Grasecco i Francesca za dugo toplo ljeto
- June 14, 2018
Novi trio na domaćoj vinskoj sceni
Urbani, moderni, intrigantni – tako bi se mogli opisati novi pjenušci Feravina atraktivnog imena i bogatog dugotrajnog okusa. Grasecco od sto posto graševine, a Francesca od sto posto frankovke! Nove zvijezde Feravina privući će ljubitelje ovih sorti, ali i mlađu generaciju koji će najprije primijetiti sjajnu modernu etiketu – otkačenu, hipstersku i potpuno drugačiju od svega na što smo navikli kod domaćih proizvođača. Grasecco se predstavlja u dvije kategorije – brut i ekstra brut, a razlika je u ostatku slasti odnosno šećera. Oba Grasecca nježne su zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine. Francesca je nježne ružičaste boje, suptilnog mirisa zrelog nara te bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina. Ovi pjenušci odličan su izbor za aperitiv – unikatni Grasecco bit će i lijepa pratnja uz jela od bijelog mesa, školjke, rižota, plodove mora, hladna predjela, dok uz elegantnu Francescu možete poslužiti voće, voćne deserte, tjestenine i bijelu ribu.
Fotografija Foto nomad