Gisele Bündchen

by Yachts Croatia

Najveći je izazov poznavati samog sebe

Ova žena snažne osobnosti utisnula je svoj znak u svijet mode i preoblikovala piste svojom nesvakidašnjom ljepotom, preobrazivši s vremenom i samu sebe u uspješnu poduzetnicu i aktivisticu posvećenu zaštiti okoliša

Gisele Bündchen nedvojbeno je jedna od najuspješnijih manekenki svih vremena: njezin razvojni put bio je toliko izuzetan da je za definiciju njezine nazočnosti u svijetu mode trebalo stvoriti novi izraz. Gisele je postala poznata kao übermodel, odnosno više nego samo supermodel. Donijela je tako golemu promjenu u eri tipičnih stereotipa i podarila modi nov izgled: zdravo tijelo, obline i zlatan ten. No, za njezin uspjeh nisu zaslužni samo lijepo lice i tjelesna građa. Njezina profesionalnost, pozitivno držanje i zarazna energija, po mišljenju mnogih, bile su odlučujuće osobine koje su joj karijeru usmjerile prema vrhu. Nadalje, ona svoj status poznate osobe koristi i kako bi unaprijedila svijest o važnosti zaštite našeg planeta i svih živih bića, a također je i zvijezda najnovije kampanje kuće Intimissimi za proljeće i ljeto, pod nazivom ‘Osnažene žene’.
Što mislite o odluci kuće Intimissimi da svoje donje rublje ne izloži kao što se ono obično reklamira?
Svidjela mi se ta zamisao; vjerujem da je to prava inovacija u predstavljanju donjega rublja. Doživljava se intimnije jer prepušta toliko toga imaginaciji. Ostavlja vas da razmišljate kakvo bi rublje ta žena mogla nositi… Mislim da ima nešto senzualno i lijepo u tajanstvenosti rublja koje ne vidite.
Kojim biste glavnim karakteristikama definirali osnaženu ženu?
To je žena koja ostavlja dojam istinite i povjerljive osobe, koja može voljeti, a istodobno biti snažna i blaga.

Gisele Bundchen, Intimissimi

Gisele Bündchen više je od supermodela

Vi ste uzor milijunima žena diljem svijeta. Koja je žena bila vaša voditeljica i pozitivan primjer koji ste slijedili tijekom vašeg života?
Majka mi je uvijek pružala nadahnuće, a divila sam se i ženama kao što su Majka Tereza, Jane Goodall, Helen Keeler i Eartha Kitt. Sve su one jedinstvene i nevjerojatne, primjeri žena osnaženih vjerovanjem u svoje istine.
Nova ste nositeljica kampanje kuće Intimissimi. Što vama znači senzualnost i kakav je vaš odnos prema donjem rublju?
Senzualnost dolazi iz unutarnjeg samopouzdanja i vjere u samu sebe. Želim da mi donje rublje, dok ga nosim iz dana u dan, bude udobno. Obično nosim ono od organskog pamuka, a čipku za posebne prigode. Inače, donje rublje itekako je važno: može presudno utjecati na raspoloženje.
Kada ste shvatili da bi pažnja prema Zemlji i ‘zelenoj’ problematici mogla postati vaš glavni cilj, odnosno vaš način života?
U dodiru sam s prirodom od djetinjstva, uvijek sam osjećala posebnu sponu s njom. Vjerujem da smo svi njezin dio, stoga mi je prirodno poštovati i njegovati našu predivnu Zemlju. Željela bih da svatko bude povezaniji s prirodom i da osjeti koliko je čarobna.
Supermodel ste, poduzetnica, majka, supruga, aktivistica, ikona… Koji će vam biti sljedeći izazov?
Vjerujem da je najveći izazov poznavati samog sebe. Želim nastaviti raditi na sebi i biti najbolje moguće zrcalo mojoj djeci. Nastavit ću biti glas u korist prirode i jačanja svijesti o svemu što mi je strast. Vidim se kao onu koja nastavlja učiti, razvijati se, svjedočiti svoju istinu i dijeliti spoznaje u tom procesu.

 

Marko Dabrović
Daniela Mate Krilič