Hoteli savršenog pogleda

by Yachts Croatia

Neke hotele zaboravimo odmah nakon povratka – hrana je bila pristojna, sobe lijepe, lokacija ugodna i privlačna, a neke pamtimo do kraja života – ako ni zbog čega drugoga, onda zbog pogleda

Angsana Tengchong Resort, Kina
Arhitektura ovog otmjenog resorta nadahnuta je carskom Kinom, točnije slikarstvom i poezijom, koji u gradu Tengchongu imaju dugu tradiciju. Izgledom posve nalik na građevine carske Kine, resort se sastoji od građevina raštrkanih po golemom vrtu kroz koji protječe blagotvorna voda. Kompleks je smješten u planinama Gaoligong, nekoć strateški važnom mjestu prefekture Tengyue, danas poznatom po izvorima ljekovite vode, ugodnoj klimi, etničkoj raznolikosti i prirodi koja ostavlja bez daha.

Kina

Toplice na najvišoj razini – tako bismo opisali Angsana Tengchong Resort, čija mineralna voda i tropska klima nude lijek za sve brige

Angsana Resort se ponosi vrhunskom uslugom i okruženjem u kojem gostima ne nedostaje baš ništa, a boravak u resortu nije samo smirujući i romantičan, nego i nudi autentičan doživljaj tog dijela Kine. Resort ima 37 vila opremljenih svim modernim potrepštinama i luksuzno uređenih, a svaka od njih ima i vlastiti bazen s toplom termalnom vodom, dok neke imaju i privatne bazene i prostor za masažu na otvorenom.

Baros, Maldivi
Resort Baros Maldives dragulj je na Indijskom oceanu, smješten na otoku okruglom poput bisera i jednostavan u svojoj ljepoti. Jedan od prvih u tom dijelu svijeta i danas je standard luksuza za turizam na Maldivima za sve od arhitekture do gastronomskih užitaka. Gosti na Maldive dolaze boraviti na otvorenome, a resort nudi tu mogućnost čak i kad se uđe unutra – restorani i barovi nemaju zidove, a svi su apartmani izvedeni u materijalima iz okolice. Savršeno skladno uklopljen u prirodu, resort se proteže oceanom i uz bijelu pješčanu prugu plaže kao da je ondje izrastao sam od sebe.

Baros

Romantični hotel Baros uklopljen je u okoliš, otmjen i nenametljiv, te nudi raskoš koja se jedva može platiti novcem

Ovo utočište od svijeta i briga savršeno je mjesto za odmor, čije je osoblje usto spremno ugoditi svakoj želji svakog gosta. Gostima su na raspolaganju i organizacija proslava i posebnih trenutaka, krstarenja ili plovidba tradicionalnim brodicama, ili posjet pustim otocima u blizini resorta. Baros Maldives nudi kulinarske kreacije koje će zadovoljiti i najzahtjevnije nepce, spajajući standarde klasične kuhinje i tropske note u eklektičnom skladu.

Jade Mountain, St. Lucia
Izdignut nad dva i pol četvorna kilometra plaže resorta Anse Chastanet, resort Jade Mountain izgleda kao da je izrastao iz svog okoliša. Arhitekt i vlasnik resorta Nick Troubetzkoy zamislio je resort točno tako – kao dio prirode. Odvažan dizajn – mostovi koji vode do bazena bez ruba i stupovi od grubo obrađenog kamena koji se uzdižu prema nebu – ono je po čemu se Jade Mountain izdvaja iz niza sličnih karipskih hotela.

Jade Mountain

Utočište Jade Mountain nudi bijeg od medija, telefona, pa čak i radija

Svaka od 24 kućice s bazenom kompleksa ima vlastiti dizajn i pravo je remek-djelo arhitekture u kojem se ugodno živi i spava. Bazeni kućica prelijevaju se jedni u druge, tvoreći impresivne slapove. Jade Mountain je mjesto na kojem se gosti mogu stopiti s prirodom i savršeno mjesto za upoznavanje ovog čarobnog mjesta s UNESCO-ove liste zaštićene svjetske baštine i, naravno, bajkovitog Karipskog mora.

Mandarin Oriental, New York
Mandarin Oriental u New Yorku ima pet zvjezdica, ali kao da se odavno izdigao iz te kategorije. Smješten na zapadnoj strani Manhattana, blizu Columbus Circla – na samom ulazu u Central Park – ovaj je hotel mjesto u kojem ćete doživjeti pravi New York. Pogled na park, rijeku Hudson i obrise Manhattana tek je mali dio onoga čime hotel osvaja, jer je okružen ponajboljim restoranima i trgovinama u gradu. Hotel je dio Time Warner Centera, prestižne zgrade mješovite namjene i ima 244 otmjene sobe i apartmana.

New York

Protegnut do 85 metara nad ostatkom grada, hotel Mandarin Oriental ima pogled na Central Park i blještavi New York

Stil hotela naznačen je u njegovu imenu i sobe su uređene u orijentalnom duhu, ali uz mnogo elemenata koji odražavaju duh modernog New Yorka. U sklopu hotela nalazi se i wellness centar površine 1500 četvornih metara s moderno opremljenom teretanom i velikim bazenom, koji poznaju i mnogi koji ne znaju previše o hotelu. Gastronomska ponuda hotela Mandarin Oriental je vrhunska i kreativna, temeljena na kuhinji istočnoazijskih zemalja u modernoj američkoj interpretaciji.

Fotografije Angsana Tengchong, Baros, Jade Mountain i Mandarin Oriental

 

Brda snova
Top 5 mjesta za odmor