Gault&Millau Croatia: Novo izdanje vodiča i prestižne nagrade

Gault&Millau Croatia: Novo izdanje vodiča i prestižne nagrade

2 MINUTES READ

U Esplanade Zagreb Hotelu je održana gala večera povodom predstavljanja trećeg izdanja prestižnog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia. Ovaj je događaj na jednom mjestu okupio impresivan broj hrvatskih chefova, vrhunskih profesionalaca i zaljubljenika u gastronomiju, a vrhunac večeri bila je dodjela prestižnih kulinarskih trofeja kojima Gault&MillauCroatia nagrađuje najbolje chefove u čijem je radu prepoznat moto vodiča – ‘Luksuz je u kvaliteti, ne u cijeni’. Chef godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2020 je Danijel Đekić chef restorana Monte iz Rovinja. Sandra i Dane Tahirović iz restorana Zora bila u Splitu i Robert Benzia iz restorana Ganeum u Lovranu, osvojili su trofej Veliki chef sutrašnjice 2020. Trofej Chef tradicijske kuhinje 2020 osvojili su Silvija Horak iz restorana Terbotz u Štrigovi i Tvrtko Šakota chef restorana Nav u Zagrebu. Trofej mladi talent godine 2020 osvojili su Floriana Ružić iz restorana San Rocco u Brtonigli i Matija Jagić iz Brokenships bistroa u Zagrebu. Buffet Kamenice iz Dubrovnika nagrađen je trofejem Najbolji POP 2020. Ove je godine dodijeljen i novi trofej Šef sale 2020 kojeg je osvojio Dragutin Majsak iz restorana Vinodol u Zagrebu. Posebno priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva osvojila je jedna od najboljih ambasadorica hrvatskog slastičarstva, Dragica Lukin iz slastičarnice Villa Soši u Umagu. Najboljim restoranima proglašeni su 360 iz Dubrovnika, Monte iz Rovinja, Laganini iz Palmižane, te šibenski Pelegrini.

Gault&Millau 2020

Posebnost Gault&Millau vodiča leži u slavlju različitosti – u njemu svoje mjesto pronalaze raznovrsni restorani i profesionalci različite dobi i stilova, a ono što dijele su inovativnost, poštivanje tradicije svoga kraja, poznavanje suvremenih kulinarskih tehnika te kuhanje s velikom strašću. Gault&Millau Croatia 2020 gastronomski vodič najopsežniji je do sada, a u njemu su predstavljena 202 restorana, 82 POP restorana, 101 vino i 20 hotela. Direktorica Gault&Millau Croatia, Ingrid Badurina Danielsson ovaj je vodič opisala kao snažan, postojan i napravljen da ljubiteljima hrane pruži pouzdane informacije o restoranima. Noć kulinarskih zvijezda je održana u Smaragdnoj dvorani Esplanade Zagreb Hotela, a gala večeru pripremile su vrhunske chefice Ana Grgić, chefica Esplanadeinog restorana Zinfandel’s i nositeljica titule Veliki chef sutrašnjice Gault&Millau Croatia 2018 i Francuskinja Coline Faulquier, chefica i vlasnica restorana Signature u Marseilleu, i nositeljica titule Mladi talent Gault&Millau France 2017. Nagrađene chefove i restorane pozdravila je i Marianne Lecerf, glavna međunarodna koordinatorica za Gault&Millau. Više informacija na: https://hr.gaultmillau.com/

Gault&Millau 2020

Fotografije Goran Jakuš i Mislav Mesek

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Otok Brac Pogled Splitska Vrata 01 Destinacije

Yachtsov vodič za Brač: Otok kulturnog avanturizma

Osebujan i izazovan u svojoj specifičnoj ljepoti, otok Brač njeguje maslinu i lozu, ovcu i kozu, kamenarstvo i klesarstvo… dopunjujući turističku ponudu ljetnim fjerama i …

Plovidba

Zadarski akvatorij: Četiri dana plovidbe u magičnom labirintu između Zadra i Kornata

Posvećujući pažnju otocima najbližim gradu Zadru, pripremili smo prijedlog ‘đite’ koja vas neće ostaviti ravnodušnima. U četiri dana plovidbe upoznajte zadarski akvatorij, uz mogućnost posjeta …

Ljetni broj Yachts Croatia Jahting

Ljetni broj u prodaji: Optimizam koji na najbolji način odražava naš Yachts style

Od 10. srpnja u prodaji je ljetno izdanje našeg luksuznog jahting magazina na 292 stranice na hrvatskom i engleskom jeziku s prilozima Superyachts i Yachts …

Krk Destinacije

Krk: Vodič kroz skriveni nautički i gastronomski raj

Vodimo vas na turu kroz i oko Krka, jer za one nautičare kojima Krk nije lako dostupan ovaj kvarnerski otok ostaje nekako izvan radara, pa …

Yachts Croatia 62 Cover Mockup Jahting

Novi broj u prodaji: Prekrasni Pershing 8X, gastro Baskija i vodič kroz Krk

Od 12. ožujka u prodaji je proljetno izdanje našeg luksuznog jahting magazina br. 62. Otvaramo sezonu s pet testova S proljetnim izdanjem na neki način …

Baskija Naslovna Putovanja

Baskija: Putovanje u gastronomsko središte svijeta

Iako će mnogi veliki chefovi reći da su prvo Baski, a tek onda kuhari, što dovoljno govori o njihovu nacionalnom ponosu, ovdje svi dobro kuhaju …

Jahting

Deveta Arcadia Sherpa samo za vlasnika

Deveti primjerak jahte Sherpa brodogradilišta Arcadia, po želji naručitelja sagrađen je u vlasničkoj verziji. Ova 18-metarska jahta u standardnim verzijama ima dvije kabine, koje su …

Blue Kotor Bay Putovanja

Blue Kotor Bay: Luksuz s wild beauty potpisom

Vrhunsko spa odmaralište Blue Kotor Bay Premium Spa Resort, kategorizirano s 5 zvjezdica, u potpunosti je renoviran i rebrendiran hotel koji je prije bio poznat …

Jahta Sirena 88 Testovi

Sirena 88 na testu: Boutique hotel na moru

Sirena 88 duga gotovo 27 metara, jedinstveni je brod namijenjen dugim krstarenjima koji pruža pravi komfor od pet zvjezdica, a beskompromisna luksuzna rješenja i mnogobrojni …

Nacionalni Park Kornati Pogled Iz Zraka 01 Destinacije

Nacionalni parkovi i parkovi prirode: Priča o kamenim jadranskim brodovima

Na Jadranu jednostavno postoje mjesta koja su prva među jednakima. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog atributa kojima su zaslužila status morskih zaštićenih područja. …

Aquila 54 motorni katamaran Jahting

Aquila 54: Luksuzni motorni katamaran

Brodogradilište Aquila Power Catamarans nedavno je najavilo prinovu u svojoj proizvodnoj gami, Aquila 54. Dvotrupna jahta duljine 16,50 metara bit će savršeno prikladna za krstarenja, …

Intervjui

Joaquin Phoenix: Čovjek iza glumačke maske

Po mišljenjima mnogih kolega i tutora, Joaquin Phoenix je jedan od rijetkih glumaca koji svoj etički i radni etos stavlja ispred svega te, unatoč velikom …

Scroll to Top Skip to content