Zadar postaje centar elitne nautike: Na Croatia Yacht Show stiže preko 60 superjahti2 min

Od 1. do 3. listopada, Zadar staje uz bok najprestižnijem sajmu superjahti na svijetu – Monaco Yacht Showu. Croatia Yacht Show prvi je sajam superjahti koji će se održati u Hrvatskoj i to samo nekoliko dana nakon sajma u Monaku.

Dolazak elitnih jahti i bogat prateći program stavljaju Jadran na mapu prestižnih destinacija za ljubitelje luksuza i avanture. Organizacija ovakvog sajma istovremeno otvara brojne poslovne prilike i potiče razvoj luksuznog turizma.

Zahvaljujući strateškom položaju i najsuvremenijim objektima, Zadar Cruise Port imat će čast ugostiti preko 60 superjahti koje plove Jadranom čije tjedne cijene dosežu do 550 000 za tjedan.

Najistaknutije tvrtke koje će predstaviti superjahte su: IYC, Expersea Superyachts, Touch Adriatic, Goolets, Master Charter i brojne druge. Perjanica Croatia Yacht Showa bit će superjahta imena Trident koju će predstaviti Expersea. Ljepotica duljine 65,22 metra može primiti 12 gostiju, a tjedni najam tijekom sezone iznosi 550,000 €.

Croatia Yacht Show jedini je sajam koji omogućuje unaprijed dogovorene obilaske jahti putem revolucionarne YachtFyre aplikacije, što značajno olakšava poslovnim posjetiteljima da iskoriste vrijeme na sajmu na najproduktivniji način.

Sajmovi ovog tipa baziraju se na business-to-business (B2B) modelu, odnosno cilj im je povezivanje lokalnih brodovlasnika i agenata s međunarodnom elitom industrije. Takvi sajmovi obično prethode jačanju i popularizaciji lokalne industrije na međunarodnoj sceni.

Osim poslovnog aspekta, sajam će u ograničenom obliku biti dostupan i za širu publiku. Na sajmu će se osim izlaganja luksuznih jahti održati i show luksuznih automobila i helikoptera u kojem će građani moći uživati.

Uz brojne druge izlagače korisnih i zabavnih sadržaja, sajam će predstaviti i najbolje kuhare s izloženih jahti, kao i njihove kreacije, u sklopu velikog kulinarskog natjecanja pod nazivom ‘Chef’s Competition’.

Fotografije Croatia Yacht Show

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above