Najbolji električni bicikli i romobili za brodove6 min

Sklopivi i ekološki orijentirani e-bicikli i e-romobili vrlo su popularni kod onih koji vole krstariti obalom. Mnogi vlasnici brodova rado ih imaju jer predstavljaju jednostavan i praktičan način prijevoza

Gocycle – Užitak u vožnji

Serija Generation Four (G4) s tri modela postavlja novi standard za performanse u segmentu prijenosnih električnih bicikala koje pokreće potpuno novi G4drive električni motor. G4drive jamči ugodnu i tihu vožnju, istovremeno isporučujući više okretnog momenta i mogućnost pokretanja pri maloj brzini i sve to u kompaktnom izdanju. Modeli serije teže od svega 16,3 kg (G4i+) naviše, pa su neki od najlakših premium sklopivih električnih bicikala na tržištu.

električni bicikl Gocycle Generation Four

Snažna litij-ionska baterija Gocycle G4 jamči autonomiju dometa do 65 km za G4 i do 80 km za G4i, uz brzo punjenje od 3,5 sati. Vlasnicima će se svidjeti i intuitivni mehanizam za sklapanje koji omogućuje spremanje G4 u kompaktan oblik u svega deset sekundi. Službeni distributer za Gocycle za područje Hrvatske je tvrtka E2GO, a cjelokupnu ponudu asortimana možete potražiti na e2go.eu ili u showroomu u Zagrebu, na adresi Ulica Antuna Bauera 11.

Tern – Spremni za put

Nagrađivani Vektron među najprodavanijim je Boschovim sklopivim biciklima na svijetu. Kad ga rasklopite – za što će vam trebati svega deset sekundi – spremni ste za put. Dizajn okvira omogućuje držanje bicikla u okomitom položaju kada je preklopljen, tako da je zaustavljanje i kretanje lakše nego ikad. Vrhunski Vektron S10, s motorom Bosch Performance Line, ima zakretni moment do 65 Nm i poboljšanu iskoristivost pedala.

električni bicikl Tern

Tih, robustan i lagan, Boschov pogon omogućava prirodan, autentičan osjećaj vožnje. Vektron može povesti brzinom do 25 km/h uz izvrsne performanse i tihu vožnju s manjim otporom na pedalu, uz autonomiju do 130 km. Poseban stražnji nosač montiran na okvir ponijet će teret do 27 kg, a također omogućuje da bicikl čvrsto stoji u okomitom položaju kada je preklopljen, radi lakšeg skladištenja. Skratite putovanje na posao ili na svoje iduće putovanje ponesite nekoliko Vektrona u prtljažniku automobila ili na jahti, kako biste mogli istraživati još dalje.

G-Force – Udobnost i sloboda

Sklopivi e-bicikl G-Force T42 ima lijepe sportske linije dizajnirane s naglaskom na udobnost i slobodu, omogućujući vlasniku da se slobodno vozi gradskim ulicama i uživa u zabavnoj vožnji. Ovaj bicikl ima gume široke 20 x 4,0″ otporne na bušenje, prednja svjetla koja rade na bateriju, ovjesnu vilicu s blokadom, blatobrane i E-ABS sustav protiv blokiranja na dvostrukoj hidraulici kočnice.

sklopivi električni bicikl g-force

G-Force T42 je opremljen baterijama od 48 V / 10,4 Ah koje jamče dulji životni vijek i visoku učinkovitost. U načinu rada ‘pedal assist’ domet bicikla iznosi više od 80 km po punjenju, a u električnom načinu rada oko 50 km. Cijela LCD nadzorna ploča prikazuje informacije o performansama e-bicikla kao što su brzina, kilometraža, snaga i razina baterije, a bicikl je sklopiv i lagan, pa stane u prtljažnik automobila, na brod ili gdje god poželite.

Brompton – Sloboda je električna

Električni bicikl Brompton sklapa se do trećine svoje veličine i teži 16,6 kg, što znači da je prikladan za sve oblike prijevoza – savršen za putovanje vlakom, ubacivanje u prtljažnik automobila ili bilo gdje na jahti. Potrebno je oko 20 sekundi da svoj bicikl pretvorite u mali kompaktni paket koji možete vući, spremiti i nositi bilo gdje.

električni bicikl brompton

Serija Electric C unaprijeđena je pametnom električnom tehnologijom koja pomaže u svladavanju brda i vožnju bez umora. Lagana baterija može se ukloniti jednim klikom i napuniti za samo četiri sata. Uza sve to, tu je i tehnologija za pomoć pri okretanju pedala temeljena na informacijama iz pametnog senzora i integrirani hub-motor od 250 W, koji koristi tehnologiju trkaćih automobila Formule E kako bi pružio performanse i prenosivost u rasponu od 25 do 50 milja.

Smacircle – Jedinstven

Izrađen od ugljičnih vlakana i nakrcan litij-ionskim baterijama, Smacircle S1 jamči autonomiju do 12,43 milje po punjenju, a njegov kompaktan dizajn olakšava sklapanje u svega nekoliko sekundi i stavljanje u ruksak. Uz inovativni sustav hub-motora, Smacircle S1 daje snagu i učinkovitost za svakodnevnu vožnju na posao i podržava nagib do 12° uz maksimalno opterećenje od 100 kg.

smacircle s1 model električni sklopivi bicikl

LED prednja svjetla i kočiona svjetla povećavaju vidljivost i omogućuju sigurnije putovanje noću. Opremljen je aplikacijom Smacircle koja omogućuje zaključavanje i otključavanje, praćenje trajanja baterije, prijeđenu kilometražu i udaljenost jednog putovanja.

