Luksuzni gumenjaci osvajaju svijet jahtinga6 min
00:06:09
00:06:09

Kao svestrani i prostrani brodovi idealni su tenderi za superjahte ili brz prijevoz do osamljene uvale. Luksuzni gumenjaci savršeno spajaju elegantan izgled, snagu i brzinu

Anvera 48

U potpunosti izrađena od karbonskih vlakana, iznimno lagana Anvera 48 ima moderne, promišljene linije i detalje, a utjelovljuje izvrsnost talijanske brodogradnje. Dugačka 14,50 metara i široka 4,91 metar, Anvera 48 ima dva potporna stupa oko upravljačkog mjesta i krova kokpita, te otvor za zrak integriran u jedan lagani stup, koji podupire nadgrađe.

Ovaj model nudi udobnost veće jahte zahvaljujući dvjema širokim bočnim terasama koje se otvaraju po želji, kao i mogućnost nošenja nekoliko vodenih igračaka. Dizajnirana s naglaskom na funkcionalnost, Anvera 48 nudi mnogo iskoristivog prostora i udobnost, ali je isto tako i sportski model skladnih, dinamičnih linija.

Anvera 48 može biti opremljena s dva Yanmarova motora od po 370 KS ili 550 KS s površinskim propelerima Top System. Omjer snage i težine omogućuje postizanje najveće brzine od 50 čvorova, ili utrošak svega 3,4 litre po milji pri brzini od 40 čvorova.

Technohull Omega 48

Neobično široka paluba, ukupna širina od 4,72 metra i duljina od 14,95 metara daju modelu Omega 48 svježu perspektivu komfora, stila i luksuza. Zahvaljujući patentiranom dizajnu trupa Technohull Dynastream, Omega 48 je brz i moćan model koji daje mnogo više nego što se čini na prvi pogled.

Opcije motora između 2 x 600 KS i 5 x 450 KS (uz bezbroj kombinacija između tih dviju krajnosti) uključuju i dizel. Novi dizajn aerodinamičnog krutog krova u suradnji sa staklenim vjetrobranskim staklom jamči zaklon i potpunu zaštitu, a na krmi se prvi put nalazi sunčalište velikih dimenzija, koje je jedan od najprepoznatljivijih elemenata novog modela.

Privlačni detalji i prvoklasni materijali te uređenje unutrašnjosti iznad očekivanoga daju ovom modelu dodatnu vrijednost. Bočna konzola s pantografskim vratima otkriva udobnu i elegantnu kabinu s velikim bračnim krevetom i mnogo spremišnog prostora te kupaonicu s tuš-kabinom. Za potpunije iskustvo plovidbe MennYacht je osnovao My Yacht Toys odjel koji zastupa brend Technohull, gumenjak koji je izvrsna nadopuna luksuznoj jahti i plovidbi Jadranom.

Olympic Ribs OLR45 SR Stern Drives

Široka paleta boja i nadogradnja opreme mogu pretvoriti model 45 SRC u elegantni cruiser s palubom obloženom tikovinom, čeličnim stolicama i s dvostrukim dizelskim motorima ili u supersportsku zvijer s detaljima od karbona, Ullman sjedalima koja ublažavaju drmanje i pogonom Twin Mercury Racing Stern Drive Engines.

Dugačak 15 metara, 45 SRC Stern Drives nudi prostrani prostor za sjedenje okružen naslonjačem u obliku slova U za sedam putnika, s dodatnim prostorom za sjedenje na pramcu koji može smjestiti pet putnika dok brod miruje. Inovativni dizajn omogućuje lako kretanje oko palube, sa širokom ogradom i prostranim prolazima.

Visina unutrašnjosti od dva metra daje kabini neočekivani luksuz, ali potpuno u skladu s ergonomijom i estetikom palube. Ostatak unutrašnjosti podijeljen je na veliki prostor za sjedenje sa stolom koji se može pretvoriti u krevet pune veličine za dvije osobe, dodatni skladišni prostor i elemente s ormarima i ladicama koji tvore unutarnju kuhinju.

Magazzù MX-14 Classic

Dugačak 14 metara, Magazzù MX-14 Classic postavlja nove standarde u kategoriji Maxi RIB i spaja prednosti gumenog broda s klasičnim, bezvremenskim linijama. Vrlo visoka mogućnost prilagodbe osobnim željama i prostranost ovog modela omogućuju opremanje svime što srce poželi, od električnog krovića koji štiti od sunca do hidrauličke krmene platforme.

Naslonjač oblika slova U u kokpitu smješta čak šest putnika, a dva sklopiva stola opremljena su držačima za čaše, dok se iza naslonjača nalaze dva golema, vrlo udobna sunčališta razdvojena prolazom. Upravljačko mjesto je ergonomski dizajnirano, a kut vjetrobranskog stakla ne narušava gotovo savršenu preglednost.

Dostupan s motorima između 800 i 1200 KS, MX-14 Classic nudi uzbudljive performanse i vrlo visoku brzinu krstarenja. Dvije kabine, kupaonica i mala kuhinja, te ukupno šest ležajeva daju ovom Maxi RIB-u autonomiju malog cruisera.

SACS Rebel 47

Nova verzija modela SACS Rebel 47 izgleda poput luksuznog cruisera s modernim dizajnom. Bokovi su smanjeni u odnosu na prethodnu verziju, pa su vanjske linije otmjenije i brod se doima uže nego što jest.

