Novi koncept luksuznog hotela i restorana DAM

3 MINUTES READ

Potvrda kvalitete restorana stigla je i od Michelina. Dam je 16. lipnja 2020. dobio jednu Michelinovu zvjezdicu

U novootvorenom boutique hotelu DAM u Novoj Gorici, predstavljen je novi koncept luksuznog hotela i restorana vlasnika i chefa Uroša Fakuča. ‘Otvorenje hotela moj je cjeloživotni san koji se konačno ispunio. Još od svojih prvih ugostiteljskih dana nadao sam se jednoga dana otvorenju i vođenju vlastitog hotela. Konačno, pružila se prilika i ideja je realizirana. Reakcije prvih gostiju su izvrsne što nas dodatno potiče na još veći napredak.’, rekao je Uroš Fakuč gostima prisutnima na otvorenju. Boutique hotel svojim gostima nudi 7 raskošnih soba i 2 suite / apartmana veličine od 30 do 50 m2. Za suvremen, a ujedno ugodan prostor, zaslužna je renomirana arhitektica Ksenija Đorđević iz arhitektonskog studija KDA. Hotel je uređen i slikama mladog slovenskog umjetnika Klemena Bruna koje su cjelokupnoj atmosferi pružili dodatni dašak ekstravagancije i profinjenosti. Hotel se nalazi u mirnom dijelu Nove Gorice i svakako je važan segment ugostiteljske ponude za ovaj cijeli kraj. Svojim radom hotel otvara i nova radna mjesta te promovira bogatu turističku ponudu Brda, Vipave i Krasa povezujući se s lokalnim proizvođačima, vinarima i pivarima.

Dam
Uroš Fakuč svoje je prve kuharske korake napravio u kuhinji velikog Gualtiera Marchessija

Kako se u sklopu hotela nalazi i vrhunski fine dining restoran, gosti će u potpuno moći gastronomski uživati u modernoj mediteranskoj kuhinji chefa Uroša Fakuča. Restoran DAM nalazi se u mirnom predgrađu Nove Gorice, a otvoren je 2005. godine. Kuharski identitet restorana gradi se na kreativnim idejama chefa Uroša Fakuča koji modernim pristupom namirnicama, beskompromisno inzistirajući na visokoj kvaliteti, smiono slaže koncept u bliskoj suradnji s malim domaćim proizvođačima. Nerijetko pronalazi inspiraciju u pomalo zaboravljenim jelima tradicionalne mediteranske kuhinje nastojeći ih reformirati i osuvremeniti. Uroš Fakuč svoje je prve kuharske korake napravio u kuhinji velikog Gualtiera Marchessija. Restoran je dugogodišnji član prestižne udruge JRE- Jeunes Restaurateurs čijeg je slovenskog ogranka Uroš svojevremeno bio i predsjednik. Restoran je idealan za vaše poslovne ručkove, ekskluzivna događanja, nudi i uslugu cateringa a gosti hotela moći će uživati u bogatom doručku u prizemlju hotela i s mogućnošću posluživanja u sobu. Restoran DAM nalazi se na listi preporučenih slovenskih restorana u 2019. po izboru uvaženog austrijskog gourmet magazina Falstaff. Falstaff na osnovu svoje glasačke baze koju čini 250 000 poznavatelja i ljubitelja gastronomije i vina svake godine objavljuje listu najboljih ne-austrijskih restorana. Isto tako preporučuju ga i Gault Millau, Gambero Rosso i Identita Golose. Hotel nudi i usluge najma bicikla s obzirom na to da je njegova pozicija idealna za sportaše i rekreativce koji vole vožnje biciklom kao i duge šetnje ili planinarenje. Dostupan je besplatan parking za goste. Sve sobe opremljene su kablovskom i satelitskom televizijom, brzim wi-fi internetom, vrhunskim krevetima i cjelokupnom opremom sobe na najvišem nivou. Prisutnima se na press konferenciji u povodu otvorenja boutique hotela DAM obratila Dr. Maja Uran Maravić, cijenjena profesorica s fakulteta Turistica iz Portoroža te hrvatski gastro novinar i konzultant Hrvoje Petrić koji su predstavili koncept i ideju boutique hotela i restorana DAM. Nakon razgledavanja hotela prisutni su uživali u gala ručku kojeg je pripremio chef Uroš Fakuč sa svojim timom.

Potvrda kvalitete restorana stigla je i od Michelina. Dam je 16. lipnja 2020. dobio jednu Michelinovu zvjezdicu.

Fotografije DAM

Dam
Dam se nalazi na listi preporuka Falstaffa, Gault Millau, Gambero Rosso i Identita Golose
Dam
Boutique hotel gostima nudi 7 raskošnih soba i 2 apartmana

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Istarske luksuzne vile - Vila Lorena Hoteli

Istarske luksuzne vile

Odmor iz snova Segment vrhunske, luksuzne ponude smještaja ogledalo je turističkog dosega pojedine regije Istarski poluotok od prošle se godine može podičiti s dva resorta …

Ovo je fotografija Tanya Houppermans, krokodil Umjetnost

Ocean Photography Awards: Priroda je najvještiji umjetnik

Ocean Photography Awards ima jednostavnu misiju: osvijetliti ljepotu našeg prekrasnog plavog planeta i istaknuti mnoge nedaće s kojima se suočava morski svijet Nedavno su proglašeni …

Ovo je fotografija Natali Dizdar Intervjui

Natali Dizdar: Punim jedrima u nove izazove

U svom profesionalnom životu Natali Dizdar spojila je tri zanimanja: skiperica, pop-pjevačica i psihoterapeutkinja, a svaki je brod, kaže, poput pjesme ili čovjeka – priča …

Ovo je fotografija pogled odozgo na otok Silbu Destinacije

Otok Silba: Skriveni kutak Dalmacije

Premda je površinom malen otok, Silba obiluje pješčanim i šljunčanim plažama i uvalicama, područjima obraslim crnikom, te nesvakidašnjim znamenitostima Svaka usporedba otoka Silbe odnosno njegovih …

Ovo je fotografija novog broja u prodaji YC69 Jahting

Novi broj u prodaji: Rapsodija novih jahti

U našem listopadskom broju donosimo vam pregled sajma u Cannesu s dvadeset stranica premijerno prikazanih jahti. Jahting industrija doživljava svoje zvjezdane trenutke, a proizvođači se, …

Ovo je fotografija jahte Prestige X70 Testovi

Prestige X70 na testu: ‘Wow’ crossover

Prestige X70, kao predstavnik nove linije X-Line, najhrabrije je dizajnirana jahta koju je ovo brodogradilište ikada proizvelo. Test u Cannesu pokazao nam je kako se …

Ovo je fotografija novog modela Sealine S390 Jahting

Sealine serija S-line nadopunjena modelom S390

Sealine popunjava prazninu između modela S335 i S430 predstavljanjem novog modela S390 u svojoj sportskoj seriji S-line S390 je savršena ljetna jahta nešto kraća od …

Scroll to Top