Montana – Praktičan i funkcionalan

Montana Nodo SW7 je električni sklopivi bicikl, sa sustavom preklapanja koji vam omogućava da ga u svega nekoliko poteza otvorite ili sklopite. Također, baterija koja se nalazi na stražnjem nosaču lako se uklanja kako bi se dodatno smanjila težina cijelog bicikla, a to vam ujedno olakšava i punjenje baterije. Kada je potpuno rasklopljen, Nodo SW7 ima uspravni položaj sjedenja u kojem uz pomoć motora, koji se nalazi na stražnjoj glavčini kotača, omogućava udoban i lagan transport.

električni sklopivi bicikl Montana Nodo SW7

Motor isporučuje snagu od 250 Wh na 36 V, što je idealno za gradsku upotrebu. Upravljačka jedinica na kormilu ima intuitivan i jednostavan LCD ekran za korištenje, dok se uz pomoć gumbića kontrolira jačina asistencije motora i način rada rasvjete.

Scotsman – Elegantan i brz

S integriranim pametnim funkcijama, Scotsman predstavlja premium vozilo visokih performansi. Ovaj romobil od karbonskih vlakana ima 3D okvir ispisan u potpunosti od termoplastičnog kompozita od ugljičnih vlakana, što omogućuje snažnu, ali laganu i estetski privlačnu strukturu. Dva motora pružaju sigurniju i udobniju vožnju uz bolji okretni moment, više snage uzbrdo i višu nosivost. Veliki kotači od deset inča, površina za stajanje širine 20 cm i dugački međuosovinski razmak surađuju kako bi osigurali udobnu i sigurnu vožnju, a romobil se sklapa u nekoliko sekundi za jednostavan transport i kompaktno skladištenje, što je posebno bitno u plovidbi.

električni romobil Scotsman

LCD ploča integrirana u upravljač prikazuje razinu baterije, brzinu, način vožnje, navigaciju, prijeđenu udaljenost i preostalu udaljenost. Budući da je svaki romobil pojedinačno 3D tiskan za svakog vlasnika, Scotsman može pružiti neviđenu razinu prilagodbe.

Okai – Mamac za oči

Najinteresantnija osobina Neona je skup prilagodljivih svjetala preko prednje osovine i podvozja romobila. Ova svjetla se mogu prilagoditi raznim bojama, uzorcima i brzinama bljeskanja za iskaz osobnosti svakog vozača. Neon ima bateriju od 350 Wh koja omogućuje do 25 milja dometa. Motor od 500 W ima 16 nm trenutnog momenta i može se uspeti kosinom od 20 stupnjeva, što je impresivna snaga za romobil koji izgleda ovako skladno i jednostavno.

Okai električni romobil

Neon je ujedno i nevjerojatno privlačan, ne samo zbog svjetala, nego i zbog dizajna. Bijela mat završna obrada sa sivim i srebrnim akcentima savršeno se uklapa u svako okruženje. Svjetla, blatobrani, reflektori, sklopka, ručke, postolje za noge i prolaz za provođenje kabela su redom savršeno funkcionalni, ali prije svega estetski privlačni.

Taito – Dizajniran da traje

Taito je pametno rješenje za mobilnost koje se ističe zbog sigurnosti, trajnosti i kvalitete. Jedan od zanimljivijih Taitovih elemenata su profinjeni kotači temeljeni na posebnom patentiranom sustavu ovjesa i dizajn plutajuće platforme od bambusa koji vozačima omogućuje glatku vožnju po neravnim cestama, rupama i neasfaltiranim cestama, bez straha od snažnih vibracija i podrhtavanja.

električni romobil Taito

S potpuno napunjenom baterijom može se voziti 30 km punom brzinom, dok će vožnja u eco-modu omogućiti da prijeđete 40 km ili više. LED svjetla i integrirani indikatori na upravljaču osiguravaju da sve možete vidjeti – i biti viđeni – u isto vrijeme. Ovaj romobil ima aplikaciju koja se može postaviti na sredinu upravljača i koja prikazaju brzinu i domet, a ujedno omogućuje vozačima da zaključaju svoj Taito i da ga prate putem GPS-a.

Metz – Lagan i sklopiv

Metz Moover PRO idealan je za brzo i sigurno kretanje gradom na kratkim putovanjima: dovoljno je pritisnuti prekidač dvaput, a zatim se električni motor može uključiti ručnom papučicom. Najupečatljivija osobina Metz Moovera je njegova drvena stajaća ploha, široka 18 cm i prekrivena protukliznim trakama grubima poput brusnog papira, koja nudi sigurno držanje i vizualno podsjeća na skateboard.

Metz električni romobil

Zahvaljujući stražnjem motoru s nominalnom snagom od 250 W (maksimalno 500 W), ovaj električni romobil postiže najveću brzinu od 20 km/h. Njegova litij-ionska baterija ima kapacitet od 216 Wh i napon od 32 V, a u potpunosti se napuni za oko 3,5 sati. U vožnji je siguran i zahvaljujući širokim 12-inčnim pneumatskim gumama, a u sklopljenom stanju je dugačak svega jedan metar, što znači da stane gotovo svugdje.

Fotografije Tern/PhotoShelter, GoCycle, G-Force/Paul Ferradas, Brompton, Smacircle, Rog Joma, Scotsman, Okai, Taito & Metz/Dan Zoubek

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above