Uvala Čikat pruža luksuz do krajnjih granica3 min

Postajući nezaobilazno odredište za elitne goste na Jadranu, lošinjski Čikat polako se afirmira i u nautičkom smislu

Hrvatski Jadran skriva puno mjesta koja se ističu po svojoj ljepoti, prirodnim znamenitostima, a u posljednjem desetljeću i po razini usluge koju nude. Dubrovnik, Hvar, Kornati, Krka…, posjetitelji naše obale imaju bezbroj mogućnosti za uživanje u zaista posebnim mjestima. Ima li među njima posebnijih i možemo li ih uopće rangirati po bilo kojem kriteriju? Realan je odgovor da ne možemo, ali postoji jedno mjesto koje je u posljednje dvije godine došlo jako blizu tome da ga proglasimo jedinstvenim, barem iz perspektive našeg časopisa.

Na otoku Lošinju nalazi se uvala Čikat sa stoljetnom tradicijom turizma, koji danas dobiva svoj novi sjaj i zamah. U toj uvali nalazi se i boutique privezište koje će se dodatno urediti, a gdje možete doći s mora te uživati u posebnostima ove uvale smještene u atraktivnom lošinjskom akvatoriju. Posebnosti u ovoj uvali ima itekako dovoljno da danas Čikat smatramo novom jadranskom jahtaškom atrakcijom.

Bellevue SPA Clinic
Vrhunska mediteranska kuhinja s profinjenim elementima molekularne gastronomije te jedinstveni Spa tretmani samo su dio bogate ponude lošinjskog hotela

U prvom redu, tamo se nalaze najluksuzniji hoteli i vile s ove strane Jadrana, a dio su portfelja hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas, čija razina usluge ‘debelo’ nadilazi njihovo inače vrlo bogato i ekskluzivno uređenje. Sam otok Lošinj od davnina je poznat kao klimatsko lječilište, ima blagu i ugodnu klimu, kristalno čisto more, miomirisan zrak te natprosječan broj sunčanih dana. Još davne 1892. u Čikatu je uživala austrougarska aristokracija, a danas je jedna od najljepših i najintimnijih uvala na otoku. Danas je to točka isprepletanja vrhunskih eno-gastronomskih doživljaja, vrhunskog smještaja i svih popratnih usluga koje će zadovoljiti i najzahtjevnije posjetitelje Jadrana.

Kao šlag na torti LH&V ponude mogli bismo izdvojiti boutique hotel Alhambru koji je izgrađen 1912. godine, prema projektu uglednog bečkog arhitekta Alfreda Kellera, inspiriranog španjolskim graditeljstvom. I tada i danas Alhambra je bila luksuzni hotel. Kraj Alhambre se nalazi vila Augusta, veličanstvena građevina klasicističkog stila i art deco detalja iz 1908. godine. Alhambra čini jedinstveno mjesto na kojem se spaja duh aristokratskog vremena i izniman luksuz u kombinaciji s vrhunskom personaliziranom uslugom.

U Alhambri gosti imaju priliku uživati u vrhunski opremljenih 36 deluxe soba i 15 suiteova. Uz izniman luksuz, posebnost Alhambre je wine & dine ponuda hotelskog à la carte restorana Alfred Keller, gdje se poslužuju isključivo vrhunske delicije od tradicionalnih namirnica, poput maslinova ulja, ovčjeg sira, creske janjetine, mesa boškarina te raznih vrsta svježih riba, školjki i drugih delicija iz Jadranskoga mora, kao što je kvarnerski škamp.

Čikat Bay
Uvala Čikat mjesto je gdje se atmosfera prošlih vremena savršeno stapa s modernim komforom i prvoklasnom uslugom

Zbog svoje bogate ponude restoran Alfred Keller uvršten je u Gault & Millau vodič za restorane, na listu najboljih restorana za 2017. godinu. Za goste istančanog ukusa, naučene na vrhunsku, personaliziranu uslugu i elegantnu udobnost, boutique hotel Alhambra idilično je odredište. Neposredna blizina hotela Bellevue omogućuje dobar provod u barovima, restoranima ili obnavljanje duha i tijela u jedinstvenoj Spa klinici koja nudi integriranu health & beauty uslugu, mogućnost izbora višednevnih programa te njegu vrhunskim kozmetičkim proizvodima vodećih svjetskih laboratorija.

Premium uslugu restorana Alfred Keller i boutique hotela Alhambra upotpunjuje i vinoteka koju čini više od 350 domaćih i stranih etiketa vrhunske kvalitete, zahvaljujući kojoj je svakom gostu omogućeno nezaboravno eno-gastro iskustvo i uživanje u spoju autohtonih delicija s potpisom chefa Melkiora Bašića. Čikat nudi jedinstveni spoj mira i luksuza, te je idealno mjesto za predah od ljetnih plovidbi. Ako vam i nije na ruti ove godine, kada se dogodine dovrši produljenje aerodromske piste prikladne za slijetanje većih zrakoplova, sugeriramo vam da ne dvojite oko ishodišta za vašu ljetnu ‘đitu’.

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above