Održan jedriličarski izazov Martinis Marchi Sailing Challenge 2022.2 min

Najbolja mala marina u Hrvatskoj, kako je proglašena na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma, tradicionalno zatvara ovogodišnju uspješnu sezonu uz zanimljiv jedriličarski izazov, Sailing Challenge. Svake godine Martinis Marchi okuplja brojne predstavnike charter tvrtki i agencija, predstavnike marina, čelnike sa otoka Šolte i mještane te ostale uzvanike i drage prijatelje, kako bi im zahvalili na odličnoj suradnji u turističkoj sezoni.

Ove godine ovaj interesantni sportski izazov imao je i humanitarni karakter, obzirom da su se prikupljala sredstva za humanitarnu udrugu Osmijeh, novoosnovanu udrugu za socijalnu integraciju svih dobnih skupina, a ovom su prilikom prikupljali donacije za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju sa otoka Šolte. Također, održala se i tradicionalna ekološka akcija čišćenja Martinis Marchi marine uz pomoć ronioca iz Ronilačkog centra Trogir te mještane iz sportskog društva.

Iako je Sailing Challenge izazov revijalnog karaktera, natjecateljskog duha, kao i obično, nije manjkalo. Zanimljiva ruta oko prekrasnih otočića ispred Maslinice, ukupne dužine oko 7NM, bila je više nego dovoljna da natjecatelji, njih ukupno 18 te jedan brod van konkurencije Pomorskog fakulteta u Splitu, pokažu svoju jedriličarsku spretnost, a ovoga puta pobjedu je odnijela posada Yachting in Croatia powered by Mario Kundih iz World Yachtinga.

Nakon izazova nastavila se odlična zabava uz brojne nagrade, a Martinis Marchi je nagrađivao ne samo one najbrže nego i one najupornije, prve preko starta, ekipe s najviše žena, one sa najstarijim brodom i najstarijom posadom, ali i one koji su vjerni ovom izazovu sve godine. Svi koji nisu bili tako sretni u sportskom izazovu, sigurno su uživali u odličnim nagradama u uvijek zanimljivoj lutriji gdje su mogli osvojiti noćenja u baštinskom dvorcu Martinis Marchi, večeru u restoranu ili vez u ovoj nagrađivanoj marini.

Nakon dobre hrane večer se dočekala uz tradicionalnu dalmatinsku klapu i veselo druženje svih sudionika jer upravo je to razlog zašto je ovo malo ribarsko mjesto na otoku Šolti nezaobilazna i uvijek rado posjećena destinacija, kako turistima tako i domaćim ljudima, a tim Martinis Marchi imanja se pobrine da se uvijek osjećaju dobrodošli.

Fotografije Martinis Marchi

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above