Yachtsov vodič za motorne jahte u Cannesu

10 MINUTES READ
00:13:21

Pogledajte naš izbor 16 motornih jahti koje će biti prikazane na Azurnoj obali

Prvi dio vodiča Yachts Croatia za Cannes Yachting Festival 2021. bio je posvećen jahtama dužima od 27 metara, a ovaj dio je posvećen motornim jahtama koje se mogu vidjeti na najvećem europskom nautičkom sajmu.

Absolute 48 Coupé

Absolute 48 Coupé ističe se hrabrim stilom, visokom razinom upotrebljivosti i naglašenom predanošću održivosti. Primjerice, krov modela opremljen je kompletom solarnih ploča od kojih je jedna prozirna i propušta prirodno svjetlo bez pregrijavanja prostorije ispod nje.

Salon je okružen bočnim prozorima koji obavijaju cijelu palubu i u suradnji s panoramskim vjetrobranskim staklom nude neprekinut pogled na okoliš. Iz unutrašnjosti, taj pogled od kojega staje dah postaje prava panorama od 360 stupnjeva.

This is photo of a Absolute 48 Coupe

Kokpit je širok i iznimno ugodan, bez prepreka pogledu ili koraku, a istodobno se može prilagoditi različitim namjenama i različitim idejama o životu na moru. Bočna okna se mogu otvoriti i kroz njih puca neometan pogled na more, a nove ostakljene ograde prema krmi otvaraju pogled čak i iz salona i s upravljačkog mjesta.

Vanjski namještaj može se lako rasporediti u različite konfiguracije i tako prilagoditi različitim potrebama u plovidbi, pa je eksterijer jednako prikladan za potpunu relaksaciju ili intrigantne razgovore.

Absolute 60 Fly

Absolute 60 Fly je jahta koja se sprema provesti revoluciju u svojoj seriji nizom dizajnerskih elemenata koji dosad nisu viđani na jahtama tipa fly i na ovim dimenzijama. To je ponajprije raspored i izgled prostorija: vlasnička kabina se nalazi pramcu, a kokpit na krmi nema nijedan fiksni element namještaja.

This is a photography of Absolute 60 Fly

Vlasnička kabina na pramcu nudi novu perspektivu – kabina je odignuta s donje palube, strop je visok, a niz tekstura i boja u kojima je uređen interijer zadovoljit će i vlasnike istančanog ukusa. Atmosfera je profinjena i opuštena, posvećena vlasnikovoj udobnosti i privatnosti: ugrađeni ormar, toaletni prostor s pogledom na more i široki bočni prozori stvaraju udobnost doma u kabini s pogledom na more.

Vanjske linije novog modela obogaćene su elegantno izvedenim prozirnim elementima, poput ostakljenih balustrada na fly palubi koje omogućuju oku da luta okolišem, ili prozirne ograde kokpita.

Sam kokpit je uređen bez fiksnih elemenata i može biti uređen i opremljen po ukusu vlasnika. Namještaj je također pomno odabran – modularni namještaj može se prilagoditi stvarnoj namjeni. Prostori određeni za trenutke u društvu obitelji ili prijatelja pružaju slobodu duhu i pogledu, a model je dostupan u nekoliko konfiguracija rasporeda kako bi svaki vlasnik na vlastitome brodu uživao baš kako želi.

Azimut 53

Azimut 53 je novi Azimutov model koji će se predstaviti u tržišnom segmentu flybridge modela srednjih dimenzija. Jednostavne linije skrivaju iznenađujuće prostranu unutrašnjost, savršenu za obitelj koja želi provesti duge periode plovidbe u apsolutnoj udobnosti. Vanjski dizajn koji krasi profinjena estetika djelo je Alberta Mancinija, dok je interijere, elegantnog i suvremenog stila, dizajnirao odjel za dizajn kuće Azimut.

This is photo of a Azimut 53

Pročitajte: Najvažnije velike jahte koje dolaze na Cannes Yachting Festival 2021.

Pročitajte: Ostale važne premijere na Cannes Yachting Festivalu 2021.

