Monte Carlo Yachts

by Yachts Croatia

Brodograditelj Monte Carlo Yachts, dio francuske grupe Beneteau, otkriva najbolje čuvane tajne modularne gradnje i najavljuje novo desetljeće revolucionarnih inovacija

Monte Carlo Yachts obilježio je deset godina rada, uspjeha i vizionarskih tehnoloških inovacija predstavljajući prvi put svoj proizvodni proces, odnosno detalje o projektiranju i izgradnji koji su označili početak revolucije u brodogradnji. ‘Kao prvi u segmentu brodogradnje, Monte Carlo Yachts je uveo proizvodni proces i projektiranje koji se oslanjaju na modularnost, nadahnut sličnim procesima izrade u drugim industrijama. Takav proces u svim industrijama, pa i brodogradnji, omogućava postizanje visoke estetske razine proizvoda, visoke kvalitete i tehničke pouzdanosti, a povrh svega jamči i efikasnost’, izjavio je gospodin Fabrizio Iarrera, direktor Monte Carlo Yachts. Takav proizvodni proces jedan je od aduta ove kuće, jer modularni pristup gradnji brodova omogućava brži i dinamičniji odgovor na zahtjeve tržišta. Ali inovacija nije vezana samo uz proces gradnje, jer je Monte Carlo Yachts otišao mnogo dalje i uveo neke potpune novosti u projektiranje.

Monte Carlo Yachts

Monte Carlo Yachts gradi semi-custom brodove u serijskoj proizvodnji

Nova rješenja postala su osnovni instrument za provođenje u djelo modularne gradnje, ali i usavršila tehničke osobine strukture trupa. Tradicionalnu strukturu trupa zamijenio je inovativni kostur koji je cijelom širinom i dužinom, od vrha do dna, temelj strukturalne stabilnosti broda. Istodobno, rješava i problem prijenosa vibracija i buke prema interijeru, čime se postiže iznimno visoka razina komfora. Čitava struktura interijera izvedena je u modularnom obliku, što znači da se dovršava izvan trupa, pri čemu se tolerancija cjeline na buku i vibracije svodi na minimum, a zatim ugrađuje. Takav sustav gradnje pruža i gotovo neograničene mogućnosti uređenja interijera po ukusu naručitelja i olakšava ugradnju brodskih sistema, jer je gradnjom izvan trupa pristup svim tim prostorijama mnogo lakši nego u uobičajenom načinu gradnje.

Monte Carlo Yachts

Nagrađivani proces proizvodnje jahti omogućuje visoku razinu prilagodbe željama kupaca i ‘strelovitu’ brzinu proizvodnje

Trup svakog primjerka Monte Carlo Yachts iznimno je lagan i iznimno izdržljiv, građen prema najvišim sigurnosnim standardima. Osobine koje su izravna posljedica modularnog načina gradnje, kao i korištenje sendviča s uzdužnim pojačanjima, kevlara i karbona na mjestima koja trpe najviše pritiska i crash boxa u pramcu, sve su redom odgovorni za izvanrednu izdržljivost trupova modela MCY. ‘Cijela proizvodna serija Monte Carlo Yachts utjelovljuje našu filozofiju i našu strategiju. Iznimno smo ponosni na sve nagrade koje naše jahte dobivaju već godinama, ali ono što nas najviše veseli jest što je industrija primijetila inovativnost našeg proizvodnog procesa’, kaže predsjednica Monte Carlo Yachts, gospođa Carla Demaria. Monte Carlo Yachts je tako nagrađen na IBI-METS Boat Builders Awards u kategoriji inovacije u proizvodnom procesu baš zbog svoje sposobnosti da izgradi interijer izvan konstrukcije trupa, što skraćuje proces i pojednostavljuje ga, ali i omogućava precizniju gradnju i uređenje. Ukratko, modularni proces gradnje koji je uveo Monte Carlo Yachts potpuna je novost koja je promijenila industriju.

Fotografije Monte Carlo Yachts  

OY Nautor AB
Ferretti Yachts