Gas do daske

by Yachts Croatia

Kolekcionarski primjerci slave vezu automobila i satova

Satovi, automobili, motori, utrke… Gotovo da ne postoji savršenija kombinacija koja uključuje finu mehaniku, strast za dizajnom i poštovanje dugogodišnje tradicije. Izdvojili smo pet primjeraka koji slave tu posebnu vezu između urara i oktanskog hedonizma.

Excalibur Lambo

Excalibur Huracán Performante

Lamborghinijeva ekstravagancija u kombinaciji sa švicarskom preciznošću. Roger Dubuis ove je godine pripremio urarske poslastice koje slave heksagonalne oblike najdivljeg bika u svijetu automobilizma. Kao dio prestižne Excalibur serije Huracán je izdan u dvije edicije, jedna u plavoj, a druga u kombinaciji ružičastog zlata i titana. Excalibur Huracán Performante je dio ekskluzivne kolekcije koja će biti napravljena u samo 88 primjeraka. Skeletoni Rogera Dubuisa odlikuju se visokom tehnologijom i avangardnim dizajnom poput partnerskih automobila iz Sant’Agate.

Hublot Classic Fusion Ferrari GT

Classic Fusion Ferrari GT

Osmogodišnje partnerstvo dignuto je na višu razinu modelom Classic Fusion GT koji slavi Gran Tourismo modele najslavnijeg svjetskog automobilističkog proizvođača. Dizajnirao ga je šef dizajna Ferrarija Flavio Manzoni koji se odlučio za atipični Hublotov dizajn koji odlikuju smirenije i klasičnije linije u odnosu na ostale ure švicarskog proizvođača. Classic Fusion GT dolazi u tri izvedbe: karbonskoj od 3D vlakana (limitirana na 500 primjeraka), King Gold zlata (limitirana na 500 primjeraka) te titanijska (limitirana na 1000 primjeraka).

Rolex Dijamanti

Rolex Cosmograph Daytona

Kultni sat za one sa strašću za vožnjom i brzinom predstavljen je u dragocjenoj, misterioznoj i svjetlucavoj verziji u 18-karatnom žutom zlatu. Slavna tahimetrijska skala zamijenjena je s 36 dijamanata trapeznog reza. Na prošaranom crnom lakiranom brojčaniku, podbrojčanici u boji šampanjca isprepleteni su crnim lakom i dijamantima. Brojčanik je upotpunjen elegancijom oznakama sati u obliku osam dijamanata u ležištu od 18-karatnog žutog zlata te arapskim brojkama 15, 30 i 45, također u 18-karatnom žutom zlatu i postavljene na 3, 6 i 9 sati.

Breitling Norton, sat

Premier B01 Chronograph 42 Norton Edition

Prva suradnja kultnog engleskog proizvođača motocikala i švicarskih urara. Sat je dio kolekcije Breitling Premier, obitelji elegantnih satova koje definira moderan duh. Kućište je prepoznatljivo po logotipu Nortona, a elegantan crni brojčanik sa zlatnim brojevima nudi intrigantan kontrast sa smeđim starim remenom od sirove kože koji će privući i zaljubljenike u satove i ozbiljne motocikliste. Uz sat, Norton je odlučio proizvesti i 77 primjeraka motocikla Commando 961 Café Racer MKII Breitling Limited Edition.

Chopard Zagato

Mille Miglia Classic Chronograph Zagato 100th Anniversary Edition

Nakon što je Aston Martin proslavio 100. godišnjicu slavnog milanskog dizajnerskog studija, novi čestitar je urarska kuća Chopard. Izrađen u samo 100 primjeraka sat Mille Miglia Classic Chronograph Zagato 100th Anniversary Edition slavi slavnu povijest Zagata na jednoj od najtežih svjetskih utrka u kojoj su upisali osam pobjeda u 24 nastupa. Posebni detalji poput slavnog slova Z i logotipa Mille Miglia te prepoznatljiva crvena boja znak su kako je riječ o kolekcionarskom primjerku s rasnim trkaćim pedigreom.

Fotografije Breitling, Chopard, Hublot, Roger Dubuis i Rolex

Jestive zlatne kreacije
Guccijeva radionica mašte