Dugačak 14 metara i širok četiri metra, dovoljno je prostran za veliku blagovaonicu s barom, sudoperom, ormarićem, sklopivim stolom od tikovine i veliko sunčalište s naslonjačima i ležaljkom. U potpalublju se nalaze dvije dvokrevetne kabine s queen size krevetima, sofama za dvoje i policama.

Rebel 47 je opremljen krutim krovićem od karbona koji je lagan, snižava težište i povećava stabilnost. Inovacije koje donosi novi Rebel 47 uključuju i šire vjetrobransko staklo, što utječe na preglednost s upravljačkog mjesta, smanjenu širinu koja mu omogućava okretnost u lukama, te novu paletu metalik lakova.

Skipper 42NC

Skipper 42NC je zanimljiv RIB dizajniran za luksuz i performanse, savršen izbor za sve koji žele komforan i prostran brod za svoju iduću avanturu na moru. Dugačak 12,40 metara, može primiti čak dvanaest putnika u potpunoj udobnosti.

Prostrana paluba je savršena za sunčanje, uživanje u obrocima ili opuštanje s prijateljima i obitelji. Unutrašnjost modela je jednako impresivna, s komfornom kabinom, toaletom i tušem. Skipper 42 NC je opremljen naprednom tehnologijom i vrhunskim digitalnim instrumentima koji olakšavaju upravljanje, a jedna od njegovih upadljivih osobina je svestranost, pa je jednako savršen za kratke dnevne izlete kao i za dulja putovanja.

Troši između 2 i 2,5 litre goriva po milji, postiže brzinu između 50 i 70 čvorova ovisno o motorima, a dostupan je s motorima 2 x Volvo Penta D6-440 do 4 x Mercury 450R. Najveća brzina Skippera 42 NC premašuje 100 čvorova.

Tecnorib Pirelli 50

Najveći model serije Walkarounds dugačak je 15 metara i dizajniran je za svestranu namjenu, od dnevnih izleta do krstarenja srednje duljine, ali jednako je prikladan i kao za tender za veće jahte. Opremljen s dva 7,5-litarska motora V12 i powershift prijenosom s dvije brzine, Tecnorib Pirelli 50 postiže najveću brzinu od 50 čvorova.

Raspored elemenata na palubi omogućava lagano kretanje zahvaljujući izvedbi centralnog bloka, koji uključuje i sunčalište na pramcu i ostavlja slobodan prolaz prema pramcu. Veliko i komforno sunčalište na krmi dostupno je i iz blagovaonice, a iza njega se nalazi kuhinja s pomičnim stolom od tikovine koji se može produljiti s dvije strane.

Veliko i ergonomski dizajnirano crno upravljačko mjesto ima tri sjedala koja je moguće rasklapanjem prilagoditi trenutnim potrebama. Suvremen dizajn i pažnja posvećena svakom detalju krase i obje kabine i prostor između njih, spremišni prostori i kuhinja imaju obilje skladišnih elemenata, a prozori na trupu propuštaju puno prirodne svjetlosti. Navis Marine ekskluzivni je zastupnik za Pirelli gumenjake koji može poslužiti kao izvrsna nadopuna luksuznoj jahti i tijekom plovidbe Jadranom.

Lomac Granturismo 12.0

Granturismo 12.0 profinjeni je model dugačak 12 metara, stvoren za poklonike kraćih i srednjih krstarenja u apsolutnom komforu. Među brojnim privlačnim elementima novog modela ističu se lakoća i sloboda kretanja palubom i totalna sigurnost u plovidbi.

Opremljen novim motorima Mercury Verado V10 i s trupom građenim laminiranjem u vakuumu, ovaj model leti brzinom većom od 60 čvorova. Pramac je potpuno otkriven i ondje se nalazi sunčalište koje se u tren oka može pretvoriti u stol, dok je krma prostrana i svestrana, također opremljena stolom koji nestaje od pogleda dok nije u upotrebi.

Granturismo 12.0 ima veliku kabinu s bračnim krevetom i kupaonicu u koju se ulazi s krme, a unutrašnjost je udobna i lako dostupna. Opremljen je krutim T-krovićem izrađenim od stakloplastike i kompozita, koji je savršeno u skladu s dizajnom cijele serije, s mekanim prozorima specifičnog dizajna koji jamče ventilaciju pri svim brzinama, ali i zaštitu od sunca.

Ribco Venom 34

Venom 34, najmanji u Venom seriji, ima sve karakteristike većih modela, te je uz to iznimno kompaktan, ostvarujući potencijalnu brzinu veću od 65 čvorova. S tehničke strane, dimenzije Venoma 34 (duljina 9,98 m i širina 3 m) pružaju neusporedivu udobnost i dovoljno prostora za do deset osoba.

Venom 34 dizajniran je sa sto posto karbonskim T-topom, koji je lagan i jak, s ogromnim omjerom snage i težine. Što se tiče elektronike, RIBCO Venom 34 nudi značajke kao što su GPS Raymarine 12″, zaslon osjetljiv na dodir s kartom i sonderom, digitalno prebacivanje, FUSION 650 pomorski audio s četiri zvučnika, VHF Raymarine 260 i wet bar.

Praktičan, udoban i luksuzan, Venom 34 je savršena kombinacija vrhunske kvalitete i neusporedivih performansi. Za više informacija kontaktirajte Yacht IN, službenog zastupnika Ribco plovila za jugoistočnu Europu.

Fotografije Anvera, Technohull, Olympic RIBS, Magazzù, SACS, Skipper, Tecnorib, Lomac & RIBCO
Video Anvera, Ribco, Magazzù, SACS & Pirelli

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above