Novi katamaran Extra Villa od 30 metara2 min

Katamaran Extra X30 Villa nudi nenadmašnu životnu udobnost doma kombinirajući inovativne arhitektonske značajke u otvorenom prostoru bez pregrada, koji nudi više razina i efikasnost iskorištenja prostora tipičnu za katamaran

Ležeran život bio je misao vodilja ovog projekta, koji vlasnicima i gostima pruža opuštenije iskustvo i novu definiciju uživanja na vodi. X30 Villa označava ekspanziju Extre na tržište luksuznih katamarana i donosi dinamičnu sinergiju u kojoj automobilski dizajn susreće arhitekturu.

Vanjski stil već na prvi pogled je prožet DNK Extra Yachta impresivnom upotrebom panoramskog stakla, velikim društvenim prostorima i otvorenim konceptom krme koji olakšava lakši pristup moru. Ovaj novi katamaran opremljen vrlo tihim električnim motorima koristi prednosti hibridnog pogonskog sustava koji značajno smanjuje emisije CO2.

Učinkovitost potrošnje je povećana solarnim ćelijama, koje proizvode dodatnu energiju za pomoćne brodske sustave. Novi X30 Villa ima prostran krmeni kokpitom koji se može konfigurirati na bilo koji način s pomičnim namještajem. Osim toga je taj prostor zaštićen staklenom ogradom i ništa ne ometa pogled na more. Višenamjenska platforma smješta tender od 5 metara i mnogo igračaka za vodu, a može se uskladiti s platformama za plivanje kako bi se stvorila mnogo veća plaža.

Trenutačni raspored nudi VIP kabine s izravnim pristupom krmi, za uživanje u moru i otvorenom prostoru bez prolaska kroz unutrašnjost. Beach club dio krme omogućava pogled prema krmi i izravnu vezu s morem.

Na glavnoj palubi X30 Villa ima izuzetno visok strop i velike panoramske prozore koji omogućavaju neometan pogled prema moru i propuštaju prirodnu svjetlost. Raspored predviđa podjelu prostora na manje društvene zone na više razina, pa prostor nije statičan. Kombinacija urbanih arhitektonskih rješenja i prirodnih materijala stvara ugodan, domaći vizualni jezik. Vijugavi zidovi neprimjetno se stapaju s pregradama obloženi su teksturiranom žbukom.

Ukrasne ploče od brušenog betona izgledom su identične kamenim rubovima prozora i u kontrastu s mat metalnim detaljima i namještajem orahovine. Krovni prozori preplavljuju prostor prirodnim svjetlom, a hrastov parket, s integriranim tepisima i oblogama u izgledu betona daju unutrašnjosti topao, ali industrijski izgled.

Fotografije Extra Yachts

 

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above