Ekološki NatureSafe proizvodi za održivu plovidbu2 min

Prijelaz na ekološka sredstva za čišćenje velik je korak za čarter tvrtke. Razumijevanje i prihvaćanje održivosti ključ je bolje budućnosti, a čak i male promjene u vašoj svakodnevici imat će dugoročne odraze

Jadransko more vjerojatno je najveće bogatstvo Hrvatske i naša je dužnost brinuti se o njemu i očuvati njegovu ljepotu. Način na koji plovimo, naše navike i održavanje plovila itekako imaju dugoročan utjecaj na okoliš. Primjerice, čišćenje plovila jeftinijim, ali štetnijim kemikalijama nije održivo, kao i loše upravljanje otpadom, posebno plastikom.

Zbog toga je NatureSafe Marine, tvrtka kojoj je zaštita okoliša prioritet, razvila netoksične i sto posto biorazgradive proizvode unutar 28 dana, koji ne ostavljaju traga na okoliš, što je potvrđeno Sturm testom.

Za sezonu 2023. NatureSafe Marine će u Hrvatskoj predstaviti svoj prvi nautički asortiman: sapun za plovila, višenamjensko sredstvo za čišćenje, sredstvo za čišćenje stakla, sredstvo za pranje posuđa, sredstvo za čišćenje toaleta i sredstvo za pranje ruku. Nekoliko mjeseci kasnije tvrtka će predstaviti prvu paletu sredstava za čišćenje u vrećicama s mnogobrojnim prednostima – od održivosti do uštede prostora.

Korisnici će samo trebati istresti vrećicu u bocu, dodati vode i promućkati, a tim sustavom ponovnog punjenja smanjit će jednokratna upotreba plastike na brodu i olakšati skladištenje, što je na brodovima uvijek izazov. Prijelaz na ekološka sredstva za čišćenje također je velik korak i za čarter tvrtke. Iz tog razloga NatureSafe Marine im nudi premium paket – NatureSafe Marinekit, koji uključuje ekološki paket dobrodošlice i proizvode za čišćenje plovila.

Svi će ovi proizvodi biti dostupni online na internetskim stranicama tvrtke NatureSafe Marine i u trgovinama nautičke opreme diljem Hrvatske. ‘Dok hodamo zemljom i plovimo oceanima, moramo biti svjesni da smo ovdje samo gosti. S tom spoznajom dolazi i odgovornost da zaštitimo i sačuvamo naš jedini dom, ne samo za nas, nego i za generacije koje dolaze.

Čvrsto vjerujemo da je prihvaćanje održivosti ključno za bolju budućnost. Svaka naša akcija, bez obzira koliko malena bila, ima utjecaja, a čak i najmanje promjene u našoj svakodnevici dugoročno mogu napraviti značajnu razliku. Ponosni smo što smo ekološki prihvatljiv brend, posvećen korištenju biorazgradivih formula u našim proizvodima za čišćenje. To nije samo put kojim treba ići, to je jedini razvojni put’, istaknuo je gospodin Keith Kirby, direktor tvrtke NatureSafe Marine.

Fotografije NatureSafe Marine

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above