Japan živi u uvali Čikat

2 MINUTES READ

Nit vodilja chefova je gostima ponuditi najbolje hrvatske i inozemne okuse koji se savršeno spajaju s probranim vinima

S početkom ljeta u lošinjskom 5* hotelu Bellevue otvara se restoran Matsunoki, prvi japanski restoran na hrvatskim otocima, čiji naziv u prijevodu znači bor, a inspiriran je borovom šumom u čijem se okruženju i nalazi. Koncept restorana obuhvaćat će fuziju tradicionalne japanske kuhinje i originalnih japanskih namirnica te mediteranskih/lokalnih namirnica s modernim kulinarskim tehnikama. Za pripremu najboljih japanskih delicija u kombinaciji s lokalnim namirnicama, začinskim biljem i modernim tehnikama kuhanja pobrinut će se poznati chef Saša Pribičević. Chef prvog otočnog japanskog restorana godinama je radio u ponajboljim azijskim restoranima u Hrvatskoj, a već godinu dana u uvali Čikat postavlja nove gastro-trendove za sve goste koji pristižu s kopna i mora. Tako će se ovoga ljeta na meniju Matsunokija naći njegove inovativne kreacije – kamenice s granitom od vina i začinskog bilja, maki sushi, beef teriyaki, karrage piletina, matcha sladoled sa slatkom pastom od azuki graha i crumbleom od sezama te druga poznata japanska jela.

Japanski restoran Matsunoki
Na meniju Matsunokija naći se inovativne kreacije – kamenice s granitom od vina i začinskog bilja, maki sushi, beef teriyaki, karrage piletina…

Zahvaljujući gastro-specijalitetima, lošinjska uvala Čikat uživa veliku popularnost kod gurmana i ljubitelja vrhunskih vina. Chefovi u Lošinj Hotels & Villas nastoje gostima ponuditi najbolje hrvatske i inozemne okuse, koji se savršeno spajaju s probranim vinima. Ključ svega leži u svježim namirnicama iz organskog uzgoja, koje gosti posebno cijene te ih najčešće i sami traže. Visoka razina gastro-ponude uz najbolje proizvode i namirnice hrvatskih OPG-ova, uključuje i gastronomsku senzaciju kao što je dry ili wet aged junetina iz Irske, Argentine, Urugvaja i Nizozemske. Od posebne ponude pića najistaknutija je selekcija viskija renomiranih japanskih destilerija, kao što su nikka taketsuru, the yamazaki, hakushu i hibiki, kao i ponudu pjenušavih i mirnih sake vina i sake rakija. Restoran Matsunoki svojom ponudom će biti konkurentan najboljim europskim restoranima, vodeći brigu o gastro-trendovima i očekivanjima gostiju. A na vama je da svoj odmor ispunite najljepšim okusima i uvjerite se zašto je gastronomska ponuda uvale Čikat omiljena brojnim gurmanima.

Fotografije Vid Nikolić

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Ovo je fotografija pogled odozgo na otok Silbu Destinacije

Otok Silba: Skriveni kutak Dalmacije

Premda je površinom malen otok, Silba obiluje pješčanim i šljunčanim plažama i uvalicama, područjima obraslim crnikom, te nesvakidašnjim znamenitostima Svaka usporedba otoka Silbe odnosno njegovih …

Gastronomija

Čokolatijer Claude Krajner oduševio čokoladnim desertom u Esplanadi

Čokolatijer Claude Krajner stigao je u Zagreb i u restoranu Zinfandel’s zagrebačkog hotela Esplanade pred brojnom publikom predstavio svoj poznati čokoladni desert mousse od gorke …

Gastronomija

Raskoš mediteranske gastronomije predstavljena na festivalu Taste the Mediterranean u Splitu

U Splitu od srijede 6. listopada do subote 9. listopada održan je 9. međunarodni festival Taste the Mediterranean, koji je okupio 25 vrhunskih svjetskih i …

ovo je fotografija restorana Nebo, Hilton Rijeka Gastronomija

Hrvatska bogatija za još tri Michelina

Hrvatska je bogatija za tri restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom Naime, restoranima Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj) dodijeljena je jedna …

Ovo je fotografija najboljih restorana južnog Jadrana Gastronomija

Nautički restorani na južnom Jadranu: Augusta Insula, Gastro Mare i Kod Marka

Koji su najbolji restorani na Jadranu jedno je od prvih pitanja koje nautičari postavljaju kada dolaze u Hrvatsku. Ako nas pitate, Augusta Insula, Gastro Mare …

Gastronomija

Tri obiteljska restorana na Paklinskim otocima

Vrhunska gastronomija koja je uvijek bila zaštitni znak hvarskog akvatorija nudi se nautičarima u nekoliko oaza na Paklinskim otocima Antonio Patak – Uvala Ždrilca U …

Ovo je fotografija pogled odozgo na otok Silbu Destinacije

Otok Silba: Skriveni kutak Dalmacije

Premda je površinom malen otok, Silba obiluje pješčanim i šljunčanim plažama i uvalicama, područjima obraslim crnikom, te nesvakidašnjim znamenitostima Svaka usporedba otoka Silbe odnosno njegovih …

Ovo je fotografija srebrni olimpijac tonci stipanovic Intervjui

Tonči Stipanović: Srebrni letač

Tonči Stipanović jedini je hrvatski jedriličar koji je dva puta osvajao medalje na Olimpijskim igrama, u Riju i Tokiju Za one koji ne znaju, Srebrni …

Ovo je fotografija bundeva, jesenske delicije Gastronomija

Bundeva je gastronomska kraljica jeseni

Bundeva je jednostavna i nezahtjevna namirnica, nekad zanemarena, danas se na velika vrata vraća u restorane i kuhinje urbanih domaćinstava Cucurbita pepo ili u narodu …

Ovo je fotografija Only&Only Portonovi Putovanja

Luksuzna zimska avantura One&Only Portonovi čeka na vas

Okružen samotnim plažama, slikovitim otocima i srednjovjekovnim gradićima, One&Only Portonovi nudi opuštanje uz more, vrhunske restorane i pionirski pristup wellnessu Smješten na ulazu u Boku …

Gastronomija

Čokolatijer Claude Krajner oduševio čokoladnim desertom u Esplanadi

Čokolatijer Claude Krajner stigao je u Zagreb i u restoranu Zinfandel’s zagrebačkog hotela Esplanade pred brojnom publikom predstavio svoj poznati čokoladni desert mousse od gorke …

Luksuz

Zaboravite na novčanik, plaćajte Garmin satom

Garmin Pay je brz, siguran i praktičan način plaćanja na svim mjestima koja omogućuju beskontaktno plaćanje – sada uz Visa debitne kartice Zagrebačke banke Ponekad …

Scroll to Top