Pročitajte: Crossover jahte: Otkrijte kako izgleda ‘morska SUV klasa’

Azimut Magellano 66

Novi Magellano 66 je moderna i bezvremenska navetta. Raspored unutrašnjosti, zahvaljujući velikodušnim dimenzijama plovila, nudi izvanrednu razinu udobnosti i svestranosti. Prostrana dnevna zona dizajnirana je za ugodan život na brodu, raspoređena na jednoj razini, s velikim prozorima koji stvaraju prozračno okruženje ispunjeno svjetlom.

Ni na vanjskom dijelu palube ne nedostaje prostora, za što je najbolji primjer impresivna fly paluba, na kojoj ima dovoljno prostora za veliki salon na krmi i u njemu, po želji, šank u američkom stilu.

This is photo of a Azimut Magellano 66

Azimut 68

Novi Azimut 68 najnoviji je model u Azimutovoj seriji Flybridge. Dizajnirana da bude najmodernija i najmodernija od svih jahti u svom asortimanu, Azimut 68 je avangardna jahta u svakom pogledu. Dinamične vanjske linije ove jahte od 21 metra potpisuje Alberto Mancini, a elegantne interijere dizajnirao je Achille Salvagni.

This is photo of a new Azimut 68

Beneteau Grand Trawler 62

Grand Trawler 62 u srcu je krstaš za duga krstarenja, koji usto savršeno utjelovljenje filozofiju opuštenog, polaganog života. Ima vrlo zanimljivu autonomiju od 900 nautičkih milja s 10 posto rezerve goriva i pri brzini krstarenja od devet čvorova. Opremljen s dva motora MAN i6 od po 730 KS, stvoren je avanturu i može ploviti brzinom do 20 čvorova.

This is photo of a Beneteau Grand Trawler 62

Projektantski dio posla odradio je studio Micad, a istisninski trup razvijen je za optimizaciju autonomije i povećavanje učinkovitosti plovidbe. Trup je vrlo stabilan već i zbog visine, a testiran je u uvjetima u kakvima bi se mogao naći na svjetskim morima.

Ovaj moderni brod protočnih linija ima prostran životni prostor na otvorenome koji lijepo nadopunjava unutrašnjost, koja je okružena staklenim površinama i okupana prirodnom svjetlošću.

Impresivna fly paluba površine od 31 četvorna metra jedna je od najvećih u ovoj kategoriji. Beneteau Grand Trawler 62 dostupan je u dvije verzije: s tri ili četiri kabine. U verziji s tri kabine, vlasnički apartman je smješten sredini potpalublja i dobro iskorištava maksimalnu visinu stropa. U verziji s četiri kabine, pramčana gostinska kabina postaje vlasnička kabina.

Beneteau Gran Turismo 45

Gran Turismo 45 postavlja nove standarde u pogledu funkcionalnosti i udobnosti života u plovidbi. Veliki prozori, prostrano sunčalište i kokpit u obliku slova U jamac su udobnosti GT 45 i temelj užitka u ugodnom unutarnjem i vanjskom prostoru. Dizajniran prije svega tako da zadovolji razne želje, Gran Turismo 45 nudi nenadmašnu prilagodljivost promjenjivim uvjetima u plovidbi i tako podiže razinu života na moru.

This is photo of a Beneteau Gran Turismo 45

Beneteau Gran Turismo 45 je izuzetno okretan, a njegov trup s Air Step žljebovima omogućava izvrsne performanse i vrhunske manevarske sposobnosti pri svakoj brzini i bez obzira na uvjete na moru. Pri maloj brzini, brodom se može lako upravljati pomoću joysticka i pramčanog potisnika (dodatna oprema) koji optimizira kontrolu prilikom manevriranja u luci i pristajanja.

Na otvorenom moru skiper može ubrzati bez brige i uživati u uzbudljivom osjećaju brzine zahvaljujući moćnim motorima Volvo Z-Drive D6-380/DPH (2 x 380 KS) ili Volvo D6-IPS 600 (2 x 440 KS).

