Bloc Outdoor: Hedonizam za kojim čeznemo4 min

Svaki komad Bloc Outdoor brenda krasi sofisticirani dizajn u nekoliko linija, koje zadovoljavaju najviši standard luksuznog životnog stila, vrhunska kvaliteta posebno tretiranog afričkog iroko drva i dojmljiv popis premium lokacija

Outdoor namještaj Bloc Outdoor

‘The Eye has to travel’, svojedobno je izvikivala svome timu i suradnicima legendarna Diana Vreeland, žena impresivnog stila i ljubiteljica luksuza te prije svega urednica časopisa Harper’s Bazaar i Vogue sredinom 20. stoljeća u Engleskoj i SAD-u. I to sve kako bi im objasnila da njihovi čitatelji, premda ne putuju u stvarnom svijetu, gledajući i čitajući stranice njihovih editorijala zapravo odlaze u neki drugi svijet u kojem možda nikad neće biti, a ovako imaju savršenu priliku barem o tome sanjariti.

Ovo je fotografija salona Block Outdoor namještaj

Danas, dok se zbog epidemije koronavirusa ponovno dižu zidovi između država, a letovi u daleke svjetove gotovo su nemogući, čini se kako je filozofija briljantne Diane zapravo najbolji lijek za ‘wanderlust’, za tu neodoljivu želju za putovanjem. Wanderlust je jedan od najsnažnijih nagona onih koji razumiju koliko je važno tijekom života doživjeti nešto drukčije, posebno, otvoriti novu perspektivu i zapravo pogledati u svu raskoš života.

Južnoafrički brend outdoor namještaja Bloc Outdoor svoje mjesto nalazi na nekim od najljepših lokacija svijeta

Kod takve čežnje za bijegom u novo i još neistraženo pomaže i južnoafrički brend outdoor namještaja Bloc Outdoor, koji se, zahvaljujući strasti prema ljepoti i praktičnom luksuzu njegova osnivača Jacquesa Drakea i predanog međunarodnog tima, nalazi na nekim od najljepših lokacija svijeta. Jedna od takvih lokacija svakako je nevjerojatni &Beyond Phinda Private Game Reserve, koji obuhvaća impresivnih 28.555 hektara zaštićenog zemljišta za divlje životinje u regiji KwaZulu-Natalu u Južnoafričkoj Republici.

Ovo je fotografija šatora opremljenog Block Outdoor namještajem

Upravo na toj se lokaciji nalazi šest luksuzno uređenih oaza za šarmantno, afričko iskustvo stapanja s prirodom, odnosno atraktivnih smještajnih lodge jedinica. Dok se odmarate u jednoj od njih na Bloc Outdoor ležaljkama, uz bazen s pogledom na robusni pejzaž Afrike, sve se drugo čini manje bitnim. Za one koji vole uzbuđenja, naročito autentična, outdoor iskustva, zambijska oaza za safari Puku Ridge najbolja je destinacija.

Smještena tik uz rijeku Luangwa, opremljena je personaliziranim namještajem Bloc Outdoor za potpuno iskustvo u uživanju u svijetu koji ne broji dane, već najljepša outdoor iskustva za avanturiste. Upravo te emocije izazvane boravkom na svježem zraku, u prirodi koja očarava, taj #outdoorEmotions ono je što Jacques Drake ugrađuje u svaki dio Bloc Outdoor asortimana, koji se može već godinu dana doživjeti i u poslovnom središtu Zagreba, u showroomu u Radničkoj 1A.

Ovo je fotografija Bloc outdoor namještaj

Luksuzni kamp Signita Sabora Plains, uređen u svojevrsnom art deco meets Africa stilu 1920-ih, nudi nevjerojatno iskustvo odmora na ravnicama Serengetija, duž legendarne rute ‘The Great Wildebeest Migration’ za divlje životinje. Devet raskošnih šatora je klimatizirano, s prostranim spavaćim sobama i prostorom za čitanje, raskošno uređenim kupaonicama s nezaobilaznom kadom te vanjskim tušem, kao i mjestom za promatranje životinja.

Upravo tamo moći ćete uživati i u Bloc Outdoor namještaju i premium, bestseler liniji Serengeti čija su neodoljiva estetika te vrhunska, svevremenska kvaliteta nadahnuti upravo tamošnjom ljepotom prirode koja oduzima dah.

Luksuzni životni stil uz Bloc Outdoor namještaj

‘Potpuno smo posvećeni kulturi življenja na otvorenom’, rečenica je koju je izgovorio osnivač, vlasnik i kreativni mastermind Bloc Outdoora Jacques Drake kada su ga upitali o filozofiji brenda kojim tako suvereno upravlja.

Ovo je fotografija Bloc Outdoor namještaja uz bazen

Opisati kulturu življenja, odnosno ‘outdoor lifestyle’ iznimno je teško, gotovo nemoguće, no ono čime se može osvijestiti taj osjećaj ugode i bezbrižnosti na otvorenom upravo je svaki komad namještaja koji iziđe iz Bloc Outdoor tvornice u Južnoafričkoj Republici.

Sofisticirani dizajn u nekoliko linija, koje zadovoljavaju najviši standard luksuznog životnog stila, vrhunska kvaliteta posebno tretiranog afričkog iroko drva i dojmljiv popis premium lokacija na kojima se nalaze komadi s potpisom Bloc Outdoor ono su što čini razliku u svijetu u kojem je sve već viđeno ili definirano.

This is photo of a Bloc Outdoor showroom

Povjerenje najboljih, a to dokazuju gotovo magične lokacije diljem svijeta na kojima se može uživati zahvaljujući Bloc Outdoor namještaju za eksterijere, ono je što dubinski mijenja i redefinira sve što ovaj brend predstavlja.

Bloc Outdoor je, u svojoj suštini, etablirana južnoafrička tvrtka, osnovana u Cape Townu prije deset godina i cijelu prethodnu dekadu proizvodi i isporučuje visokokvalitetni vanjski namještaj za kućnu i ugostiteljsku te hotelsku industriju. Udruženi s pomno odabranim proizvodima drugih međunarodnih proizvođača, kao što su Tempotest i Sunbrella, stvaraju proizvode kojima je gotovo nemoguće odoljeti.

This is photo of a outdoor living

Ono najvažnije, svaki je proizvod izrađen od vrhunskih materijala i virtuozne je izrade, zajamčeno podiže standard života u eksterijeru onih koji žele uživati na otvorenom. Vizija i misija tvrtke, kako navodi Jacques, ostati je vjeran svom jasno postavljenom DNK-u i energiji brenda, kako bi mogao rasti do novih visina uz održavanje visoke razine kvalitete i zadovoljstva kupaca.

Upravo to se i dogodilo kada je Bloc Outdoor tijekom jeseni 2020. zabilježio novi uspjeh i iskorak na europsko tržište. Tada je otvoren showroom u Hrvatskoj, u Zagrebu, na adresi Radnička 1A, koji vodi Irena Vergani, direktorica marketinga i prodaje za europsko tržište.

Tekst Irena Vergani
Fotografije Bloc Outdoor

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above