Cranchi Sessantasette: Nova generacija flybridge jahte2 min

Inovativni projekt Cranchi Yachts, novost u seriji flybridge modela svog talijanskog graditelja, sve je bliže premijernom predstavljanju

Nazvan prema svojoj duljini – nešto iznad 20,8 metara – izraženoj u stopama na talijanskom jeziku, novi se model zove ‘Sessantasette’. Na prvi pogled sličan ostalim modelima svoje serije, i imenom nalikuje modelu Settantotto, s kojim dijeli i isti uglađen profil, širok luk i vrlo visoke prozore, koji mu daju tradicionalan izgled. Projekt je plod suradnje između odjela za istraživanje i razvoj kuće Cranchi Yachts i studija Christiana Grandea, kojem je povjeren estetski aspekt.

Linije i oblici koji karakteriziraju Cranchi Sessantasette su klasični, nadopunjuju se i odraženi su u nizu elemenata prisutnih na profilu jahte. Blagovaonica novog modela će imati neprekinut pogled na more, bez ičega što bi ometalo prirodno svjetlo da se prelije u unutarnji prostor. Salon će biti dio otvorenog prostora koji također uključuje kuhinju i kormilarnicu, a cijeli će taj prostor biti elegantno podijeljen spektakularnom kulisom koja razdvaja salon i blagovaonicu od praktičnih prostorija.

Ovo je fotografija Cranchi Sessantasette
Cranchi Sessantasette

Kuhinja će biti potpuno opremljena, s mogućnošću ugradnje hladnjaka s dvostrukim vratima i izvedena lijevo, dok će upravljačko mjesto biti s desne strane. Oba su prostora zamišljena kao samostalne kapsule povezane s ostalim prostorima, koje po želji mogu biti i potpuno odvojene. U izvedbi s tri kabine, vlasnički apartman će imati i uredski prostor okrenut prema moru, kako bi se maksimalno iskoristilo prirodno svjetlo.

VIP kabina i kabina za goste bit će iznimno prostrane, obje s vlastitom kupaonicom i bračnim krevetom. Topla domaća atmosfera i opuštena elegancija interijera bit će izraženi odabirom elemenata uređenja, kojem će temelj biti svijetle boje, svijetlo drvo i koža boje pijeska, te površine mutnog ili brušenog finiša ugodne za oko.

U kokpitu će se isticati spektakularno stubište koje vodi do fly palube, a taj prostor bit će jednako privlačan i ugodan u bilo koje doba dana, kako onima koji na moru najradije plove, tako i onima kojima je draže družiti se s prijateljima, uživati u jelu i piću, ili se opuštati.

Fotografije Cranchi

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above