Nova era istraživanja

by Yachts Croatia

Zamislite doživljaj susreta s veličanstvenim svijetom podmorja, bliskog i osobnog uvida u tmine nastanjene bezbrojnim stanovnicima dubina

Podmornica Triton omogućuje smjelom vlasniku jahte da obitelji i prijateljima ponudi vrhunsku pustolovinu – u sigurnosti i udobnosti njezini posjednici stječu zavidnu poziciju da vide nevjerojatne prizore, primaknu se novim otkrićima i pomognu znanstvenoj javnosti. Naime, Tritonom se može zaroniti mnogo dublje nego individualnom opremom, do staništa velikih bačvastih spužvi, svakojakih bića koja svijetle u tmini, rijetkih beskralježnjaka, jedinstvenih riba velikih dubina i golemih morskih pasa. U takvoj pustolovini sada može uživati svatko, bez obzira na dob i opremljenost za duboke zarone. Gosti mogu roniti Tritonom punih 12 sati, u klimatiziranoj kabini kontrolirane temperature, zavaljeni u ručno izrađene kožne naslonjače i uživajući u zvucima iz audio sustava koji pomaže opuštanju pri dugim ronjenjima.

Triton Submersible

Triton omogućuje korisnicima osobito iskustvo zarona u potpunoj udobnosti i luksuzu najviše kategorije

Neovisno o dubini, unutrašnjost putničke kabine ostaje pod jednakim pritiskom, kao i na površini (1 atm), pa Triton plovi i zaranja brzo i bez posljedica po putnike kakvima su izloženi slobodni ronioci. Triton je dostupan u nekoliko modela, kako bi se podmornica prilagodila veličini i rasporedu cjelina motorne jahte, a mehanizmi za porinjavanje, izvlačenje i držanje na brodu uskladili s uvjetima. Triton 1650/3 LP kompaktna je ronilica za superjahte koja se spušta u najveće dubine: s voditeljem i dva putnika može se spustiti do 500 metara, a vlasnicima brodova za razonodu osobito je privlačna zbog malih dimenzija i mogućnosti spremanja u garažni prostor za pomoćne brodice. Visina konstrukcije je svega 1,80 m, a težina četiri tone, pa se njome može manipulirati postojećom dizalicom za spuštanje tendera.

Fotografije Triton i Nick Verola

Dugovječni šarm Uskršnje regate
Benetti ponovno ispisuje povijest