Bluegame BG72

Spreman nadići svaki stereotip svoje kategorije, kao i svaki model brenda dosad, novi BG72 Bluegame donosi apsolutno najbolje od svega što jedan cross-over može ponuditi. Savršen brod za ljubitelje plovidbe koji se ne žele ograničiti na jedan tip broda, novi Bluegame BG72 kreće korak dalje od svog segmenta i spaja koncepte svojih prethodnika iz serija BG i BGX.

Rezultat ovog mudrog dizajnerskog poteza je uspješan, skladan spoj tipova broda open i flybridge. Iznenađujući raspored prostora na modelu BG72 temeljen je na odluci brenda da modelu podari potpuno open gornju palubu i originalnu donju palubu serije BGX, a dovoljno je maštovit i vješto izveden da zadovolji ljubitelje oba tipa broda, bez kompromisa.

Evo V8

Evo V8 je novi fascinantni projekt tvrtke Blu Emme Yachts, brodogradilišta koje stoji iza poznatog brenda Evo Yachts.Svojim inovativnim dizajnom i izvanrednim tehnološkim sadržajem, Evo V8 svakako će privući mnogo pažnje. Raspored vanjskih i unutarnjih prostora može se transformirati u nekoliko sekundi i ponuditi zanimljivo rješenje većem broju korisnika.

S ovim modelom Evo želi ponuditi potpuno novi koncept plovidbe, zbog čega je Evo V8 idealan za novu vrstu vlasnika. Dizajn koji potpisuje napisao Valerio Rivellini u 24 metra duljine u svakom detalju pokazuje namjeru brenda da ponudi model jednako privlačan ljubiteljima jedrilica i motornih jahti.

This is photo of a Evo V8

Pardo Endurance 60

Kao i sve jahte kuće Pardo, nova Endurance 60 je dizajnirana za udobnost i stil u plovidbi, s naglaskom na jednostavnost korištenja i veliku pouzdanost koja ne posustaje s godinama, kao rezultat potpuno kontroliranog proizvodnog procesa.

This is photo of a Pardo E60

Pardo Endurance 60 se u potpunosti naslanja na filozofiju night&day cruisera: vrhunska zvučna izolacija jamči tihu plovidbu i nisku potrošnju energije čak i noću, a interijeri i eksterijer tijekom sunčanih dnevnih sati povezuju veliki bočni prozori na glavnoj palubi koji se mogu otvoriti i stvoriti neprekinut prostor od šanka i vanjske blagovaonice sa stolom na krmi.

Rezultat ovakvog razmišljanja dizajnera i graditelja je prava ploveća terasa koja se proteže krmom na čak 41 četvorni metar (uključujući veliku krmenu platformu za kupanje) i namijenjena je isključivo za opuštanje u bliskom kontaktu s morem.

Linije trupa temeljene na temeljitim analizama CFD-a (Computational Fluid Dynamics), koje se provode na jedrilicama, omogućuju ovoj jahti brzinu krstarenja od 10 do 12 čvorova i postizanje glisiranja na oko 23 do 25 čvorova. Sve ove osobine, kao i niska potrošnja i hibridni motori, daju novoj Endurance 60 profil jahte nadahnut ekologijom i održivošću.

Pershing 6X

Samouvjeren i odvažan novi Pershing 6X obiluje inovativnim osobinama i zadivljuje nevjerojatnom najvećom brzinom od 48 čvorova. Novi Pershing 6X izražava najhrabriju, najodvažniju stranu brenda, stranu koja se uvijek najviše svidi ljubiteljima uzbudljive plovidbe.

Kompaktan, ali ni u kojem pogledu nezanimljiv, novi 6X ujedinjuje sve najbolje što Pershing ima na raspolaganju. Dugačak 18,94 metara i širok 4,80 metara, Pershing 6X je model za kojim će se okretati glave, prvenstveno zbog aerodinamičnog profila i velikih ostakljenih površina na trupu, koji donju palubu preplavljuju prirodnim svjetlom.

