Luksuzni tenderi: Užitak izvrsnosti7 min

Luksuzni tenderi mnogo su više od običnih pomoćnih plovila; oni su sastavni dio iskustva luksuzne jahte, koji donosi udobnost, fleksibilnost i praktičnost u elegantnom i sofisticiranom paketu

Ovi specijalizirani brodovi nisu samo prijevozno sredstvo, nego nastavak  luksuza i udobnosti koje nude njihove jahte, pružajući korisnicima jedinstvenu mješavinu osobina. Dizajnirani oko centralne ideje komfora, luksuzni tenderi često su opremljeni najnovijom nautičkom tehnologijom, zbog čega nude efikasnu i ugodnu plovidbu. Mogu se koristiti u različite svrhe, od kratkih izleta do obale, istraživanja uvala i zaljeva, pa čak i pasivno, kao platforma za sportove na vodi i druge rekreacijske aktivnosti, s jednim glavnim ciljem: da putovanje bude jednako ugodno koliko i odredište.

EVO R+

Dugačak oko 18 metara i širok 5,31, EVO R+ dizajniran je za moderne vlasnike koji žele uživati u dugim krstarenjima na brodu koji utjelovljuje sportski stil. Zatvorena glavna paluba i visoki strop u unutrašnjosti jamče vrlo visoku razinu udobnosti. Upravljačko mjesto elegantnih linija je u potpunosti okruženo prozorima, zbog čega je ispunjeno prirodnom svjetlošću, kao i cijela glavna paluba, koja ima pogled od 360 stupnjeva.

EVO R+ luksuzni tender

Dnevni prostor s fleksibilnim salonom, dobro opremljenom kuhinjom i stolom za blagovanje ispunjava drugi dio glavne palube, koja je preplavljena prirodnim svjetlom i idealna za uživanje u bilo koje vrijeme i u gotovo svim vremenskim prilikama. U potpalublju dominira minimalizam tipičan za mnoga plovila u ovom segmentu, temeljen na čistim i jednostavnim linijama bez zaobljenosti. Interijeri su uređeni profinjeno, u finim materijalima koji odražavaju nove tendencije graditelja za postizanjem savršene ravnoteže između dinamičnosti prostora i udobnosti.

Solaris Power 52 Open

Ovaj inovativni model dugačak 16,20 metara sadrži i poboljšava sve dobre osobine serije SP. Solaris Power 52 Open nudi optimalnu udobnost i stabilnost, vrhunsku izvedbu i uređenje, dimenzije i raspored. Raspored palube i unutrašnjost najprostraniji su u klasi, a preklopne pregrade mogu se otvoriti, za više prostora u kokpitu.

Solaris Power 52 Open

U unutrašnjosti se krije prostranost dostojna mnogo većih plovila, zahvaljujući pramcu posebnog oblika koji omogućuje pomicanje mjesta na kojem je trup najširi više prema pramcu, za razliku od trupova oblika strijele, sa šiljastim pramcima, kod kojih se taj dio nalazi bliže krmi, za veću strojarnicu. Novi 52 nudi dvije mogućnosti rasporeda; s dvokrevetnom kabinom i jednom kabinom za posadu, ili s tri kabine; dvije s bračnim krevetima i jednu dvokrevetnu.

SACS Rebel 50 G

Rebel 50 G je najnoviji model iz Rebel serije, koji donosi savršenu ravnotežu udobnosti i manevarskih sposobnosti. Na prvi pogled se ističe svojim originalnim bojama, koje se kreću između nijansi sive i boje Stingray, najbliže boji pudera. Posebnost modela 50 G je njegov veliki prozor, dizajniran kao prirodni nastavak gumenih bokova, koji omogućava prodor svjetlosti u unutrašnjost i daje modelu prepoznatljiv izgled.

SACS Rebel 50 G

Glavna paluba također ima beskrajnu preglednost, preplavljena je prirodnim svjetlom i nudi lijep panoramski pogled u bilo koje doba dana. Walkaround konfiguracija jamči sigurnost u kretanju, a prostrano krmeno i pramčano sunčalište povećavaju užitak u njegovu dizajnu. Model je dostupan sa dva rasporeda potpalublja, koji oba nude dovoljno prostora za pohranu, životni prostor i dovoljno privatnosti. Sacs Rebel 50 G pokreću dva motora Volvo Penta IPS 950 KS, koji jamče maksimalnu brzinu od 36 čvorova i brzinu krstarenja od 28 čvorova.

wallypower50

Neograničeni potencijal dnevnog čamca i elegantne mogućnosti za noćenje za dvoje, integralna svestranost i vrhunske manevarske sposobnosti daju modelu wallypower50 sve što je imao kultni model wallytender, ali i zanimljive novosti u stilu i performansama. Trup dubokog V-profila omogućava brže krstarenje pri većim valovima, a model je dostupan u verziji X s četiri izvanbrodska motora Mercury od po 400 KS koji jamče fantastičnu plovidbu brzinom od 48 čvorova i autonomiju od 240 nautičkih milja.

