke’, od zajedničke izrade idejnog rješenja do marine instalirane i spremne za upotrebu. Kao vodeći svjetski proizvođač armiranobetonskih kontinuiranih plutajućih pontonskih elemenata, Marinetek, osim jednostavnih pontona s aluminijskim i drvenim okvirima, te plastičnim ili betonskim plutajućim komorama, nudi 34 vrlo konkurentna različita armiranobetonska tipska pontonska elementa. Također nudi i kompletan program za opremanje marina: spojne setove za pontone, spojne mostove, sigurnosnu opremu (ljestve za kupače, sigurnosna vrata, drvene ili metalne ograde), plutače, servisne dizalice itd.

Marinetek

Kroz vrlo uspješnu 2017. godinu nastavljeni su radovi na rekostrukciji marine Kornati, izgrađeno je gotovo 1.300 komunalnih vezova

Osnovna prednost plutajućih pontona Marinetek je prvenstveno kvaliteta proizvoda i dugotrajnost pontonskih elemenata. Posljednjih nekoliko godina Marinetek je izvršio rekonstrukciju gotovo svih ACI-jevih marina, izgradio marine u Trogiru, Segetu, Dubrovniku, Slanom i Šibeniku, isporučio je pontonske elemente i opremu za gradnju marine na jednom od ‘najskupljih’ dijelova Mediterana – u uvali Portisco, na sjeveroistočnoj obali Sardinije, kao i za gradnju marine na otoku Iosu u Egejskom moru, te pontonske elemente i opremu za prvu fazu rekonstrukcije zasigurno najprestižnije marine na Mediteranu – Port Hercules u Monaku. Izvršena je i isporuka i montaža pontona za marinu u Turskoj i za marinu Kalkara na Malti, te je potpisan ugovor o izgradnji nove marine svjetske klase – Limmasol na Cipru. Sigurno najznačajniji noviji projekt je izgradnja maritimnog dijela marine u novom hotelskom resortu Portonovi u Crnoj Gori. Riječ je o kompleksnom projektu za kojeg je Marinetek preuzeo gradnju, dopremu i instalaciju devet različitih tipova pontonskih elemenata, od kojih su se prvi put u Hrvatskoj gradili super yacht pontoni širine četiri i tri metra, te najnoviji valobranski element širine pet metara.

Marinetek

Njihov najznačajniji novi projek je izgradnja marine Portonovi

Marina broji ukupno 238 vezova za jahte dužine od sedam do 70 metara, unutar zatvorenog bazena, s mogućnošću prihvata jahti duljine do 120 metara na vanjskom lukobranu. ‘Izgradnja Portonovi marine jedan je od najvažnijih projekata koje je Marinetek tim imao u posljednjih deset godina, i od samog početka svi smo jako uzbuđeni zbog veličine projekta i posebnih zahtjeva koje je klijent postavio pred nas. Izuzetno smo zadovoljni i ponosni što je dovršenjem svih zadataka u predviđenim rokovima Marinetek i ovaj put dokazao da može preuzeti i najzahtjevnije projekte, te se definitivno potvrdio kao vodeći proizvođač pontonskih elemenata na Mediteranu’, kazao je direktor Marineteka Boris Miškić. Treba istaknuti i projekt izrade, dostave i ugradnje pontonskih gatova, opreme i sidrenog sustava ACI marine u Rovinju. Gatovi su formirani od standardnih Marinetek Heavy Duty pontonskih elemenata tip M3300HD, koji su pokriveni hodnom površinom od kvalitetnog egzotičnog drva bangkirai, otpornog na vanjske uvjete. Namjera investitora bila je da temeljitom rekonstrukcijom i u morskom i u kopnenom dijelu, ACI marinu Rovinj svim sadržajima prilagode suvremenim trendovima nautičkog turizma te je tako pretvore u marinu najviše kategorije.

Marinetek

Ove godine završila je kompletna rekonstrukcija gatova marine Agana, jubilarnoga stotog projekta Marineteka!

Početkom ove godine započela je i proizvodnja plutajućih pontona za kompletnu rekonstrukciju gatova A, B, C i V marine Agana u mjestu Marina. Riječ je o marini koja raspolaže sa 134 morska veza raspoređena na šest gatova ukupne duljine 470 metara, koji su opremljeni za prihvat plovila maksimalne dužine do 25 metara. Gotovo paralelno s tim projektom radilo se na izgradnji dva nova plutajuća gata za marinu Trogir, čime je ona postala marina prve kategorije (5 sidra), s vezovima u moru kao i na kopnu. Marinetek Adriatic je ove godine prvi put proizveo i ponton tipa M5320CO, širine pet, a dužine 20 metara. Visok je 1,2 m i teži cca 55 tona. Ovo je prvi od ukupno šest naručenih pontona za marinu Port Hercules u Monaku. ‘Nakon isporuke pontona za marinu u Crnog Gori i za Monako, sljedeći idu za Kanadu. Ti će biti još veći od ovih koje smo izradili za Port Hercules i težit će oko 90 tona’, kazao je Nenad Čuka, direktor proizvodnje. U narednim godinama Marinetek Adriatic očekuje snažniji iskorak na tržišta Italije, Francuske i Španjolske, zbog potrebe rekonstrukcija starih marina, kao i daljnje povećanje proizvodnje te pripadajućih servisnih usluga.

Fotografije Marinetek

Rovinjska oaza luksuza
Dolce vita u Novigradu