Novi gourmet festival R’n’B Weekend

by Yachts Croatia

Kruh, sol i kava kao atrakcije događanja u Gliptoteci

Gliptoteka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 23. do 26. svibnja ugostit će R’n’B Weekend Zagreb (Restaurants & Bars Weekend). Festival je namijenjen svim hedonistima i ljubiteljima dobre hrane, pića, kave i zabave, a kroz četiri dana festivala na jednom će se mjestu izmijeniti brojna svjetski poznata imena gastronomske scene. Festival organiziraju tvorci Weekend Media Festivala, Tomo Ricov i Boris Kovaček, poznati hrvatski chef Mate Janković, gastro novinar i konzultant Hrvoje Petrić, Marin Nekić, najnagrađivaniji hrvatski barmen i miksolog te Cogito Coffee, projekt čiju su kvalitetu prepoznali i u Dubaiju. Sam festival tematski je podijeljen na tri kategorije – hranu, piće i kavu. Matija Belković i Matija Hrkać iz tvrtke Cogito Coffee predstavili su masterclass predavanja vezana za tu industriju i kulturu.

Gourment Festival Zagreb, R'n'B Weekend

Organizatori najavljuju jako dobro prvo izdanje R’n’B Weekend festivala

‘Budući da kava ima poseban utjecaj na hrvatsku kulturu, ona će dobiti i zaseban dio programa – Zagreb Coffee Weekend, koji će se temeljiti na predavanjima vodećih svjetskih stručnjaka u industriji kave, radionicama i degustacijama raznih vrsta kave’, zaključio je Belković. Uvid u program dao je jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova, Mate Janković. ‘Festival je svojevrsno slavlje sinergije ljudi koji ga pokreću. Vrhunski program omogućit će profesionalcima, ali i svima ostalima da prošire svoje gastronomske vidike. Na festivalu će biti za svakoga po nešto, tema koju bih izdvojio je tuna i kako ju tretirati’, kazao je Janković. Dio festivala koji obuhvaća hranu najavio je gastro novinar i konzultant Hrvoje Petrić. ‘Ove smo godine dali naglasak soli pa ćemo tako imati zanimljiv panel o hrvatskim solanama te masterclass o primjeni soli u modernoj kuhinji, čime ćemo dodatno potvrditi kako je Hrvatska zemlja soli. Isto tako, presretni smo što nam dolaze najveće zvijezde priprave sourdough kruha u regiji, a stiže nam i krema slastičarske scene iz Hrvatske’, najavio je Petrić.

Fotografije Arhiva i Pixabay

Kralj divljih gljiva
Pripreme Chefs' Stagea u punom jeku