Novi koncept luksuznog hotela i restorana DAM

by Yachts Croatia

U novootvorenom boutique hotelu DAM u Novoj Gorici, predstavljen je novi koncept luksuznog hotela i restorana vlasnika i chefa Uroša Fakuča. ‘Otvorenje hotela moj je cjeloživotni san koji se konačno ispunio. Još od svojih prvih ugostiteljskih dana nadao sam se jednoga dana otvorenju i vođenju vlastitog hotela. Konačno, pružila se prilika i ideja je realizirana. Reakcije prvih gostiju su izvrsne što nas dodatno potiče na još veći napredak.’, rekao je Uroš Fakuč gostima prisutnima na otvorenju. Boutique hotel svojim gostima nudi 7 raskošnih soba i 2 suite / apartmana veličine od 30 do 50 m2. Za suvremen, a ujedno ugodan prostor, zaslužna je renomirana arhitektica Ksenija Đorđević iz arhitektonskog studija KDA. Hotel je uređen i slikama mladog slovenskog umjetnika Klemena Bruna koje su cjelokupnoj atmosferi pružili dodatni dašak ekstravagancije i profinjenosti. Hotel se nalazi u mirnom dijelu Nove Gorice i svakako je važan segment ugostiteljske ponude za ovaj cijeli kraj. Svojim radom hotel otvara i nova radna mjesta te promovira bogatu turističku ponudu Brda, Vipave i Krasa povezujući se s lokalnim proizvođačima, vinarima i pivarima.

Dam

Uroš Fakuč svoje je prve kuharske korake napravio u kuhinji velikog Gualtiera Marchessija

Kako se u sklopu hotela nalazi i vrhunski fine dining restoran, gosti će u potpuno moći gastronomski uživati u modernoj mediteranskoj kuhinji chefa Uroša Fakuča. Restoran DAM nalazi se u mirnom predgrađu Nove Gorice, a otvoren je 2005. godine. Kuharski identitet restorana gradi se na kreativnim idejama chefa Uroša Fakuča koji modernim pristupom namirnicama, beskompromisno inzistirajući na visokoj kvaliteti, smiono slaže koncept u bliskoj suradnji s malim domaćim proizvođačima. Nerijetko pronalazi inspiraciju u pomalo zaboravljenim jelima tradicionalne mediteranske kuhinje nastojeći ih reformirati i osuvremeniti. Uroš Fakuč svoje je prve kuharske korake napravio u kuhinji velikog Gualtiera Marchessija. Restoran je dugogodišnji član prestižne udruge JRE- Jeunes Restaurateurs čijeg je slovenskog ogranka Uroš svojevremeno bio i predsjednik. Restoran je idealan za vaše poslovne ručkove, ekskluzivna događanja, nudi i uslugu cateringa a gosti hotela moći će uživati u bogatom doručku u prizemlju hotela i s mogućnošću posluživanja u sobu. Restoran DAM nalazi se na listi preporučenih slovenskih restorana u 2019. po izboru uvaženog austrijskog gourmet magazina Falstaff. Falstaff na osnovu svoje glasačke baze koju čini 250 000 poznavatelja i ljubitelja gastronomije i vina svake godine objavljuje listu najboljih ne-austrijskih restorana. Isto tako preporučuju ga i Gault Millau, Gambero Rosso i Identita Golose. Hotel nudi i usluge najma bicikla s obzirom na to da je njegova pozicija idealna za sportaše i rekreativce koji vole vožnje biciklom kao i duge šetnje ili planinarenje. Dostupan je besplatan parking za goste. Sve sobe opremljene su kablovskom i satelitskom televizijom, brzim wi-fi internetom, vrhunskim krevetima i cjelokupnom opremom sobe na najvišem nivou. Prisutnima se na press konferenciji u povodu otvorenja boutique hotela DAM obratila Dr. Maja Uran Maravić, cijenjena profesorica s fakulteta Turistica iz Portoroža te hrvatski gastro novinar i konzultant Hrvoje Petrić koji su predstavili koncept i ideju boutique hotela i restorana DAM. Nakon razgledavanja hotela prisutni su uživali u gala ručku kojeg je pripremio chef Uroš Fakuč sa svojim timom.

Fotografije DAM

Dam

Dam se nalazi na listi preporuka Falstaffa, Gault Millau, Gambero Rosso i Identita Golose

Dam

Boutique hotel gostima nudi 7 raskošnih soba i 2 apartmana

 

1181 nijansa crne
Adriatic Wave Summer Party