Ivan Rakitić: Pogled pobjednika3 min

Hrvatski reprezentativac već dugi niz godina jedan je od najtraženijih nogometaša na tržištu, a odnedavno je novo zaštitno lice Optike Anda

Teško je zamisliti osobu koja bi se bolje od Ivana Rakitića uklopila u novu kampanju Optike Anda pod nazivom ‘Pogled pobjednika’. Iako je rođen i odrastao u Švicarskoj, Ivan Rakitić je veliki dio svoga života proveo u dvjema mediteranskim zemljama – Hrvatskoj i Španjolskoj, pa ne čudi da je popularni Raketa zaljubljenik u sunčane naočale, a pomalo i u modu. U ime ove novopečene suradnje porazgovarali smo s njim i doznali kako diše kad su u pitanju neke stvari koje i nisu nužno vezane uz nogomet.
Vaš drugi dom je Španjolska, mediteranska i sunčana zemlja kao što je i Hrvatska. Spadate li i vi među one koji ne izlaze van bez sunčanih naočala?
Nisam baš jedan od onih koji ne skidaju sunčane naočale s glave ni kad kiša pada, ali volim ih nositi. Imam u svakom trenutku po nekoliko modela naočala koje kombiniram po raspoloženju, stilu, situaciji, ali opet bih lagao kad bih rekao da ne mogu zamisliti da iziđem iz kuće bez njih.
Jesu li za vas sunčane naočale samo zaštita od sunca ili ipak pitanje stila?
Pola-pola. Vjerujem da smo mi nogometaši ipak malo otporniji na sunce nego ostali ljudi, s obzirom na to da dobar dio života provedemo na nogometnim travnjacima bez naočala, po svim vremenskim uvjetima, pa tako i na suncu. Nama sunce toliko i ne smeta. Ali ne mogu reći da sunčane naočale nisu i pitanje stila. Budimo iskreni, biramo ih po svom ukusu, promislimo kakve bi nam naočale najbolje išle uz neku odjevnu kombinaciju… Kad se potrudim i baš imam volje, i ja ih volim iskombinirati kao točku na ‘i’ neke kombinacije.
Tko bolje nosi naočale: Španjolci ili Hrvati?
Mislim da Hrvati odnose pobjedu u toj kategoriji. Mi smo baš nacija fanatika za sunčanim naočalama, i kad sija sunce i kad kiša pada. A i općenito se Hrvati dosta trude oko svog stila i izgleda, htjeli to priznati ili ne.
Kakvi modeli naočala su vaš prvi izbor?
Nemam baš neki svoj tip naočala. Što mi se svidi i što mi dobro stoji, to kupim. Što se oblika tiče, avijatorice, četvrtasti okviri, okrugli, sve prolazi… Dobar detalj na sunčanim naočalama su i reflektirajuća stakla u bojama.
Znamo kako je vaša supruga Raquel žena s istančanim modnim ukusom. Je li i vas zarazila time?
Vjerojatno malo da, a da ni sam toga nisam svjestan. Nisam opterećen modom, ali opet volim dobro izgledati. Posebno ako su u pitanju neka događanja na koja idemo zajedno, kada posebnu pažnju uložim u odabir kombinacije. Ali i dalje Raquel prednjači na tom polju.
Kako se nosite s time da se i vi nogometaši često nađete na meti modnih kritičara, jer sve se prati, gleda se što nosite, kako nosite?
Ne opterećujem se ni najmanje. Da mi je posao dobro izgledati, vjerojatno bih pazio što nosim i ulagao više volje i energije u to… Ovako svoju volju i energiju čuvam za nogometne terene i trudim se tamo biti dobar i impresionirati, a manje mi je bitno što će modni kritičari misliti o tome kako izgledam u svoje slobodno vrijeme.
Lani ste odradili svoj 100. nastup za hrvatsku reprezentaciju. Kakvi su planovi za dalje?
Velika je čast i odgovornost biti jedan od malobrojnih koji se mogu pohvaliti sa 100 nastupa u dresu hrvatske reprezentacije. Plan za dalje je nastaviti istim ritmom i istom srčanošću igrati za Hrvatsku. Glavno pitanje svih nakon Svjetskog nogometnog prvenstva bilo je hoću li se i ja oprostiti od reprezentacije. Međutim, srce je odlučilo da ostanem.
Je li srebro hrvatske reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu bilo ostvarenje vaših dječačkih snova?
To srebro je, vjerujem, ostvarenje snova za sve nas na terenu, ali i za sve one koji su pratili cijelu tu priču, bodrili nas, navijali… Teško je to objasniti nekome sa strane, ali ovakav uspjeh za jednu tako malu zemlju nešto je nevjerojatno. I ta cijela atmosfera i ljubav koja se stvorila na tom Svjetskom prvenstvu, svi ti ljudi koji su s nama to proživljavali, to je ono što vrijedi najviše. To je zapravo ostvarenje snova!

Fotografija Optika Anda

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above