Gala večera šampanjske kuće Ruinart u Esplanadi

2 MINUTES READ

Poznata chefica i prva dama Esplanadine kuhinje Ana Grgić sa svojim je timom kuhara i slastičara pripremila jedinstvenu gozbu od pet sljedova delicija koju će pratiti selekcija vrhunskih francuskih šampanjaca

Zagrebačku gastroscenu u četvrtak, 20. veljače 2020. u 20 sati u raskošnom ambijentu restorana Zinfandel’s očekuje prava pjenušava gastronomska poslastica: šampanjska gala večera Ruinart. Poznata chefica i prva dama Esplanadine kuhinje Ana Grgić sa svojim je timom kuhara i slastičara pripremila jedinstvenu gozbu od pet sljedova delicija koju će pratiti selekcija vrhunskih francuskih šampanjaca Ruinart. Svaku etiketu ove najstarije šampanjske kuće na gala večeri posebno će prezentirati šarmantni i karizmatični znalac Ted Lelekas, predstavnik luksuzne korporacije Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), kojoj pripada Ruinart. Gala večera započinje otmjenim domjenkom dobrodošlice u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru uz Ruinart R koji je Ana pažljivo spojila s privlačnim zalogajima poput jadranskoga škampa s jabukama i veloutéom od škampa te poširanom francuskom kamenicom s pjenom od špinata i domaćim maslinovim uljem. Gala večera nastavlja se u restoranu Zinfandel’s koji će za ovu prigodu biti posebno dotjeran u skladu s umjetničkom vizijom koju slijedi Ruinart. Uzvanici će imati priliku u pet sljedova doživjeti niz veličanstvenih spojeva ovih šampanjaca s vizionarskom interpretacijom šefice kuhinje Ane Grgić. Večera tako započinje panna cottom od cvjetače i bijele čokolade, posluženom uz kavijar Oscietra, kavijar od lososa, domaći kreker od riže i šafran, nakon čega slijedi delikatni carpaccio od školjki sv. Jakova poslužen s egzotičnim chutneyjem od manga, kremom od kokosa i kremom od brokule. Ove zanimljive sljedove Ana je spojila s etiketom Ruinart Blanc de Blancs kod koje prevladava slatkast okus sa zelenim cvjetnim notama. Slasni pečeni hlap koji dolazi u neodoljivoj kombinaciji s kandiranom mrkvom, nježnim maslacem od vanilije i naranče s kremom od soje i bazge, uz dodatak prženih sjemenki korijandra, pažljivo je kombiniran s vrhunskim Dom Ruinart Blanc de Blancs 2007, a citrusni okusi ovoga jela dodatno će naglasiti avangardne note šampanjca. Neodoljivo mekan teleći file sous vide s pireom od mrkve i hrskavom čičokom uz dodatak umaka od timurskoga papra naglasit će snažni Dom Ruinart Rosé 2004. Večeru zaokružuje Ruinart Rosé ružičaste boje šipka s narančastim odsjajima, a Ana ga je spojila s voćno-čokoladnom fantazijom okusa koja se topi u ustima: mousse od manga i kardamoma, quenelle od tamne čokolade, meringue s listićima badema uz žele od malina i kupine. Ruinart je osnovan 1729. godine i slovi za najstariju šampanjsku kuću koja proizvodi isključivo šampanjac. Osnovao ga je Nicolas Ruinart u regiji Champagne, u gradu Reimsu. Samu dušu Ruinarta čini sorta chardonnay. Nježan i krhak, chardonnay prikazuje punu širinu svojega aromatskog bogatstva nakon sporoga sazrijevanja u hladnoći podruma: do tri godine za non-vintage vina i 9–10 godina za Dom Ruinart. Svjetlost, intenzitet i elegancija – u kombinaciji tih jedinstvenih osobina leži čudo koje se zove ‘okus Ruinart’.

Gala večera Ruinart

Gala večera Ruinart

Fotografije Hotel Esplanade

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Lady Gaga Global Citizen Koncert Luksuz

One World – Together at Home: Zajednički jezik nam je humanost

Lady Gaga postala je neslužbena ambasadorica virtualnog koncerta ‘One World – Together at Home’, što ga je organizirala u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i …

Jahting

U novo desetljeće uz boot Düsseldorf

S gotovo 250,000 posjetitelja, boot Düsseldorf je najveći sajam nautike i vodenih sportova na svijetu, koji svakog siječnja u taj njemački grad dovede cijelu industriju. …

Rolex Daytona Izložba Luksuz

Potraga za savršenstvom

Proslava 40. godina suradnje Rolexa i obitelji Mamić uz dugogodišnje prijatelje i poslovne partnere Kada se u Hrvatskoj pomisli na Rolex, istovremeno se misli na …

En Primeur 2018, Vinistra Hrvatska

Zagreb u znaku malvazije

En primeur – vinska manifestacija Kušanje vina aktualne berbe početkom godine poznata je tradicija u Francuskoj, a poslovični Istrijani taj su lijepi i za vinsku …

CentreVille Hotel Experiences Luksuz

Prvi sajam viskija u Crnoj Gori

CentreVille Hotel & Experiences u ulozi domaćina Prvi sajam viskija u Crnoj Gori ‘Whisky Fair’, na kojem će biti predstavljeno preko 100 vrsta tradicionalnog škotskog …

BMW Tomić Store Automobili

Više od salona

BMW Tomić City Store Tomić & Co., generalni zastupnik BMW-a za Republiku Hrvatsku, otvorio je jedinstveni prodajno-izložbeni prostor u centru Zagreba te je podcrtala svoju …

Ovo je fotografija ana roš matea benedetti nove uniforme hiša franko Moda

Matea Benedetti i Ana Roš: Hiša Franko kao modna pista

Ljubav prema prirodi spojila je Anu Roš, vlasnicu i cheficu restorana Hiša Franko – jedinog u Sloveniji nagrađenog s dvije Michelinove zvjezdice, i Mateu Benedetti, …

Ovo je fotografija Azimut S8 Testovi

Azimut S8 na testu: Savršena sportska jahta

Zanimljiv iz više aspekata, Azimut S8 nudi odlične performanse, velike prostore za boravak na otvorenom i moderan dizajn vanjštine i unutrašnjosti, u skladu s novim …

Heritage hoteli Lopud 1483 Hoteli

Heritage hoteli na Jadranu: 5 palača uz more

Vodimo vas u neke od najljepših heritage hotela na Jadranu, koji pružaju kraljevski odmor i koji su savršena utočišta za opuštanje – u prirodnom okruženju …

Ovo je fotografija bazen Villa Nai 3.3 Hoteli

Villa Nai 3.3: Arhitektonski dragulj

Villa Nai 3.3 može se promatrati kao jedna rezidencija s osam soba ili kao butik hotel s osam soba i suiteva s pogledom na more, …

ovo je fotografija mjesta Rab Destinacije

Otok Rab: Carstvo smaragdnih uvala i pješčanih plaža

Premda ga okolni otoci nadmašuju u površini, otok Rab svoju veličinu vješto nadomješta brojnim smaragdnim uvalama, prebogatom kulturnom baštinom i geološkim diverzitetom te zanimljivim otočnim …

Ovo je fotografija fine dining restoran bowa Gastronomija

Fine dining na dalmatinski način: Bowa, LD i Pelegrini

Predstavljamo tri restorana u Dalmaciji za fine dining koji su popularni među nautičarim LD Restaurant – otok Korčula Chef Marko Gajski dobitnik je nagrade Gault …

Scroll to Top