Noviteti uključuju značajke stila koje jasno odražavaju Pershingov pristup dizajnu posljednjih godina i uz to poboljšavaju funkcionalnost i udobnost, a pritom ne utječu na izvanredne performanse.

Uključuju novi stil velikog krmenog suncobrana, stol od karbona i tikovine u blagovaonici u kokpitu te ležaljke s naslonom naslonjene prema naprijed. Prva jedinica Pershing 6X ima raspored s tri kabine – glavnom, VIP u pramcu i gostinjskom na desnoj strani – i tri kupaonice s tuš-kabinama.

Prestige 690

Novi Prestige 690 iz serije F-Line odražava nasljeđe marke Prestige, istodobno integrirajući nove elemente. Prostrana i svijetla unutrašnjost pomno je razrađena kako bi ponudila ugodan život na moru. Prestige 690 djelo je iskusnih dizajnera studija Garroni Design koje osvaja golemom fly palubom površine 22 četvorna metra i, baš kao prethodni model X70, neusporedivom izvedbom i završnom obradom.

This is photo of a Prestige 690 motorne jahte cannes

Fly paluba je izvedena kao open space i izvediva u više verzija, sa salonom u sredini, ležaljkama ili vanjskim salonom s udobnim sofama. Taj je prostor dovoljno prostran i za veliku blagovaonicu koja može primiti do šest osoba i veliku, potpuno opremljenu, kuhinju.

Posebna pozornost posvećena je dimenzijama elemenata i završnoj obradi: drvo je savršeno obrađeno, kutovi su zaobljeni, nehrđajući čelik ulašten poput ogledala, a spojevi varenjem diskretno izvedeni. Raspored interijera je usredotočen na lakoću kretanja, više udobnosti tijekom plovidbe i više privatnosti.

Odvojeni pristup vlasničkoj kabini pruža potpunu privatnost, čak i u konfiguraciji s četiri kabine. Na listi serijske opreme nalazi se i Ship Control, sustav koji omogućuje pristup svim elektroničkim funkcijama broda uz pomoć višenamjenskog zaslona ili pametnog telefona. Prestige 690 pokreću dva optimizirana motora Volvo IPS 1200 ili IPS 1350, spojeni s joystickom za jednostavnost upravljanja i dobro prilagođeni čak i za plovidbu s manjim brojem članova posade.

Princess Y72

Princess Y72 najnoviji je model profinjene serije Y klase, koji donosi novu razinu dizajna, luksuza, ugođaja i prostranosti, uz impresivne performanse i tehnologiju. Prepoznatljiv po lijepo oblikovanim vanjskim linijama, Y72 ima velike prozore na trupu, koji se nižu čitavom njegovom duljinom, što je element koji je brodogradilište preuzelo s modela Y95.

Unutarnji i vanjski dnevni prostori optimizirani su za druženje, ali i praktičnu svakodnevicu tijekom plovidbe. Princess Y72 je kao stvorena za boravak na otvorenom, s krutim krovom s krovnim otvorom (dodatna oprema) ili staklenim panelom koji propušta sunčevu svjetlost. Fly paluba ima dva prostora za opuštanje s naslonjačima i ležaljku na krmi.

This is photo of a Princess Y72 motorne jahte cannes

Velika blagovaonica u obliku slova U, opremljena ručno izrađenim stolom od tikovine, smještena je nasuprot elementa s električnim roštiljem, sudoperom i hladnjakom s ladicama, te je idealan prostor za uživanje u objedovanju na otvorenome. Krmeno sunčalište na zahtjev naručitelja može biti zamijenjeno s tri ležaljke ili dizalicom (dodatna oprema) za tender Williams Sportjet 395 ili neki tender sličnih dimenzija.

Na pramcu na donjoj palubi, šest gostiju može se udobno smjestiti u tri lijepo uređene kabine ispunjene svjetlom koje prodire kroz prozore u trupu. Posebno stubište vodi s glavne palube do vlasničke kabine, koja se proteže čitavom širinom trupa, preko privatnog predvorja povezanog sa salonom. Nova Princess Y72 opremljena je snažnim dvostrukim motorima MAN V12 od po 1400 ili 1650 KS, a snažniji par joj daje najveću brzinu od 34 čvora.

