Nova Design: Dizajn po izboru Alberta Mancinija

4 MINUTES READ

Zadarska tvrtka Nova Design uspješno radi na projektima uređenja interijera i eksterijera jahti poznatih brendova, poput Ferrettija, Princessa, Sanlorenza, Azimuta, Maiore…

U segmentu jahti, odabir materijala interijera i eksterijera, te posebice razina izrade, postali su ključni elementi prepoznatljivosti pojedinih brendova, jer upravo takvi detalji nerijetko donose prednost pred sve brojnijom konkurencijom na tržištu i mogu ‘nagovoriti’ kupca na konačnu odluku. Tvrtka Nova Design iz Zadra jedna je od onih koje su prepoznale puls tržišta, te je nakon nekoliko godina bavljenja proizvodnjom namještaja po mjeri, prije osam godina, odlučila proizvodne kapacitete posvetiti uređenju interijera i eksterijera jahti.

Nakon niza uspješnih godina, ove godine prvi put su kao izlagači nastupili na sajmu u Cannesu, jer je, prema riječima dvojice direktora Filipa Pedišića i Davora Babina, vrijeme za veće, odnosno zahtjevnije tržište.

‘Vodeća smo tvrtka u regiji za izradu tapeciranog namještaja, interijera, eksterijera, tepiha, zavjesa, zidnih i stropnih panela, te svih vrsta tendi i pokrivala, zapravo svega onoga što čini boravak na moru ugodnijim, ali s dozom luksuza. Glavno sjedište je u Zadru, gdje se obavlja sva proizvodnja tapeciranog namještaja, pa i isporuka narudžbi, a od tri kata tvorničke hale, jedan kat je u potpunosti rezerviran kao showroom i prostor za poslovne sastanke. Kapacitirani smo stručnim kadrom i potrebnom tehnologijom, tako da smo spremni na nove izazove, odnosno europsko i svjetsko tržište. Stoga smo se i odlučili predstaviti u Cannesu, kao prva tvrtka specijalizirana za ovakve poslove iz Hrvatske’, objašnjava Filip Pedišić.

Ovo je fotografija Filip Pedišić i Davor Babin iz tvrtke Nova Design
Filip Pedišić i Davor Babin, direktori zadarske tvrtke Nova Design

U Sukošanu je drugi pogon tvrtke, gdje se kroje tende i pokrivala, pa u konačnici tvrtka zapošljava 15 ljudi koji obavljaju refit plovila duljine od 12 do 45 metara, a za kompletniji i izravniji pristup potencijalnim klijentima, Nova Design ima otvoren i drugi showroom u marini D-Marin Dalmacija, također u Sukošanu. Naime, s obzirom na neka već stečena iskustva u Italiji, cilj ove tvrtke u budućnosti je, osim segmenta jahti i megajahti, temeljiti poslovanje na projektima potpune obnove, odnosno refita brodova, ali i u izgradnji novih jedinica.

Kada je riječ o potpunom refitu, ne radi se tek presvlačenje ili mijenjanje dotrajalih materijala, već se interijeri kompletno mijenjaju, pa se prema zahtjevu klijenta može napraviti i poneka izmjena na izvornom rasporedu interijera. Posljednji primjerak takvog potpunog refita uspješno je odrađen na Sunseekeru 94.

‘U ovom slučaju mijenjalo se sve, od timunarnice, glavnog salona, preko svih spavaćih kabina, zaključno sa skiperskim kabinama, te sav eksterijer. Tijekom godina razvili smo mrežu kooperanata, te smo na takav način u mogućnosti napraviti potrebne radove na jahtama. Dakle, želje klijenata uvijek su na prvom mjestu, a posvećenost detaljima, pa tako i materijalima koji pridonose ukupnom luksuzu, naš je imperativ, jer nakon takvog posla, gdje se od početka do kraja prati razina izrade, takvi brodovi unikatni su primjerci i na tome su klijenti jako zahvalni’, kazao je Davor Babin.

Nova Design
Nova Design je prva hrvatska tvrtka specijalizirana za izradu tapeciranog namještaja koja je izlagala ove godine u Cannesu

Na listi odrađenih jahti nalaze se i brendovi poput Ferrettija, Princessa, Sanlorenza, Azimuta, Maiore i drugih. Takav poslovni kurs doveo ih je do suradnje s jednim od najpoznatijih dizajnera jahti Albertom Mancinijem, koji je potpisao dizajn izloženog prostora Nova Designa na Cannes Yachting Festivalu.

