Dolce vita u Novigradu

by Yachts Croatia

Marina Nautica

Mlada marina koncipirana je kao prvorazredan privez za brodove, ali i kao mjesto odlične gastronomije i zabave, a u njoj se nalazi odličan mali hotel i servisni centar

Marina Nautica u Novigradu jedna je od rijetkih privatnih marina u Hrvatskoj. Pritom pod pojmom privatnog ne mislimo na vlasništvo, već na strukturu plovila u njoj. Sve jahte koje se nalaze na vezu u marini Nautica su privatne, nema ni ‘č od čartera’, pa ona čini jedan od najelitnijih priveza na tom dijelu Jadrana. Naravno da to nije slučajno, postoje odlični razlozi zbog kojih je ona privukla tako veliki broj privatnih jahti. Ta relativno mlada marina koncipirana je kao prvorazredan privez za brodove, ali i kao mjesto odlične gastronomije i zabave, a u njoj se nalazi odličan mali hotel. Također, servisni dio marine s travel liftom nosivosti 80 tona jedan je od rijetkih dobrih servisnih centara u ovom dijelu Istre, pa su tako i hedonističke i tehničke potrebe nautičara u potpunosti zadovoljene.

Marina Nautica

Marina u kojoj su privezane stotine privatnih jahti ima i prvoklasnu servisnu zonu s travel liftom

Sam hotel izveden je baš po mjeri marine u istarskom gradiću i primjer je kako u dobroj simbiozi žive vrhunski smještajni kapaciteti na kopnu i moru, u čijem je centru zbivanja uvijek korisnik. Kada smo na pitanje odakle su vlasnici vezova dobili odgovor kako se većinom radi o zemljama bliže regije, mogli smo razumjeti život ove marine koji se odvija i u zimskim mjesecima. Naime, ono što je nama u Dalmaciji nepojmljivo, u Istri je sasvim normalno, a to je da i izvan sezone gosti rado dolaze u marinu, a u Novigradu su im za to ponudili pregršt razloga. Tako marina živi punim plućima cijelu godinu, a možda najmanje ‘akcije’ ima usred ljeta, kada brojne jahte na vezu u marini Nautica plove prema jugu. Stoga su vlasnici marine posebnu pažnju posvetili gastronomiji, a marina se ponosi restoranom Navigare, čiji su zaštitni znak uvijek svježe namirnice. Jelovnik prati godišnja doba, a osim istarskih specijaliteta naći ćete tu i specijalitete iz ostalih krajeva Hrvatske, poput odličnog dalmatinskog pršuta, ili pažljivo složene vinske liste s najboljim domaćim i stranim etiketama, a zaštitni znak restorana je roštilj na kojem gosti po želji mogu promatrati svoju ‘ribicu’ ili komad mesa dok se priprema, što neke redovite mušterije restorana imaju običaj i raditi. Odmah uz restoran smješten je Booz & Blues Club kao centralno mjesto večernje zabave u marini.

Marina Nautica

Boutique hotel s odličnim restoranom i wellness zonom idealan je dodatak za vlasnike plovila i njihove goste

Sam hotel, koji uživa u pogledu na jahte i more, ima sobe veličine do čak stotinu četvornih metara i nautički styling, i što je vrlo egzotično za marine – odličan wellness centar u kojem mogu uživati gosti i hotela i marine. Mi bismo istaknuli kao jedinstvenu značajku ovog objekta prekrasan pogled na more i brodove. Ipak, sve nabrojeno samo je dodatak pravoj ponudi marine koja nudi odličan privez na šest gatova, a posebna je impresivna selekcija jahti duljih od petnaest metara. Što se servisa tiče, njega koristi i slovenska tvrtka Mennyacht kao svoj glavni centar u Istri, pa je kvaliteta radova na najvišoj mogućoj razini. U marini je danas teško naći slobodno mjesto i zbog toga što je, osim svih atributa kojima se ova marina ponosi, lako dostupna gostima iz Austrije, Slovenije i Italije pa je mogućnost dolaska na vikend u Novigrad realna opcija za mnoge vlasnike jahti. Organizacijom tematskih večeri i ostalih popratnih događanja tijekom godine marina Nautica potiče vlasnike jahti na dodatno druženje, naglašavajući pripadnost ovoj lijepoj nautičkoj obitelji.

Fotografije Marina Nautica & Shutterstock

Novi projekti tvrtke Marinetek Adriatic
Marina Hramina Charter