Lexus NX: Takumi majstor u SUV odijelu3 min

U Hrvatsku je stigao potpuno novi Lexus NX – luksuzan SUV srednje klase koji otvara novo poglavlje za marku Lexus. Riječ je o drugoj generaciji modela NX, s čak 95% novorazvijenih dijelova.

Lexus NX predvodi nove smjerove u dizajnu, novim pogonskim sklopovima (uključujući prvi Lexusov Plug-in Hybrid model), kao i veliki iskorak u dinamičkim performansama koje pružaju jaču i dojmljiviju vezu između vozača i stroja uz Lexusov pečat vožnje.

lexus NX 450h+plug in hibrid

Lexus NX karakterizira upečatljiv novi izgled u kombinaciji s izvanrednim performansama, a dostupan je kao NX 350h (hibrid s automatskim punjenjem, Self-Charging) te kao NX 450h+ (Plug-in hibrid). Lexus NX je i prvi model s novom multimedijskom platformom koja povezivanje, prikaz podataka i praktičnost podiže na sasvim novu razinu, a tu je i nova generacija sustava aktivne sigurnosti i pomoći vozaču Lexus Safety System+ uz koji je svaka vožnja bezbrižna.

Ovaj potpuno novi model je opremljen i za još veće dosege, u Hrvatsku stiže s novim i poboljšanim elektrificiranim pogonskim sklopovima najboljih performansi i najvećom učinkovitošću u klasi koji se temelje na godinama iskustva i predvodništvu u elektrifikaciji.

lexus-NX 450h+punjenje

NX je u prvi plan stavio velike promjene u Lexusovom pristupu razvoju novog vozila, primjenom digitalnog oblikovanja i računalnih tehnika za pametniju konstrukciju kojom se može postići viša razina osiguranja kvalitete.

Istovremeno, vještine ljudske ruke i istančanost uha i oka, predvođene Takumi majstorima, ostaju ključne u dosezanju najviše osjetilne kvalitete.

lexus nx unutrasnjost

NX je prvi model koji se odlikuje Lexusovim novim konceptom uređenja vozačkog mjesta Tazuna. Preuzimajući ime koje potječe od japanske riječi koja opisuje jahača koji vodi konja koristeći uzde, ovaj koncept se usredotočuje na pružanje vozaču izravnog, intuitivnog nadzora nad vozilom, vodeći se načelom ‘ruke na upravljaču, pogled na cesti’.

Taj koncept podiže kvalitetu iskustva vožnje, dajući vozaču osjećaj samopouzdanja i nadzora nad vozilom i okolinom. Dok će vozač uživati u usmjerenom, prilagođenom okruženju stvorenom uz novi koncept Tazuna, putnici će uživati u većem osjećaju prostranosti uz povećanu razinu udobnosti, kvalitete i pažnje posvećene detaljima koji su tako tipični za Lexus.

lexus NX 350h

Lexus NX nudi koncept u kojem su područja otvorenog prostora integrirana u dizajn, umjesto da budu samo praznina između pojedinih elemenata.

To pridonosi stvaranju osjećaja luksuznog loungea za suvozača. Dizajn, kvaliteta i završna obrada jasno ocrtavaju Lexusove tradicije gostoljubivosti ‘Omotenaši’ i zanatsko majstorstvo ‘Takumi‘, uz korištenje materijala profinjene kvalitete i visoku preciznost radi osiguravanja da sve što vidite, dodirnete i čujete bude savršeno.

Fotografije & video Lexus

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above