Wally Power 50

Ravne površine, palube u ravnini i jedinstveni element od stakla i ugljika koji natkriva kokpit lako su prepoznatljivi kao wally. Što se tiče rasporeda, wallypower50 ima gornji kokpit koji nudi dovoljno mjesta za osam gostiju ispod krova kabine, te ležajeve za još četiri osobe, na dvije klupe okrenute prema naprijed. U potpalublju je veliki otvoreni prostor koji nudi fleksibilnost te komforna kupaonica s odvojenim tušem, kao i veliki kauč i prostran bračni krevet.

Cranchi A46

A46 Luxury Tender je tender koji bi trebao imati vlastitu klasu, s nizom prepoznatljivih osobina koje ga čine idealnim kao day cruiser ili brzi tender. Dizajner Christian Grande naglasak je stavio na vodoravne linije, pa je tako trup izveden u jednoj vrlo ravnoj liniji koja nije prekinuta nijednom okomitom komponentom ili vizualnim elementom.

Cranchi A46 luksuzni tender

Među nizom impresivnih osobina novog modela A46 Luxury Tender ističu se upravljačka konzola s tri sjedala okrenuta prema naprijed, elegantnog sportskog stila, zatim bokovi koji se otvaraju i povećavaju prostor, zahvaljujući servo-električnom mehanizmu, kao i izuzetno zanimljiv T-krović pune širine, izrađen od karbonskih vlakana; visokotehnološki, ultra lagan i elastičan, sa sustavom rešetki koji omogućuje otvaranje krovića u samo nekoliko sekundi. Novi A46 Luxury Tender pokreću dva motora Volvo Penta IPS D6, svaki snage 480 KS (2×353 KW), koji jamče optimalnu efikasnost i nisku potrošnju goriva.

Fiart Seawalker 43 Panorama

Seawalker 43 Panorama u potpunosti je djelo odjela za projektiranje kuće  Fiart, koji je uspio stvoriti proizvod koji savršeno odgovara najnovijim komercijalnim trendovima, prema kojima potencijalni vlasnici žele duža krstarenja, ali se ne žele odreći otvorenih prostora i walkaround koncepta. Najupečatljiviji element SW43 Panorama je novo i veliko stakleno prednje vjetrobransko staklo koje jamči savršenu aerodinamiku i optimiziranu preglednost iz svakog kuta, kako tijekom navigacije, tako i pri manevriranju.

Fiart Seawalker 43 Panorama

SW43 Panorama nudi mogućnost postavljanja stražnjeg stakla koje pokriva kuhinju i dnevni boravak sa sustavom panela za iskorištavanje i skladištenje sunčeve energije, što bi moglo privući vlasnike svjesne potrebe za smanjenjem potrošnje energije i unošenja zagađenja u morski okoliš. Unutarnji prostor ima prostranost cruisera, s visokim i udobnim kabinama, kupaonicama s odvojenim tuš-kabinama i velikim garderobama.

Swan Overshadow

Motorni tender Swan OverShadow nešto je dulji od 13+ metara i redefinira koncept uživanja u plovidbi i životu na moru. Swan OverShadow temelji se na efikasnom trupu Swan Shadow, ali ima i motor i dvije potencijalne konfiguracije rasporeda, na obje palube. Dovoljno prostora na palubi omogućeno je smještanjem sunčališta na krmu, iznad strojarnice, a time se također krma oslobodila za više prostora pri manevriranju, što skiperu olakšava posao.

Swan Overshadow

Potpuno novi Swan OverShadow ima visoko i široko vjetrobransko staklo koje nudi veću zaštitu u kokpitu i jamči veću sigurnost skiperu i kopilota tijekom plovidbe većim brzinama. Novi dizajn pramca, koji ga u potpunosti zatvara, omogućava prostraniji pramčani prostor u potpalublju, gdje OverShadow nudi dvije konfiguracije: s bračnim krevetom ili s dva kreveta.

