Mercedes Manufaktur: Beskrajne mogućnosti personalizacije3 min

Kroz program Manufaktur najslavniji automobilski brend na svijetu vlasnicima omogućava da stvore automobil koji će biti izraz njihova karaktera i osobnosti

Ime Mercedes-Benz odavno je u svijetu automobila poznato kao simbol luksuza i fascinacije. To je putovanje u svijet prestiža, gdje se dizajn i stil pretapaju u individualni izraz osobnosti vlasnika.

Svaki Mercedes-Benzov automobil nosi u sebi priču o pažljivo odabranim materijalima i vrhunskoj izradi koja dotiče granice savršenstva. To je doživljaj za sva osjetila, od glatkog dodira nappa kože do opojnog mirisa luksuza koji ispunjava unutrašnjost.

Manufaktur je puno više od pukog programa personalizacije. To je filozofija izvrsnosti koja slavi beskrajne mogućnosti individualnog izražavanja

Najpoznatiji automobilski brend na svijetu oduvijek je omogućavao kupcima da svojim vozilima daju personalizirani pečat, a kroz odjel Manufaktur ta je usluga dignuta na sasvim novu razinu, koja kupcima omogućava da svoj Mercedes iz snova doslovno skroje po mjeri savršenog šivanog odijela iz Savile Rowa.

Meredes G-klasa program Manufaktur
Kultna G-klasa izgleda još ekskluzivnije nakon dodavanja Manufaktur elemenata

Manufaktur predstavlja personaliziranu ponudu ekskluzivne vanjske opreme i visokokvalitetne unutarnje opreme za modele Mercedes-Benza, Mercedes-AMG-a, Mercedes-Maybacha i kultne G-klase. Značajke Manufaktur opreme jamče ekskluzivan izgled: vlasnici dobivaju automobil posebne vrijednosti – precizno proizveden prema njihovim idejama i željama.

Jedan od najintenzivnijih izraza vozila je njegova boja. Manufaktur lakovi doprinose individualnom izgledu automobila putem niza fascinantnih i ekskluzivnih nijansi boja iznimne privlačnosti.

Zamislite automobil koji je poput platna, a vi ste umjetnik. Mercedes-Benz Manufaktur vam nudi kist i boje da pretvorite tu viziju u stvarnost

Postoje razne opcije završne obrade, poput satenskog magno laka, visokokvalitetnog metalik laka ili troslojnog sjajnog laka s efektom bisera, te povijesne nijanse poput grafitne i maslinaste koje su bile popularne 1980-ih, ili posebnih nijansa sive boje koja je prvi put korištena na kultnom 300 SL ‘Gullwingu’.

Kroz ovaj program Mercedes svojim kupcima omogućava da unutrašnjost svog automobila učine izrazom vlastite osobnosti i dizajniraju pomoću odabranih Manufaktur elemenata.

Automobil može imati prvoklasnu pozitivnu atmosferu uz ekskluzivne presvlake, kola upravljača, ukrasne elemente, krovne obloge i podne prostirke. Bilo da se radi o drvu, koži ili laku u stilu klavira – za Manufaktur se koriste isključivo prvoklasni materijali.

Svaki se ukrasni element ručno obrađuje i podvrgava temeljitom postupku pjeskarenja, lakiranja i poliranja i tako postaje malo remek-djelo.

Unuttrašnjost Mercedes Manufaktur automobila
Manufaktur program nudi i ručno rađene elemente interijera, kao što su šivanje po mjeri ili posebni dekorativni elementi

Manufaktur je puno više od pukog programa personalizacije. To je filozofija izvrsnosti koja slavi beskrajne mogućnosti individualnog izražavanja. Tim posvećenih stručnjaka, obučenih u višegodišnjem programu, s ljubavlju i pažnjom prema najsitnijim detaljima dovršava svaki automobil savršeno usklađujući vizije klijenata s besprijekornom izradom.

Uz njihovu predanost svaki model Mercedes-Benza koji je prošao Manufaktur program predstavlja umjetničko djelo na kotačima.

Tekst Marin Nikolić

Fotografije Mercedes

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above