D-Marine i luksuzni hoteli

by Yachts Croatia

D-Marine i luksuzni hoteli

Vrhunsko zadovoljstvo i doživljaj gostiju na prvom su mjestu turske grupacije koja posljednjih godina strateški ulaže u hrvatsku nautiku i turizam

Dogus grupa u Hrvatskoj je prisutna od 2009. godine i od tada uspješno unapređuje hrvatsku turističku ponudu vrhunskim luksuznim sadržajima. Tako se u portfelju marina nalaze D-Marin Mandalina u Šibeniku, D-Marin Dalmacija u Sukošanu i D-Marin Borik u Zadru, dok su u portfelju luksuznih hotela D-Resort Šibenik i Villa Dubrovnik. U gradu Šibeniku, idealnom za upoznavanje bogate dalmatinske prošlosti i obale, smjestila se D-Marin Mandalina. U prirodno zaštićenoj luci, ova je marina jedno od najsigurnijih mjesta na obali i jedina je koja može primiti superjahte do 140 metara. Od ukupno 429 vezova u moru, čak njih 79 specijalno je dizajnirano za privezivanje superjahti. D-Marin Mandalina također je i jedina marina u Hrvatskoj s kategorizacijom 5 sidara od strane Ministarstva turizma, te prva s pet zlatnih sidara dodijeljenih od strane The Yacht Harbour Association, kao i nagradom Five Star Diamond od strane Američke akademije ugostiteljskih znanosti. Osim toga, marina posjeduje i Plavu zastavu kao dokaz čistoće mora. Za one koji žele otkrivati čari srednjeg Jadrana ili se otisnuti na njegov sjever ili jug, pravi je odabir D-Marin Dalmacija u Sukošanu. Ova najveća marina u Hrvatskoj nalazi se samo sedam kilometara južno od Zadra i raspolaže s 1.200 vezova u moru i 300 na kopnu. Zahvaljujući dubini mora i prostranim vezovima opremljenima prema međunarodnim standardima, marina omogućava smještaj plovilima do 80 metara dužine. Uz to, jedna je od rijetkih luka nautičkog turizma koja posjeduje svoju plažu. Restorani Marine Dalmacija odličan su izbor za sve koji rado uživaju u domaćim specijalitetima, ali vole kušati i delicije začinjene idejama moderne kuhinje. Marina je nagrađena Plavom zastavom za čistoću mora, a uz novi luksuzni Beach Club, D-Marin Dalmacija će postati istinska lifestyle destinacija s visokom razinom usluge.

D-Marine

Šibenska D-Marin Mandalina prva je marina u Hrvatskoj nagrađena prestižnim priznanjem 5 zlatnih sidara

Na zapadnoj obali grada Zadra smjestila se pak marina D-Marin Borik koja ima kapacitet od 177 plovila dužine do 30 metara i dodatnih 50 vezova na kopnu. Kvaliteta usluge i odlična povezanost cestom ili zračnim prijevozom izdvajaju ovu marinu od ostalih. Hotel D-Resort Šibenik, uz odličnu lokaciju u srcu D-Marin Mandaline i veličanstven pogled na grad Šibenik i Kanal sv. Ante, svojim gostima nudi vrhunsku uslugu i smještaj u 63 luksuzne sobe, šest apartmana i tri ekskluzivne vile te brojne druge sadržaje, poput nekoliko restorana i barova, spa centra, teretane, luksuznih trgovina i dječjeg kluba. Villa Dubrovnik je najekskluzivniji boutique hotel u Hrvatskoj, čije mnogobrojne nagrade potvrđuju najvišu razinu usluge i luksuza koju gosti mogu iskusiti tijekom boravka u hotelu. Villa je nedavno potpuno renovirana pa je njezin klasičan stil dobio suvremeni izgled, za što se pobrinula arhitektica Fabrizia Frezza. Ona je provela funkcionalnu i estetsku revoluciju u dvorištu hotela, nekoć neiskorištenom otvorenom prostoru koji je danas moderan atrij. Čista bjelina, tipična za mediteranski interijer, pruža kontrast tamno uređenoj unutrašnjosti kojom dominira dizajnerski namještaj izrađen po mjeri, posebno u baru i restoranu. Recepcija je također preoblikovana, ponajprije funkcionalno, te se sada i s nje otvara pogled prema moru. Ovaj je prostor uređen u prirodnom kamenu iz okolice i tamnom drvu. Pogled na more bio je misao vodilja pri rasporedu prostorija, a pogotovo pri preuređenju bara dok su zidovi restorana ukrašeni starim crno-bijelim fotografijama Dubrovnika, te podsjećaju na njegovu jedinstvenu prošlost, stvarajući istovremeno ugodnu, gotovo obiteljsku atmosferu. Villa Dubrovnik idealno je mjesto za odmor, a uživanje u gastronomskim delicijama restorana, vinskog bara i lounge bara na krovu uz nezaboravan pogled na Dubrovnik i Jadran, iskustvo je koje ostaje u sjećanju svakog gosta.

D-Marine

Novi Beach Club u marini D-Marin Dalmacija

Marina Baotić
Portopiccolo Sistiana