Pardo 43 Walkaround

Pardo 43 je dizajniran vlasnike profinjenog ukusa koji cijene visoku kvalitetu, dizajn, luksuz i udobnost. Pomno razrađeni trupa i konstrukcija daju modelu Pardo 43 prepoznatljive iznimne performanse i brzinu, dok njegov trup V-profila s kutom od 16° na krmenom zrcalu i više od 50° na pramcu jamči visoku stabilnost i glatko kretanje u gotovo svim uvjetima, kao i lakše manevriranje i brže postizanje glisiranja. Zahvaljujući minimalističkom, ali profinjenom namještaju, interijeri Pardo 43 odišu talijanskom izvrsnošću, uz poman odabir drva i pedantnu izradu.

Pardo luksuzni tender

Trup velikog volumena trupa i dovoljno prostora za glavu čine unutrašnjost Parda 43 toplom i gostoljubivom, a otvoreni prostor je podijeljen na dvije velike kabine. Vlasnička kabina na pramcu ima krevet velikodušnih dimenzija i mnogo spremišnog prostora, velike ormare i obilje prirodnog svjetla. Na krmi se nalazi veliki spremišni prostor koji se može pretvoriti u dodatnu kabinu s dva odvojena kreveta, ormarima i mnogim spremišta.

VanDutch 40

Novi VanDutch 40 nudi profinjen dizajn temeljen na čistim linijama i modernim detaljima. To uključuje i unaprijeđenu komandnu ploču, hladno lakirane komade namještaja i interijer s visokom zvučnom izolacijom i izolacijom od vibracija. Redizajnirani trup uključuje preuređenu, ergonomsku krmu i proširenje volumena za izuzetnu udobnost vanjskih prostora, s ciljem ugodnijeg života u plovidbi i veće povezanosti s morem.

VanDutch 40

Jedinstveni stil VanDutcha u interijeru naglašen je povećanjem visine, dodavanjem odvojenog prostora za tuširanje, modernog umivaonika i armatura. Open space kabina je zamišljena kao mjesto za opuštanje, pa tako salon uključuje udoban kutak sa sofama i ravnim TV ekranom, ali i kuhinju dizajniranu i za najzahtjevnije kuhare. Za kraj, tu je i nova i još veća kupaonica, dizajnirana s najvećom pažnjom za detalje.

Frauscher 1212 Ghost

Kao i drugi modeli Frauschera, 1212 Ghost ima prepoznatljive elemente poput prostrane palube od tikovine, zatamnjenog vjetrobranskog stakla s okvirom i ravnog pramca. Ergonomski dizajn kormila uklapa i pramčani potisnik (standardna oprema) i joystick (serijska oprema), a zasloni i instrumenti su uvučeni za što bolju preglednost čak i pri izravnoj sunčevoj svjetlosti. S dva Mercruiser benzinska motora od po 430 KS ili dva Volvo Penta D6-440 dizelska motora, model ima autonomiju 300 milja.

Frauscher 1212 Ghost

Ostali tehnički detalji uključuju standardno rasklopivo sidro koje koji daje skiperu potpunu kontrolu i pogled na proces sidrenja bez napuštanja upravljačkog mjesta. Tri stola od tikovine, dva u kokpitu i jedan u kabini, su svi sklopivi i mogu se pretvoriti u dodatne ležajeve. Kabina ima iznenađujuće prostranu kupaonicu s umivaonikom, toaletom i tušem, kao i jedinstven dizajn interijera s nekoliko diskretnih rasvjetnih elemenata.

Wajer 44

Wajer 44 je 13-metarski model optimalnih proporcija i savršene ravnoteže između sportskog duha i udobnosti, koji može smjestiti dvije osobe. Kao i kod svih Wajera, linije modela 44 su jednostavne i skladne. Pomični krak sidra se može u potpunosti uvući u spremnik za sidro, a čak su i bitve neprimjetno ugrađene, za elegantan i profinjen izgled. Kokpit je opremljen Wajerovim custom upravljačem i tri karbonska sjedala na opruzi, oblika ergonomski prilagođenog tijelu. Interijer je opremljen bračnim krevetom koji se lako pretvara u prostor za sjedenje sa stolom, a tu je kupaonica s tušem i toaletom.

Wajer 44

Osim toga, Wajer 44 je temeljen na konceptu Smart Boating koncept, što znači da vlasnik na raspolaganju ima aplikaciju Wajer Owners za povezivanje s brodom, putem kojem može, među ostalim, provjeriti položaj jahte na sidru dok uživa u ručku na plaži. Zahvaljujući dvama motorima Volvo IPS650, novi Wajer postiže brzinu krstarenja od 26 čvorova i najveću brzinu od 40 čvorova.

Fotografije Evo Yachts, Solaris Yachts, Sacs Marine, Wally Yachts, Cranchi Yachts, Fiart Mare, Nautor Swan, Pardo Yachts, VanDutch Yachts, Frauscher Yachts, Wajer Yachts

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above