Elegantna promocija Chanela J12

by Yachts Croatia

Umjetnički direktor kuće Jacques Helleu prije 20 godina je nadahnuće za sat potražio u najdražim hobijima – automobilizmu i jedrenju

Ikona se ne mijenja samo se prilagođava prolasku vremena – moto je velike kampanje kultnog Chanelovog sata J12, što ga je Jacques Helleu, umjetnički direktor kuće kreirao za sebe prije dvadeset godina. Imao je tada dva zahtjeva: da bude sportski i posve crn, a nadahnuće je potražio u njemu najdražim hobijima – automobilizmu i jedrenju. Konture trkaćih automobila fascinirale su ga jednako kao i silueta klase America’s Cupa , prema kojoj je sat i nazvan J12.

Chanel J12

Chanel J12 od crne keramike proglašen je ikonom urarstva

Model od crne keramike odmah je proglašen ikonom urarstva, jednako je osvojio muškarce i žene, a kada je 2003. izrađen i u bijeloj verziji, postao je još poželjniji. S kućištem i narukvicom od keramike, s dijamantima na brojčaniku ili bez njih, J12 je ušao u vječnost, a uoči 20. rođendana Arnaud Chastaingt, direktor Chanelovog urarskog studija, napravio mu je blagi face-lifting, bez zahvata u identitet. Redizajnirao je brojčanik, krunu malo smanjio, a brojke položene na brojčanik sada su također izrađene od keramike. Kućište izrađeno od jednog komada keramike je neznatno stanjeno, zaobljeni profil malo više naglašen, a suptilno modificirana narukvica djeluje još profinjenije. Sat pokreće automatski mehanizam, novi 12,1, kronometar sa 70 sati snage rezerve, posebno razvijen u švicarskoj manufakturi Kenissi.

Posve u skladu s identitetom sata J12 bila je i njegova elegantna promocija. Većinu uzvanica tog okupljanja u pariškom butiku na Place Vendome, karakterizira bezvremenska ljepota unatoč prolasku vremena. Deset ambasadora sata, među kojima su bile modeli Naomi Campbell i Claudia Schiffer, glumice Ali McGraw, Keira Knightley, Vanessa Paradis i kćerka Lilly – Rose Depp, Carole Bouquet i Anna Mouglalis, Liu Wen i William Chan, fotografirala je legendarna francuska fotografkinja Brigitte Lacombe, gošća prošlogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Tekst Dubravka Tomeković Aralica

Fotografije Chanel

Krenimo dolje
Dobrodošli u brončano doba