Barbara Grgurević Škoda: Kvaliteta ispred svega4 min

Yacht IN ima individualan pristup, a dugogodišnje iskustvo u jahting industriji omogućava nam da svako iskustvo na našim brodovima bude iznimno – naglasila je čarter menadžerica Barbara Grgurević Škoda

Tvrtka Yacht IN sa sjedištem u Zadru specijalizirana je boutique tvrtka za jahting usluge, uključujući prodaju luksuznih jahti, iznajmljivanje, upravljanje i savjetovanje. Dugogodišnje iskustvo u jahting industriji, kao i uspješno internacionalno poslovanje, omogućili su mladom i dinamičnom timu Yacht IN-a stvaranje profesionalne i prijateljske poslovne klime, koju su prepoznali mnogi vlasnici plovila kao i čarter klijenti kojima pružaju bezbrižno jahting iskustvo uz maksimalan užitak na obostrano zadovoljstvo. O svim novostima u tvrtki Yacht IN porazgovarali smo s čarter menadžericom Barbarom Grgurević Škoda.

This is photo of a Predator 108
Sunseeker Predator 108 Quantum

KAKO STE SE NAŠLI U JAHTINGU? 
Da me netko prije pet godina pitao kako zamišljam svoju budućnost, sigurno ne bih pomislila na jahting, no danas mi se moj put čini logičan. Zapravo, odmalena sam imala doticaja s jahtama, moj otac je vodio tvrtku za refit jahti te sam često posjećivala brodogradilište. U mladosti sam radila kao stjuardesa na privatnoj jahti i stekla uvid u operativu jahte. Detaljno sam upoznala našu obalu, otoke, skrivena privezišta, restorane, što mi uvelike koristi u poslu danas. Nekoliko godina radila sam u hotelijerstvu, u marketing odjelu Falkensteiner grupe. Sve to omogućilo mi je da vrlo sigurno i s entuzijazmom preuzmem poziciju čarter menadžera za Yacht IN 2017. godine.

KAKO DANAS IZGLEDA VAŠ POSAO U TAKO DINAMIČNOM OKRUŽENJU?
Zahtjevno, ali ispunjavajuće! U Yacht IN-u radi tim mladih profesionalaca, no tvrtka ima dugogodišnje iskustvo. Vlasnici i partneri Slaven Knežević i Matija Zelić su kroz odjel prodaje i financijskog menadžmenta jahti čvrsto pozicionirali tvrtku na tržištu i stvorili dobre temelje za rast i razvoj čarter odjela. Radimo u sinergiji i međusobno dijelimo znanja i iskustvo, što svakako doprinosi tome da naša usluga bude sveobuhvatna i prilagođena svakom klijentu.

This is photo of a Balance catamaran Skimmer at Yacht IN charter
Luksuzni katamaran Skimmer

GODINA 2020. ZA MNOGE JE BILA IZAZOVNA. KAKVI SU VAŠI DOJMOVI?
Istina, bila je izazovnija od prethodnih, no unatoč tome za nas je bila uspješna. Tvrtka je prošle godine proslavila 10 godina poslovanja. Yacht IN je osigurao ekskluzivno RIBCO zastupništvo za jugoistočnu Europu. Također, postali smo korisnici Yachtfolio platforme, najistaknutije i najpreciznije B2B platforme jahti i superjahti dostupnih za čarter na globalnoj razini. Yachtfolio platforma otvorena je samo za kvalificirane yacht charter brokere i čarter menadžere koji udovoljavaju visokim zahtjevima MYBA udruženja. Pridruživanje Yachtfoliju velika je potvrda višegodišnjeg rada, ali i poticaj za daljnji napredak.

MOŽETE LI NAM REĆI VIŠE O SVOJOJ ČARTER PONUDI ZA NADOLAZEĆU SEZONU?
Posebno bih istaknula novu uslugu unutar našeg čarter segmenta – Superyacht tender and luxury day boat rental service, kao odgovor na rastući regionalni trend u potražnji za maxi-RIB tenderima i luksuznim dnevnim brodovima. Trenutnu flotu čine dva modela RIBCO Seafarer 33, no u narednom razdoblju floti će se pridružiti i ostali modeli ovog grčkog proizvođača. U čarter floti u kategoriji do 24 metra imamo dva popularna modela Ferretti – 24 m Ferretti 780 HT Tesoro i 21 m Ferretti 681 Dominique. U kategoriji do 35 metara imamo već prepoznatljivi 33 m Sunseeker Predator 108 Quantum, koji se svojom specifičnošću, sportskim izgledom, vrhunskom posadom i izvrsnim recenzijama izdvojio od konkurencije.

Sa zadovoljstvom mogu reći da su se našoj čarter floti, za nadolazeću sezonu, pridružila dva nova člana. Prvi je luksuzni katamaran jedriličarskih performansi, Skimmer. Ono što ovaj 23-metarski katamaran razlikuje od ostalih je kombinacija sportskih performansi racing katamarana s komforom i luksuzom motornih jahti. Superjahta Alalya od 47 metara najnoviji je član naše flote te se u njoj ogleda vizija budućnosti Yacht IN čarter odjela. Na Jadranu nedostaje superjahti za najam u toj klasi i njezin dolazak u čarter menadžment Yacht IN-a neminovno nam otvara brojne mogućnosti.

This is photo of a Isa Yacht Alalya sun deck

This is photo of Isa Yacht Alalya
Superjahta Alalya od 47 metara najnoviji je član flote Yacht IN-a

ŠTO YACHT IN RAZLIKUJE OD OSTALIH?
Prije svega, rekla bih da je to pristup. Mi smo boutique tvrtka i to je vidljivo u svakom segmentu našeg poslovanja. Svakoj jahti u našem čarter menadžmentu pristupamo zasebno, analiziramo njezino stanje i savjetujemo vlasnika oko pripreme broda, maksimalno posvećujući pažnju posadi s kojom svakodnevno i blisko surađujemo. Trudimo se da svako čarter iskustvo na našim brodovima bude izuzetno, a to postižemo dobrom i detaljnom pripremom te pravodobnom komunikacijom sa svima uključenima. Nije jednostavno izgraditi dobar imidž čarter broda na tržištu, no u tome i jest ljepota ovog posla, od mene zahtijeva puno, ali isto toliko i vrati kroz zadovoljstvo klijenata, posade i vlasnika.

ŠTO BISTE NAVELI KAO IZAZOV U VAŠEM POSLU?
Ponekad je izazovno biti spona između vlasnika jahte, posade i klijenta, no kada je komunikacija jasna i transparentna, svi uključeni mogu biti zadovoljni. Pristupamo i vlasnicima i klijentima s istom idejom, da svojim iskustvom i kvalitetom stvorimo temelje za dugoročnu suradnju. Mislim da ona poznata fraza ‘quality over quantity’ posebno vrijedi za nas!

Fotografije Yacht IN

Share this article:


Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude

Besplatni Newsletter

Pretplatite se za ekskluzivni sadržaj, vijesti i posebne ponude
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above
yachts.croatia
Let us open your eyes to Croatia!
Follow #YachtsCroatiaMagazine, find the magazine on the nearest newsstand & read us on the link above