Nije na odmet spomenuti neke od Mancinijevih uspješnica, poput Manguste Oceano (42 m), Baglietta (44 m), Dominatora 640, Magnuma 100 i drugih, pa ne čudi što ova tvrtka polaže velike nade u ovu suradnju, na zadovoljstvo obiju strana. Iako za sada ne žele otkriti detalje, za jesen namjeravaju u Monako, gdje je sad sjedište Mancinijeve tvrtke.

Dokaz je to kako hrvatske tvrtke, pogotovo manje i specijalizirane s kvalitetnim kadrom, nimalo ne zaostaju za zapadnoeuropskim tvrtkama. A da suradnja zasad ide u pravom smjeru, uvjerili smo se i sami u okrilju izlagačkog prostora ove tvrtke u Cannesu, brojeći znatiželjne poglede jer se Mancinijeva kombinacija tikovine, LED rasvjete te jednostavnih linija namještaja umnogome razlikovala od konfekcijskih prostora drugih izlagača na sajmu.

Nova Design
U Cannesu je službeno počela i suradnja s Albertom Mancinijem, jednim od najtraženijih dizajnera jahti

Suizlagači u izložbenom prostoru bile su dvije slovenske tvrtke – Home Yacht, koja proizvodi posteljinu i madrace, te Yachting 2000 koja radi sve potrebno i zamislivo od tikovine.

‘Mi smo već kooperanti dugi niz godina (dvije slovenske tvrtke izlažu na Cannesu već četvrtu godinu), te zapravo imamo zajedničku bazu klijenata i jedni druge pratimo s poslovima, bilo da je riječ o Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori (gdje imamo i predstavništvo) ili Italiji i Francuskoj. Svi smo zadovoljni feedbackom na sajmu i mislim da je ova suradnja pun pogodak’, zaključio je Pedišić.

Uspješnu poslovnu suradnju ova će tvrtka zajedno s kooperantima nastaviti predstavljati po sajmovima, jer se izložbeni prostor s Mancinijevim potpisom nakon Cannesa demontira i sprema, te će se u istoj kombinaciji predstaviti na najvećem sajmu nautičke opremu METS u Amsterdamu u studenom ove godine, a dobar glas o kvalitetnim hrvatskim proizvodima proširit će se i na svjetskoj razini i nadamo se Nova Designu donijeti još niz uspješnih godina poslovanja.

Fotografije Mlađan Marušić & Nova Design

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Sorry, we couldn’t find any posts. Please try a different search.

Ovo je fotografija Dominique Chenot Intervjui

Dominique Chenot: Protokol za odgodu starenja

Dominique Chenot, suosnivačica Chenota, čiji je posljednji Espace otvoren u One&Only Portonovi resortu, govori o njihovu medicinsko-terapeutskom wellness programu za zdraviji, dulji i kvalitetniji život …

Ovo je fotografija serviranog jela, Cap Aureo Gastronomija

Cap Aureo: Teatar istarskih okusa

Cap Aureo perjanica je Maistrina restoranskog portfelja i u protekle dvije godine, otkako je otvoren, postavlja visoke standarde fine dining scene. Umješnost visoke kuhinje sazdana …

Ovo je fotografija Bali 4.6 u plovidbi a testu Testovi

Bali 4.6 na testu: Predvodnik klase

Kao nasljednik modela 4.5, od kojeg su dizajneri uzeli najbolje sastojke, nastao je  moderan katamaran Bali 4.6 zaobljenih i mekih linija eksterijera, koji cilja na …

Jahting

Ljetna prilika za Frauscher 1414 Demon

Frauscher se svrstava među rijetke proizvođače čija ćete plovila prepoznati ‘na kilometar’, a upravo je takav ‘prvak stila’ i njihov najveći model 1414 Demon čiji …

Ovo je fotografija Teo Ivanišević i Luka Miletić, projekt Croeat Intervjui

Teo Ivanišević & Luka Miletić: Croeat jahtama nudi samo najbolje hrvatske proizvode

Prvoklasan izbor hrvatskih namirnica, vrhunska usluga i zarazni entuzijazam odlike su novog servisa za opskrbu jahti koji su pokrenuli Teo Ivanišević i Luka Miletić Teo …

Ovo je fotografija Breitling Superocean Heritage Ocean Conservancy Limited Edition ronilački satovi Luksuz

Ronilački satovi s ekološkim potpisom

Ronilački satovi posvećeni tajnovitim dubinama mora, veličanstvenim morskim bićima i legendarnim istraživačima podižu ekološku svijest o važnosti oceana za ljudsku civilizaciju IWC Aquatimer Chronograph Edition …

Scroll to Top