Dodijeljeni kulinarski Oscari

by Yachts Croatia

Predstavljeno drugo izdanje gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2019.

U Hotelu Esplanade Zagreb održana je gala svečanost povodom predstavljanja drugog izdanja gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia za 2019. godinu, u koji je uvršteno 150 najbolje ocijenjenih hrvatskih restorana, 70 POP lokala, 113 vrhunskih i kvalitetnih vina te 25 vodećih hotela iz svih krajeva Hrvatske. U sklopu ove važne večeri za hrvatsku gastro scenu, dodijeljeni su prestižni godišnji trofeji Gault&Millau, svojevrsni ‘kulinarski Oscari’, te je proglašen i Gault&Millau Chef godine. Bio je to najveći skup hrvatskih kuhara, a svi su s nestrpljenjem očekivali vodič, kako bi vidjeli broj osvojenih toka, odnosno kuharskih kapica G&M-a. Ključ ulaska u ovaj prestižni vodič vrlo je jednostavan, a to je isključivo i samo kvaliteta. Moto kojim se vodi redakcija Gault&Millau jest ‘Luksuz je u kvaliteti, a ne u cijeni’.

Gault And Millau Croatia

Četiri najbolja hrvatska restorana s četiri kapice: Restaurant 360 iz Dubrovnika, Monte iz Rovinja, Pelegrini iz Šibenika i već spomenuti Laganini

Za Chefa godine Gault&Millau Croatia 2019., proglašen je Hrvoje Zirojević iz restorana Laganini na Palmižani. Nagrađena su i četiri najbolja hrvatska restorana s četiri kapice: Restaurant 360 iz Dubrovnika, Monte iz Rovinja, Pelegrini iz Šibenika i već spomenuti Laganini. Ove godine dodijeljena su čak dva trofeja Veliki chef sutrašnjice za 2019.; dobitnici su chefovi Fabricio Vežnaver iz restorana Pergola u Savudriji te Matija Bregeš iz restorana Boškinac na Pagu. Trofej za Chefa tradicijske kuhinje za 2019. dobila je chef Vesna Miletić, iz restorana Tač u Zagrebu. U kategoriji Mladi talent 2019., trofej je dodijeljen chefu Tinu Sinožiću iz opatijskog Navisa. Chef Biljana Milina iz konobe Mate s Korčule dobitnica je trofeja Chef slastičar 2019. Trofej za najbolji POP 2019. otišao je u splitski Wine & Cheese bar Paradox. Još više možete pronaći na web-stranici: hr.gaultmillau.com.

Fotografije Gault&Millau

U gradnji deset Arcadia brodova
Bugatti La Voiture Noire