Riva 68 Diable

Nova Riva 68 Diable donosi tehnološke i dizajnerske inovacije popraćene tradicijom njegovanom desetljećima i finim detaljima koji su danas stilski znak marke. Jedna od glavnih novih osobina i prednosti ovog otvorenog prostora je novi tvrdi krov s čistim, linearnim dizajnom u kojem su tehničke i tehnološke komponente sakrivene od pogleda.

Krov štiti od pogleda središnji dio jahte, kao i blagovaonicu i kormilarnicu na glavnoj palubi. Jednako impresivan je krovni prozor koji se može otvoriti i s prednje i sa stražnje strane, što jamči udobnost tijekom plovidbe.

Raspored na donjoj palubi nudi tri kabine za šest gostiju, raspoređene oko otvorenog prostora koji sadrži kuhinju i blagovaonicu za svestranost i udobnost – vlasnička kabina izvedena je na sredini, jedna dvokrevetna kabina je na boku, a VIP kabina na pramcu.

Sirena 68

Sirena 68 posjeduje sve kvalitete koje iskusni nautičari očekuju od inovativne jahte i u svakom aspektu donosi poboljšanje komfora i kvalitete. Stil Sirene 68 počinje s detaljima – prvo što primijetite pri stupanju na palubu su ukrasi i tkanine, stilski detalji ili korisne dosjetke dizajnera; neki nagovještaj koji daje do znanja da se možete opustiti kao u vlastitome domu i da Sirena 68 istodobno nudi i poznat i nov ugođaj.

Kao i sve drugi modeli kuće, Sirenu 68 krasi inovativan dizajn trupa, koji potpisuje studio Frers i koji jamči impresivnu autonomiju zahvaljujući brzini glisiranja čak i u duljoj plovidbi.

This is photo of a Sirena 68 motor yachts motorne jahte cannes

Salon Sirene 68 pozdravlja one koji ulaze s krmene palube, a u njemu ih prvo čekaju blagovaonica i otvorena kuhinja. Ovaj prostor impozantnih dimenzija privlači igrom svjetla i sjene, a golema stakla vuku pogled prema eksterijeru i pejzažu koji se neprestano mijenja.

U potpalublju se vlasnička kabina proteže čitavom širinom trupa i mami ležajem velikodušnih dimenzija koji izgleda kao da lebdi zavaljujući jedinstvenom i mudro smišljenom rasporedu svjetla. Ta kabina također ima velike prozore na trupu, koji propuštaju prirodnu svjetlost.

Sunseeker Manhattan 55

Pravi izlog impresivnih sposobnosti dizajnera kuće Sunseeker, Manhattan 55 stvoren je za udobno krstarenje i zavodi prostranim zajedničkim prostorima, od velike fly palube do salona velikodušnih dimenzija. Promišljen i majstorski izveden raspored prostorija omogućuje vlasniku i njegovim gostima da se bez napora kreću između zajedničkih prostora.

This is photo of a Sunseeker 55 Manhattan motorne jahte cannes

Element koji doista izdvaja Manhattan 55 od sličnih konkurentskih modela je inovativni stakleni prozor u kabini/kuhinji koji se može spustiti pritiskom na gumb. Dok su vrata susjednog kokpita otvorena, taj element omogućuje ugodno druženje u spojenom otvoreno-zatvorenom prostoru.

Unutrašnjost je uređena pomno i promišljeno, a Sunseeker nudi uređenje u novoj paleti boja i modernom stilu. Dizajn rasvjetnih elemenata također je posebno pomno promišljen, a Sunseeker Manhattan 55 ima i skrivenu rasvjetu unutar stropnih ploča i namještaja.

Pokretan parom motora Volvo Penta D13-800, Manhattan 55 može bez muke krstariti brzinom od 25 čvorova i pritom ponuditi autonomiju od 230 nautičkih milja, ili postići brzinu veću od 30 čvorova.

