Gulf Craft predstavio novu generaciju superjahti2 min

Gulf Craft otkriva novu viziju budućnosti s dva nova modela koja oduzimaju dah, Majesty 111 i Nomad 101

Dvije nove superjahte utjelovljuju Gulf Craftovu eru dinamičnog rasta pod strateškim motom ‘Nasljeđe u pokretu’, u kojima bi graditelj trebao pomaknuti granice u četiri odabrana polja – tehnologija i inovacija, put do održivosti, svjetska ekspanzija i sljedeća generacija. Luksuzni interijeri i smireni tonovi uređenja određuju atmosferu na modelu Majesty 111. Kabine kao da se nastavljaju jedna na drugu u besprijekornom prijelazu iz zatvorenog u vanjski prostor.

Gulf Craft Majesty 111
Majesty 111

Održivost je također jedna od tema na ovoj superjahti, koja se očituje u efikasnijoj upotrebi goriva, pametnijim dizajnom i prisustvu tehnologija za smanjenje emisija. Dugačka 34,10 metara, sa šest kabina i teška 240 GT, Majesty 111 je savršena jahta za različite stilove krstarenja. Glavna paluba je podijeljena na prostrani salon, blagovaonicu i potpuno opremljenu kuhinju.

Na pramcu se nalazi vlasnička kabina, koja kroz krovni prozor gleda u bazen na gornjoj palubi, što stvara igru svjetla u cijeloj kabini. Glavna paluba je izvedena bez previše prepreka, ima slobodno raspoređen namještaj, asimetrični povišeni salon s panoramskim pogledom od 270 stupnjeva, mali izdignuti bazen na pramcu i dovoljno prostora za smještaj niza vodenih igračaka, među kojima su i tender od 4 m i jet ski na platformi za plivanje.

Nomad 101
Nomad 101

Izgrađen uz primjenu održivih materijala, model Nomad 101 ima snažne motore koji mu u kombinaciji s visokom efikasnošću u potrošnji goriva otvaraju put u avanturu u udaljenim predjelima planeta. Velikodušan broj staklenih površina otvara pogled prema okolini, a povišeno upravljačko mjesto ostavlja glavnu palubu slobodnom za kretanje. Prostrani životni prostori s tri kabine, jedinice za posadu i kapetanskom kabinom idealni su za čarter.

VIP kabina i tri dvokrevetne gostinjske kabine smještene su na donjoj palubi, a povezane su predvorjem s odvojenom praonicom rublja, esencijalnim prostorom na duljim krstarenjima. Jahta ima izuzetno visoku autonomiju od 1030 nm pri brzini krstarenja od 12 čvorova, uz minimalnu potrošnju goriva za svoju veličinu, što je čini idealnom za opuštena dulja krstarenja.

Brodogradilište Gulf Craft ponovno ima zastupnika u Hrvatskoj, a radi se o tvrtki Tea Nautes sa sjedištem u Biogradu.

Fotografije Gulf Craft

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above