Najukusniji spoj Mediterana i Japana
- July 20, 2017
Takenoko
Od interijera inspiriranog svjetskim metropolama, iznimne usluge, pa sve do pažljivo biranih vina i originalne prezentacije jela, Takenoko predstavlja fine dining restoran u punom smislu te riječi. Tijekom svojih 15 godina postojanja uvršten je u gastrovodič Michelin, a u Zagrebu se prometnuo kao jedan od gastronomski najuzbudljivijih restorana, dok je u Dubrovniku svoja vrata otvorio prije godinu dana. Za fantastične i maštovite gastronomske kreacije zadužen je dugogodišnji chef kuhinje, Japanac Motohiko Mochizuki te dva Marija – Starman i Obrovac, koji vještim kombiniranjem sastojaka stvaraju zanimljiv spoj zapada i istoka, tzv. asian fusion.
U svojim jelima koriste isključivo prvoklasnu jadransku ribu, bakalar iz Sjevernog mora i hamachi iz Pacifika, a restoran nudi i odlična mesna jela, s vrlo cijenjenim kobe beefom. Bilo da uživate u luksuznom interijeru i ugodnoj atmosferi, jedno je sigurno – ostavit će vas bez daha i poželjet ćete se uskoro opet vratiti.