Fotografije & Video Absolute, Azimut, Beneteau, Bluegame, Evo, Pardo, Pershing, Prestige, Princess, Riva, Sirena & Sunseeker

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija Yachts izlog 2021 nova plovila Jahting

Nova plovila 2021.: Uzbudljive premijere stižu i u Hrvatsku

Najavljujući nova plovila i njihov dolazak u Hrvatsku kroz Yachts izlog 2021 predstavnici vodećih jahting tvrtki priželjkuju još jednu lijepu i zanimljivu nautičku godinu u …

Ovo je fotografija Lagoon Sixty 5 zastupnik Nautika Centar Nava Jahting

Nautika Centar Nava: Vatromet novih plovila u Splitu

Direktor prodaje tvrtke Nautika Centar Nava Sergije Plavša opisao nam je stanje na tržištu, ističući veliki broj novih atraktivnih modela koje njihovi principali predstavljaju tržištu. …

Ovo je fotografija Beneteau First Yacht 53 Jahting

Ultra Sailing: Najbolje od oba svijeta

Vlasnik tvrtke Ultra Sailing je Emil Tomašević. Kao poznati hrvatski jedriličar već je gotovo dva desetljeća sinonim za Beneteau jedrilice, ali danas i kao zastupnik …

Beneteau First 53 Yacht Test 01 Testovi

Beneteau First 53 Yacht na testu: Luksuz i performanse

Beneteau je otvorio novo poglavlje performance jedrenja u kojem je desetljećima bio svjetski predvodnik predstavljanjem sjajnog novog modela First 53 Yacht. U ovom slučaju njihova …

Jahting

Čak osam novih modela Beneteau

Kuća Beneteau na Boot dolazi s čak osam novih modela. Ljubitelji jedrenja moći će se upoznati s modelom First Yacht 53, vrhunskom jedrilicom koja spaja …

Cannes Jahting

Predstavljamo 10 jedrilica i katamarana za uživanje

Jedrilice i sve vezano uz pogon na jedra prvi put su zasebna tema na Cannes Yachting festivalu u desetak minuta vožnje brodom udaljenom Port Cantu …

Ovo je fotografija zlatnog sata Luksuz

Zlatni satovi: Sedam modela koji će oduševiti i kralja Midu

Zlatni satovi ponovno su u modi, a mi vam donosimo nekoliko novih modela prestižnih urara koji jedva čekaju zasjati na vašem zglobu H. MOSER & …

Quintessentially Luksuz

Quintessentially: Vodeći svjetski privatni klub za luksuzni stil života

Quintessentially je najbolja i najnagrađivanija svjetska firma za upravljanje luksuznim životnim stilom. Počeci Quintessentiallya vežu se za London i 2000. godinu, kada osnivači Aaron Simpson, …

Ovo je fotografija panoramskog pogleda na Biograd Boat Show Jahting

Biograd Boat Show: 23 godine uspješne priče

Novo izdanje sajma održat će se od 20. do 24. listopada u Marini Kornati Najveća izložba plovila na moru srednje i istočne Europe slavi svoju …

Ovo je fotografija Technohull T7 u plovidbi Testovi

Technohull T7 na testu: Mini Techno

T7 predstavlja novu generaciju gumenjaka Technohull, poznatih prvenstveno po odličnim performansama i kvaliteti izrade, a ovaj model nije nas razočarao ni po jednom ni po …

This is photo of a new Fjord 53XL running Jahting

Fjord 53XL: Najveći i najluksuzniji model

Novi dragulj u kruni Fjorda će biti najveći i najluksuzniji model ovog sjevernonjemačkog brenda motornih brodova, te ponoviti mnoge dizajnerske osobine uspješnog modela Fjord 41XL. …

Ovo je fotografija Absolute 56 Fly Jahting

Magnetski privlačan model Absolute 56 Fly

Tehničke inovacije, talijanski dizajn i strastven pristup svakom detalju Snažna, samouvjerena osobnost modela 56 Fly prvo je što će svatko primijetiti, a provjerena kombinacija udobnosti …

Scroll to Top